SET BERSALIN BANYAKKAN SUSU SAMPAI TAK PAYAH TOP UP SUSU FORMULA

3:13:00 PM

Assalammualaikum...

Semua ibu-ibu mesti mencari set bersalin yang murah dan terbaik. Dan yang paling penting mestilah nak set bersalin yang boleh banyakkan susu, tak ganggu pengeluaran susu sepanjang masa berpantang nanti.




Begitu juga seperti Ida. Dulu masa mengandungkan Asyraf Ida tak makan mana-mana jamu atau set bersalin sebabnya selepas bersalin Ida ada masalah penyusuan. Susu kurang dan masalah "nipple". Tambahan ni pengalaman yang pertama, memang agak kurang pengetahuan skit. Terpaksa Ida tambahkan susu formula sebanyak 2 oz sekali sehari dalam masa sebulan (dlm tempoh berpantang). Tapi dalam masa yang sama Ida masihkan teruskan penyusuan dan alhamdullilah susu Ida bertambah banyak. Dalam hati ini memang nekad nak susukan die sebaik mungkin. Dan alhamdullilah Ida berjaya susukan Asyraf sehingga 2 tahun tanpa susu formula selepas habis berpantang 1 bulan tu.


Sepanjang masa tu juga Ida tak makan jamu sebab Asyraf tak tahan dengan "benda panas", walaupun masa tu juga sebarang biskut atau makanan yang ade kandungan susu lembu die akan alergik, habis naik bintik-bintik merah kat muka. Kesian sangat.

Sekarang selepas bersalin kan Aqil dah takde masalah lagi, Ida cuba set bersalin yang terbaik bagi Ida yang memang akan guna untuk anak-anak seterusnya.

SET BERSALIN BANYAKKAN SUSU SHAKLEE

Kenapa?

Waktu ini Ida juga masih takut nak guna mana-mana produk untuk berpantang nanti. Sebabnya takut anak tak tahan panas, jadi macam Asyraf dulu. Kesian sangat. Tapi Set Bersalin Shaklee ni betul-betul berkesan bagi Ida.



Asyraf masa di klinik sebab masalah alahan die. 

Selepas keluar dari hospital Ida dah mula makan Set Bersalin Shaklee yang mengandungi B-complex, Vitalea, Vitamin C dan Zinc. Hanya 4 jenis ni sahaja Ida dapat rasakan perubahan yang amat ketara.

Badan bertenaga sehinggakan boleh mandikan Asyraf dan Aqil, siap masak dan basuh baju sekali walaupun pakai mesin basuh. Paling best Ida packing order customer sebabnya tak jangka Aqil akan keluar awal, bayaran dah buat. So kena jugala packing dan en suami yang pos kan.

Susu? Alhamdullilah jangan kata la memang susu banyak. Paras jaundis Aqil dalam 3-4 kali ke klinik je dah turun. Memang cepat sangat berbanding dengan Asyraf dulu. Dan saat ni umur die dah 1 tahun 8 bulan Ida masih susukan die tanpa SUSU FORMULA.




Bab luka bersalin jangan cakaplah, memang cepat sembuh. Nurse yang datang periksa jahitan pun terkejut tengok, die kata dah baik sepenuhnya. Padan la dengan Ida pun kemain lagi buat kerja walaupun dalam keadaan pantang.

Kulit muka pun tak pucat sampaikan nurse tanya awak sihat tak arini. Ida jawab sihat.. Die kata ok la tu, tengok muka macam tak orang pantang, tak pucat langsung.



Aqil masih dalam tempoh berpantang, Jaundis dah takde.

Oh orang bersalin selalunya ada masalah sembelit kan? Yup Ida ada tapi tak teruk macam dulu so Ida ada tambah Ostematrix selepas tu. Dan ok sangat, badan pun tak sakit, sembelit pun takde...Senang je membuang.

Ini antara pengalaman Ida menggunakan Set Bersalin Banyakkan Susu, agaknya kalau Ida bekerja sampai boleh buat stok susu la.hehehe


Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.




Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

2 comments

  1. Bagus jugak...kakak Sally dah beli...sbb dia kena cesar

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamduliilah..mudah-mudahan semuanya selamat dan cepat smbuh...thniah

      Delete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)