3 PUNCA MASALAH JERAGAT TIMBUL SAMPAI RASA TAK SENANG DUDUK

3:53:00 PM

Assalammualaikum...

Jeragat ni adalah masalah kulit yang nampak bertompok bulat warna hitam yang tidak rata pada kulit. Ia juga menjadi satu masalah kulit selain dari masalah jerawat. Masih menyebabkan seseorang tu hilang keyakinan dalam penampilannya.


Jeragat ni memang susah skit nak hilangkan sebab die macam jadi sebati dengan kulit. Nak hilangkan pun ambil masa juga. Apa penyebab berlakunya masalah jeragat ni?

3 PUNCA BERLAKU MASALAH JERAGAT

1. Sinaran matahari


Dengan cuaca sekarang ni bagi yang sentiasa bekerja di luar memamng selalu terdedah dengan pancaran sinaran matahari yang terik. Ini la punca berlakunya jeragat. Keadaan ni boleh diatasi dengan penggunaaan krim sunblock untuk hindarkan cahaya UV terus masuk ke dalam kulit.

2. Pil/ubat perancang


Bagi yang menggunakan pil perancang mesti rasa kan kesan selepas pengambilan die. Haid jadi tak teratur malah berlaku masalah jeragat ni. Ini disebabkan ketidakseimbangan hormon menggunakan pil perancang.

3. Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit


Produk kosmetik di pasaran sekarang ni semakin lama semakin banyak. Ada je produk-produk baru yang keluar. Masalah jeragat ni juga berpunca dari penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit. Sebab itu la kita kena berhati-hati dengan produk yang dijual di pasaran terutamanya produk-produk baru. Tak semestinya semua sesuai dengan kita. 

Bahan yang digunakan mungkin mempunya bahan kimia yang merbahaya yang boleh menghakis kulit dan menyebabkan kulit kita rosak. Apabila kulit menipis dan rosak maka mudah untuk sinaran UV tembus memasuki lapisan kulit kita.



1. Vitamin E


Terkenal sebagai vitamin awet muda @ vitamin cantik. Ia juga mampu melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene.

2. Protien atau ESP Shaklee

Ianya mampu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jeragat). Tompokan hitam pada kulit akibat jeragat sangat sukar dihilangkan jika tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru.

3. B-complex

Melindungi kulit dari sinaran matahari,anti-stress dan melancarkan peredaran darah

4. GLA complex

Kaya denganminyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing. Selain itu ia membantu menstabilkan hormon terutamanya yang mengambl pil perancang dan alami masalah jeragat. 




Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

8 comments

  1. nieyl adalah salah seorang yg tidak boleh nampak cerajat timbul di mukaaaa....rasa mcm sakit hati...so,nieyl akan makan GLAAAA :)

    ReplyDelete
  2. tak tahu pula pil perancang boleh sebabkan jeragat juga.

    ReplyDelete
  3. http://www.tashaqisha.com/2016/04/ushaa-beauty-servis-sewa-fanpage.html

    ReplyDelete
  4. Terbaik infonya. Terima kasih admin share info yang bagus sekali. Salam dari blogger blogwalking ya.

    Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
    Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
    Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
    Wanita cantik bermula dari diri :)

    [BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA]

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)