WOODEN PUZZLE UNTUK TINGKATKAN IQ ANAK

1:20:00 AM

Assalammualaikum...

Dari bulan lepas Ida dah tengok blog ni yang jual alat-alat mainan untuk pembelajaran anak-anak. Ini menjadikan Ida teruja sangat. Banyak kali sangat dok menyinggah hingga akhirnya kalah juga membeli.

Serius memang ramai yang tak tahu sebenarnya puzzle ni merangsang lagi iq anak-anak. Ida kalau beli apa-apa mainan sebaiknya akan pilih yang bagus untul buat die ingat dan fokus. Ida tak suka sangat die nak beli patung ultramen ke apa walapun dah ada 2 kat rumah. Nasib baik bila die nampak lagi die tak la mengamuk nak. Ni sekarang dok sebut nak "air plane" aka kapal terbang. Ida dah nasihatkan nanti dah sekolah dah sunat baru boleh beli ok...tapi tu pun dok sebut juga.hehehhe




Ini la yang Ida belikan untuk Asyraf dah Aqil. Tangram yang bersegi-segi untuk berasal dari China di mana ia membantu untuk daya imaginasi diorang. Serius barangnya baru sampai arini tapi Asyraf sendiri yang berjaya ikut beberapa bentuk dalam buku tu. Malah die dapat kenal pasti bentuk apa yang ditujuka dalam gambar. Sedangkan Ida sendiri tak berapa pasti bentuk apa.

So siapa yang berminat nak beli Ida bagi details kat bawah ok.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)