4 TIPS CANTIK SEPERTI ARTIS KOREA

Assalammualaikum...

Mungkin ramai di kalangan korang peminat citer korea kan dan juga peminat artis-artis korea ni. Pernah tak terfikir kenapa artis korea mempunyai kulit yang cantik? Contoh seperti Suzy,Song Ji Hyo,Ha Ji Won dan ramai lagi.



Ye ada kebanyakkan mereka memang melakukan pembedahan plastik. Mungkin ada part-part yang diorang tak suka. Tapi yang pasti apa yang mereka amalkan.


4 TIPS CANTIK SEPERTI ARTIS KOREA

1. Penggunaan produk kecantikan

Sememangnya produK diorang sangat popular di Korea mahupun di Malaysia kan. Semua orang nak cantik macam orang korea. Diorang amat mementingkan penggunaan BB Cream semasa keluar rumah untuk melindungi kulit mereka dari perubahan cuaca yang tak menentu. Penggunaan masker juga dilakukan setiap hari. Contoh produk Etude House,The Face Shop dab banyak lagi.

2. Air yang banyak
Salah satu tips untuk dapatkan kulit yang cantik ialah dengan minum air dengan banyak. Bukan air manis ye...air kosong atau air masak..Jarang kalau tengok citer korea diorang minum minuman karbonat atau manis ni.Paling tak pun kopi la kan.


3. Mata yang menawan.
Penggunaan eye liner juga amat penting untuk dapatkan mata yang menawan. Memandangkan mata diorang agak sepet macam Ida ni kan. So bila pakai eye liner nampak la besar skit kan..huhuhu. Diorang ni jarang pakai eyeshadow macam kita ni. Diorang nak nampakkan lebih natural beauty..perasan tak?


4. Rawatan wajah.
Kebanyakkan amalan yang diorang lakukan untuk kecantikan kulit semuanya dilakukan sendiri di rumah menggunakan bahan semulajadi. Diorang rajin nak buat masker atau skrub sendiri. Kalau kita ni senang je..beli je kat kedai yang tersedia ada yang semestinya ada sedikit bahan kimia.Malah mereka memakan makanan yang seimbang dan berkhasiat. Juga melakukan pemeriksaan kulit pada setiap bulan. Korang ada ke buat?huhuhu

So kesimpulannya kan..

"Makan makanan yang seimbang dan berkhasiat"
"Amalkan gaya hidup yang sihat"

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS