SI IBU RISAU ANAK TAK KENYANG SEBAB SUSU CAIR

3:35:00 PM

Assalammualaikum...

Setiap ibu-ibu mesti ada impian untuk menyusukan anak sepenuhnya. Walaupun ada ibu-ibu yang tidak berjaya jangan bersedih dan putus asa. Insyaallah masa akan datang ada rezeki untuk anak-anak.



Ramai ibu-ibu yang sentiasa bimbang bila timbul masalah macam ni. Kenapa susu saya cair? Kenapa susu saya kurang?Anak pula asyik menangis je dan kerap mintak susu si ibu pun mula jadi stress.

Semua ibu-ibu mesti alami masalah macam ni. Sama juga macam Ida. Ada tu kalau tak bersabar memang akan giveup..NO...jangan mengalah terlalu awal.

Image result for susu badan cair

Banyak punca susu korang menjadi cair atau tak pekat. Antara punca susu cair ialah cuaca, kerap mengosongkan payudara dan pemakanan.

Cuaca mempengaruhi kualiti susu tu. Pernah dengar tak ada ibu-ibu yang bercakap bila cuaca panas lebih banyak air diperlukan, bila sejuk lebih banyak lemak diperlukan. Atau ada pernah dengar susu foremilk dan hindmilk

Image result for punca susu cair

Selain tu sebab kekerapan mengepam atau mengosongkan payudara. Bila kita kerapkan kosongkan payudara, badan akan beri signal yang susu dah kurang, anak lapar. Jadi signal badan pula akan bertindak untuk menghasilkan lebih banyak susu. Sebab itu la ibu menyusu ni lebih kerap lapar. Jangan risau penyusuan merupakan cara paling mudah nak membakar lemak korang.

Pemakanan. Selalu ditekankan ibu-ibu menyusu ni perlu makan makanan yang seimbang. Ini kerana apa yang kita makan akan memberi kesan kepada anak yang disusukan.

Jadi ibu-ibu jangan terlalu risau kalau pam tu susu nampak cair. Ia masih diperlukan oleh anak dan mempunyai nutrisi. Pastikan mindset ibu-ibu tu kuat dan ingat konsep demand dan supply. Lebih banyak menyusu lebih banyak susu dihasilkan.





Jom dapatkan twinpack ESP shaklee dan dapatkan 5% diskaun

Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)