KURUS SECARA SIHAT,TAKNYAH SAMPAI IKAT PERUT TAKNAK MAKAN NASI

7:08:00 PM

Assalammualaikum..

Semua orang nak kurus nak dapatkan bentuk badan yang diinginkan. Taki kisah lelaki mahupun perempuan. Tapi kena ingat perlulah kurus secara sihat. Jangan sampai memudaratkan diri sendiri. 


Janganla sampai nak ikat perut taknak makan nasilah,sanggup berlapar,tengok orang makan sampai nak meleleh air liur tu. Takkan sampai tahap camtu korang nak kurus kan?


10 AMALAN KURUS SECARA SIHAT

1. Amalkan makanan bijiran dan oat. Ni kerana ia mengenyangkan perut korang. Memang tawar rasanya tapi sedap tau.

2. Minum yogult. Sedap lebih-lebihkan tambah sedikit buah-buahan segar dekat atas die. Yummy

3. Minum green tea. Lebih baik dari air teh biasa yang kita minum tu.

4. Makan ikut kalori yang diperlukan. Jangan lebih jangan kurang.

5. Senaman walaupun senaman ringan seperti naik turun tangga.

6. Makan buah-buahan segar. Takkan buah pun korang taknak makan kan.

7. Makan makanan yang sihat tapi sekali sekala makan juga makanan kegemaran korang macam Burger Bakar Abg Burn. Wah..amik yang 2 tingkat plak..

8. Makan bukan untuk kepuasan tapi untuk sihat. Agaknya kalau tak makan tu maknanya sihat ke.

9. Jangan sesekali SKIP BREAKFAST. Ni sangat penting untuk aktiviti seharian korang.

10. Elakkan makanan FAST FOOD. Memang sedap tapi sihat ke..tak kan...

rujukan: Kevinzahri.com

Ini antara tips yang korang boleh gunakan untuk kurus secara sihat. Kalau apa yang Ida akan nasihatkan bagi sesiapa yang nak kurus.


TIPS KURUS SECARA SIHAT


1. Banyakkan minum air masak
2. Jangan tinggalkan breakfast.
3. Makan kerap dalam kuantiti yang sedikit. Makan 5-6 kali pun takpe.
4. Senaman skit.
5. Jangan makan lebih dari pukul 10malam.
6. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan.


Oh ya bagi sesiapa yang beli Set Kurus dengan ida,Ida kan berikan Ebook "Tips kurangkan 4kg dalam masa 30hari" dengan PERCUMA!!

Kalau rasa nak tahu isi kandungan ebook yang Ida hasilkan ni boleh la beli dengan Ida k. Dalam tu ada semuanya tentang tips,jadual makanan,julah kalori makanan yang korang makan dan banyak lagi.


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

4 comments

  1. haha siap ada mkn burger abang burn tu

    ReplyDelete
  2. betul tu ... tok sah ikat perut, buat siksa aje :)

    ReplyDelete
  3. hehehe tengok orang makan smpai mleleh air liur =P
    teruk sungguh tapi ada yang gitu skali kan..

    ReplyDelete
  4. tepat sekali tips2 tu! ayuh sihat!

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)