HEBATNYA SENTUHAN SEORANG IBU!

12:29:00 AM

Assalammualaikum...

Ramai yang tak tahu sebenarnya ibu ni mempunyai kuasa atau power yang sangat hebat untuk anak-anak. 



Menurut kajian anak-anak yang mendapat kasih sayang yang sepenuhnya memiliki kecerdasan dan otak yang sihat berbanding anak-anak yang kurang mendapat kasih sayang.

Ini Ida perasan setelah menjadi ibu. Setiap kali anak-anak menangis mesti tak nak kat orang lain. Ida la yang diorang nak,baru nak diam. Memang diorang taknak kat orang lain even daddy die sndiri.


Malah masa Asyraf mengamuk pun,menangis meronta-ronta. Time tu Ida buat tak tahu je sebab hati ni tengah marah die nak main atas katil sedangkan Ida tengan susukan Aqil nak bagi tidur. Die asyik panggil "mummy..mummy". Ida buat tak tahu je. Bila marah Ida dah ok Ida peluk die automatik die terus diam. So tadi Ida buat tak tahu je masa die menangislast-last die cakap.."mummy nak peluk". Ida peluk terus diam.

Malah pelukan ibu ni jugalah yang meningkatkan kecerdasan otaknya untuk belajar. Alhamdullilah mungkin juga dengan berkat susu ibu juga Asyraf memang mudah nak ingat. Ida ada download game yag untuk memory. Ala game yang match gambar yang sama so kena buka kotak die satu-satu.


First time Ida tengok die main masa umur 1 tahun lebih terkejut Ida. Tak sangka die boleh ingat. So Ida kalau download game kebanyakkan Ida akan download game macam tu la. Match,puzzle,sebutan..

So bagi ibu atau bapa sendiri. Peluklah dan tunjukkan la kasih sayang anda pada diorang. Kita semestinya nak anak kita menjadi anak yang gembira,ceria,dan cerdik kan...

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)