KURUS BAHAYA..GEMUK PUN BAHAYA

3:06:00 PM

Assalammualaikum...

Kurus pun bahaya...
Gemuk pun bahaya..




Kenapa?


Sebabnya kedua-duanya ada potensi ada kencing manis dan kolestrol..

Kurus ni bila makan apa2 pun badan tak naik..mula la bedal macam-macam. Tengok2 check kolestrol..tinggi..

Sebab tu la walaupun kurus, jenis badan susah nak naik walau makan macam-macam kena juga jaga kesihatan..jaga pemakanan..

Takut ada ada penyakit silent killer ni..sebab kita tak tahu..sekali jatuh sakit rupanya ada kencing manis

Boleh makan ubat..tapi rosakkan badan pada jangka masa panjang...sebab tu ramai cuba elakkan terlalu bergantung pada ubat

Ubat effect cepat tapi kesan die dalam jangka masa lama...rosak...

Supplement effect lambat tapi jangka masa lama..semakin baik..

Korang pilih la sendiri..chill..

You Might Also Like

2 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)