5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT,DAH TAKDE ORANG TEGUR SEPERTI IBU HAMIL 6BULAN

11:07:00 PM

Assalammualaikum...

Masalah perut buncit ni bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang tapi dah jadi bahan ketawa dek kawan-kawan. Dah bermacam-macam cara nak hilangkan perut buncit ni. Dah sapu losyen mustajab berbotol-botol pun masih tak jalan.


Paling tak best ada pula mak cik-mak cik yang tiba-tiba ucapkan tahniah sebab kita pregnant. Mau tak sentap hati ni kan. "Makcik saya tak mengandungla..perut saya ni tak kempis..huhuh"


5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT



1. Pengambilan makanan seimbang

Makanan seharian kita mestilah seimbang. Cukup segala zat dan serat yang diperlukan oleh tubuh.

2. Jangan mengambil makanan ringan

Selain tak elok untuk kesihatan makanan ringan juga mendorong untuk perut lebih nampak buncit.Contoh makanan segera seprti burger dan kentang goreng. Korang tahu berapa banyak kalori dalam 1 set hidangan ni? 500-600 kalori tau!Ini yang membawa kepada pembentukan lemak. So rajin-rajinla masak ye.

3. Jangan makan lewat malam.

Ni selalu jadi pada yang selalu tidur lambat. Mulala mulut tu rasa nak mengunyah la,perut rasa lapar. Sepatutnya malam merupakan waktu untuk merehatkan tubuh badan termasukla perut kita.

4. Kurangkan minuman bergula dan soda

Pengambilan gula yang berlebihan menghalang usaha nak hilangkan masalah perut buncit. Jadi sila banyakkan minum air masak ye sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Jika 1.5liter bersamaan 5-gelas. So pandai aga-agaknye.

5. Senaman kardio

Sangat-sangat membantu membakar kalori dengan baik dari senaman biasa yang lain. Ini akan membantu menggerakkan cairan keluar dari tubuh. Dimana ia akan keluar melalui peluh atau air kencing/urine.

Rujukan: abangonline.net


Disebabkan Cinch Shake Mix Shaklee membantu untuk membakar kalori dengan sempurna disamping mengawal nafsu makan kita. Tambahan pula ia merendahkan kadar gula dan memberi tenaga.Walaupun kita hanya minum sebagai ganti sarapan pagi even selepas bersenam pun perut still rasa kenyang.

Gabungan mantap dengan Lecithin Shaklee yang membantu membakar lemak. Ini mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak atau kalori dalam badan.

Wah ini sudah tentu la membantu menghilangkan masalalah perut buncit korang.

Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

1 comments

  1. akak sekarang kurang makan.. banyak minum air kosong bukan je perut badan pun susut.. lega la.kan dulu risau jugak kang nampak macam penguin. dah la pendek

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)