MALU DENGAN MASALAH KEPUTIHAN YANG BERBAU DAN BERKETUL!

3:42:00 PM

Assalammualaikum...

Keputihan ni selalunya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.



" Keputihan merupakan lelehan daripada vagina yang keluar daripada kuantiti biasa(banyak).
Berdasarkan beberapa kes, kita dapati masalah ini bukan sahaja dialami oleh wanita yang sudah berkahwin bahkan gadis remaja turut mengalaminya" - DR Suhaimi Isa (Pakar Runding Perbidanan dan Sakit Puan, Hospital Pantai, Ampang)

Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

Punca keputihan

1. Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya

2. Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.

3. Penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

4. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

5. Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.


Ini kisah benar akak ni yang mengalami masalah keputihan yang sangat teruk sejak dari bangku sekolah lagi. Sampaikan masa hamilkan anak sulung, keputihan jadi lebih teruk sampai BERKETUL DAN BERBAU! Malu sangat dengan encik suami walaupun die memahami masalah tu.


Dah makan ubat sampai terpaksa masukkan ubat dalam "tut..." pun masalah masih sama datang dan akak ni mula giveup.

Akhirnya die terjumpa dalam google mengenai Alfalfa Complex yang membantu untuk MASALAH KEPUTIHAN.

Dalam masa 1 bulan mengambil Alfalfa Complex, alhamdulillah masalah keputihan dah takde lagi. Kalau dulu pakai pantyliner dari pagi, tengahari dah penuh tapi sekarang pakai pantyliner dari pagi sampai petang pun masih BERSIH!



Siapa tak suka kan. Masalah keputihan ni hilang dengan Alfalfa Complex. Hanya RM53.75 untuk 330biji

Bagi kaum wanita la dari remaja hingga dewasa yang ada masalah keputihan, jangan tangguhkan lagi masalah tu. Cari la ikhtiar. Kita malu nak berjumpa doktor, so kita try dulu ambil Alfalfa Complex.


Ida sendiri pun ada pengalaman masalah keputihan ni, alhamdulillah sekarang dah takde selepas amalkan Alfalfa Complex dah 2 tahun lebih.


Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


You Might Also Like

1 comments

  1. Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
    Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
    Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
    Wanita cantik bermula dari diri :)

    [BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA]

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)