KEPANASAN

Assalammualaikum...

Ntah apa-apa la kan tajun entry Ida hari ini. Sebenarnya nak mengadu dengan musim panas sekarang ni..bukan nak kata la ni semua kehendak-Nya..tapi memang rasa agak tak selesa.



Siang jangan kata apa la..kadang-kadang buka aircond jugak. Ni sampaikan baru lepas mandi pun badan rasa melekit..tak selesa. Dinding rumah pun panas.

Malam memang buka aircond tapi set time dalam pukul4 pagi dah tutup. Itu pun masih panas lagi. Kalau boleh anak-anak taknak bagi pakai baju malam-malam..takpun bagi pakai seluar pendek je. Bahang die..kipas pun tak berasa sangat.

So dengan musim sekarang ni..Ida nasihatkan banyakkan minum air.

7 comments:

  1. Betul tu..cuaca sgt kalau siang memang panas terik...tgh mlm dok rumah pun terasa bahang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?kita takleh tahan apatah lagi anak-anak..huhuh

      Delete
  2. btul tu,... kena rajin minum air masak... tp asyik ke toilet la nampaknya

    ReplyDelete
  3. Kalau bab air tu kena selalu ada kat tangan. Pg shopping pun pgg botol air sekarang ni. Dah mcm jenjalan kat zoo pulak..hikhik

    ReplyDelete
  4. Kalau bab air tu kena selalu ada kat tangan. Pg shopping pun pgg botol air sekarang ni. Dah mcm jenjalan kat zoo pulak..hikhik

    ReplyDelete
  5. Air penting utk kesihatam dan kecantikkan

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS