FIRST AID KIT YANG UTAMA UNTUK SEKELUARGA

Assalammualaikum...

Sekarang dah masuk 10 hari terakhir kita menyambur Ramadhan. Sekejap je masa berlalu. Tahun ni tak rasa penat mungkin tak buat kuih raya kot.hahahha. Rasa nak buat kek je nanti, kuih raya dah ada yang beli.



Hari ni secara santai Ida nak kongsikan First Aid Kit untuk kami sekeluarga. Yelah kita ni setiap hari dikelilingi dengan udara yang tidak sihat. Asap rokok, asap kereta, habuk...semua tu boleh menyebabkan kita jatuh sakit lebih-lebih lagi kalau sistem imun kita tak kuat terutamanya kanak-kanak.


Ini la First Aid kit untuk kami sekeluarga. Mungkin sesetengah orang simpan berpapan-papan panadol, ubat demam dan sebagainya tapi Ida simpan yang ni mesti ada kat rumah.

Memang ada je ubat klinik demam, batuk untuk anak-anak di rumah tapi memang tak pernah habis. Sampaikan Ida pun tak tahu kali terakhir Ida amik ubat kat klinik. Ida sendiri lagi la..memang dah tak makan panadol sejak jumpa Shaklee. Kalau jatuh sakit pun kejap je dah kebah.

Basic H ni ada 1001 keguanannya, bukan setakat boleh rendam periuk, botol anak, hapuskan kutu di kepala malah juga boleh mengurangkan demam anak-anak dan gatal-gatal..ye mandikan je...kalau anak-anak demam Ida akan letakkan beberapa titis basic H ni dalam air dan tuam diorang. Alhamdulillah memang cepat kebah...

Jangan risau kandungan utama Basic H2 adalah minyak jagung dan minyak kelapa sahaja. tak membahayakan...

Herbal blend cream- hah ni sentiasa ada je di rumah dan sentiasa di cari-cari oleh ibu-ibu yang anak ada masalah ruam. Ye betul..anak-anak Ida kalau mula naik ruam, gatal-gatal memang ni je lah yang Ida sapu...bau die memang macam berangin skit tapi langsung tak panas sebab daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Nutriferon- ni paling urgent kena ada kat rumah untuk kuatkan sistem imun anak-anak. Baru-baru ni anak-anak Ida badan panas. mungkin sebab perubahan cuaca dengan pantasnya Ida berikan setengah packet nutriferon setiap sorang. Taknyah bancuh diorang suka tuang macam tu je dalam mulut sebab rasa die manis. Alhamdulillah memang tak bagi ubat klinik, badan panas dah kebah. Stok nutriferon pun dah nak habis..dah nak kena topup ni...huhuh


Selain dari supplement yang biasa Ida makan setiap hari tapi kalau untuk kecemasan memang ni je yang mesti ada. Alhamdulillah...ditemukan cara yang lebih sihat untuk kesihatan keluarga.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS