5 TIPS BAKAR LEMAK DENGAN SELAMBA SAMPAI TAK SEDAR

9:00:00 PM

Assalammualaikum...

Bila lemak sudah semakin bermaharajarela di tubuh badan kita. Baju mana yang pakai dah tak muat menampakkan lemak yang tersedia ada,dalam hati mula berasa malu nak berjumpa dan bergaul dengan kawan-kawan yang lain. Dan lebih teruk keadaan ni menjadikan kita lebih stress dan akhirnya berat badan kita juga akan turut meningkat.



Bahaya berat badan berlebihan ni ia akan mengundang kepada masalah lain seperti kencing manis,darah tinggi dan lain-lain. Ini ada 5 tips bakar lemak dengan selamba sampai tak sedar.

5 TIPS BAKAR LEMAK DENGAN SELAMBA SAMPAI TAK SEDAR

1. Berbasikal


Sesetengah orang memang suka berbasikal kan. Tapi ramai yang tak sedar ia memabntu untuk hilangkan lemak pada perut dan membina otot. Ia bantu kuatkan paru-paru untuk bekerja lebih keras untuk mengumpul oksigen sekaligus meningkatkan metabolisma. Malah dalam masa yang sama kita boleh menikmati keindahan alam ciptaan-Nya.

2. Menari


Bertuah la sapa yang memang pandai menari tu kan. Yang memang jadi penari best la kan. Menari dengan gerak tari yang berbeza bantu untuk membina otot pada kawasan berbeza terutama perut. Ia membakar kalori sama seperti berenang,berbasikal dan berjalan. Ia juga bantu untuk lawan stress,kemurungan dan tekanan yang merupakan faktor utama penambahan berat badan.

Jika lebih kerap dilakukan ia membantu menurunkan kadar denyutan jantung dan tekanan darah malah meningkatkan kawalan kolestrol dalam badan.

Apa susah buka je mana-mana lagu korea ke lagu rap ke confirm badan korang pun akan menari kan?heheh...Kalau rajin masuk kelas menari salsa,baletm,zumba ke...

3. Berjalan dan berjogging


Korang berjalan bersahaja sahaja dalam masa 30-60minit 5kali seminggu membantu membakar lemak dan meningkatkan kadar metabolisma sebanyak 150 kalori tambahan pada setiap sesi. Best kan? Malah mengurangkan risiko penyakit jantung,kanser payudara,kanser usus,kencing manis dan strok.

4. Berkebun


Jangan terkejut berkebun boleh hilangkan 200-300kalori dalam masa 30minit je. Yelah masa berkebun kita akan bangun,duduk,mengangkat pasu,menggali tanah. Ini boleh membantu kurangkan tekanan darah,kolestrol,cegah kolestrol,diabetes,penyakit jantung,kemurungan dan osteperosis. 

5. Berenang


Wah kalau dapat berenang ni memang best,sejuk je rasa badan tu. Tapi berenang ni bergantung pada tempoh,intensiti latihan dan berat badan untuk membakar lemak. Semakin tinggi intensiti dalam tempoh yang lama semakin banyak kalori akan dibakar iaitu 100 kalori dalam masa 10minit. Ia juga membantu mengurangkan stress,kuatkan otot dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular.



Keduanya lebih kurang sama berfungsi untuk membakar lemak senang citer la. Lecithin ni bagaikan pelarut manakala Omega guard ni membantu membakar lemak dengan lebih cepat. Dalam masa yang sama ia memabntu untuk 'cut off' selera makan korang. So takdela nak makan berlebihan sangat kan.

Kalau lecihtin sendiri membantu membakar lemak kalau tambah dengan Omega Guard,berganda-ganda la lemak korang akan terbakar kan?


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

3 comments

  1. alhamdulillah..MY belum ada lemak setakat ni haaaa

    ReplyDelete
  2. Risau dah nie terlebih makan time raya... nak buat aktiviti tu semua, kesihatan membataskan pergerakan Zumal...

    ReplyDelete
  3. Risau dah nie terlebih makan time raya... nak buat aktiviti tu semua, kesihatan membataskan pergerakan Zumal...

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)