DIY MODEL MAINAN KADBOARD UNTUK ANAK-ANAK

10:53:00 AM

Assalammualaikum...

Kelmarin dulu tengah dok menaip entry sambil-sambil blogwalking si Asyraf kacau Ida. Biasa la..bila mummy dia masuk opis buat kerja mula la si hero 2 orang tu nak kacau. Kebetulan sehari sebelum tu Ida ada terbaca dalam majalah online mingguan wanita psal buat mainan anak guna kotak kadboard. Apa lagi dalam kepala ni dah idea la nak buat kat anak-anak kan.

Memandangkan kotak Shaklee banyak sangat dalam stor bilik tu. Ida guna yang tu jelah.



Ini model gambaran asal yang Ida tengok. Nampak la kemas skit.


Ini yang Ida buat untuk anak-anak.hehehe. Ida pakai je apa yang ada. Kalau nak lagi nampak kemas, balut la dulu dengan kertas warna biar betul-betul nampak macam jalan raya kan..Kalau nak buat landasan kereta api..buat la.

Saja je melayankan anak-anak. Asalkan diorang happy mummy pun boleh la buat kerja mummy..hahaha..

Ini antara idea yang korang boleh cubat buat untuk anak-anak.

DIY MODEL MAINAN KADBOARD






Kreatif kan? Sapa kata kotak takda benda lain nak buat selain untuk simpan barang.hehehe

SELAMAT MENCUBA!

You Might Also Like

9 comments

  1. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "3 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  2. comelnya oven & washing machine tu!!! boleh try buat utk anak2 dara i. :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hehe...memang ida plak yg excited nk buatkan utk ank2

      Delete
  4. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)