VITAMIN UNTUK ANAK KURANG SELERA MAKAN : MEALSHAKES PENCETUS SELERA MAKAN ANAK


Jangan buat tak tahu Meal Shakes ni adalah suplement tambahan paling popular di kalangan ibu yang rungsing anak kurang selera makan. Sebab apa Meal Shakes femes beb? Nak tahu? Sebab Meal Shakes lah yang berjaya mengembalikan kecerian si ibu yang telah hilang. Sedih hati seorang ibu apabila anak dikasihi menolak untuk makan walaupun ibunya telah menyediakan makanan favourite si anak. Beban nak fikir apa lagi patut dibuat bila anak susah nak makan, perkembangan anak slow ataupun berat badan tak naik-naik.

Mujur ada Meal Shakes Shaklee. Makanan tambahan yang boleh mencetuskan selera makan anak kita. Sarat dengan multivitamin dan dijamin selamat dari segala bahan kimia terlarang.
memang kanak2 bila sedang membesar akan ada satu masa dia akan KURANG berselera makan,tapi BUKAN xmakan langsung yer. 



Tu berbeza. So ibu2 PASTIKAN anak2 kita SIHAT & CERGAS untuk dia membesar dengan SEMPURNA IQ dan EQ. So untuk bina EQ & IQ anak2 kita perlu titikberatkan pemakanan anak2 kita dengan makanan yang betul2 bernutrisi & lengkap. Anak2 kurang SELERA makan kita JANGAN ambil REMEH! 

Sebab bila ank2 KURANG nutrisi dlm badan, MAKA daya tumpuan dia pun akan KURANG & membawa kepada KELEMBAPAN otak untuk berfikir serta KEMALASAN berfikir juga meningkat.


Jom saya ceritakan apa KELEBIHAN pada Mealshake yang anda perlu tahu. =)

  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
6 fakta TERBAIK tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. 
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel 
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. 
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran 
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. 
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida 
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
 *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit 
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit. 
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox 
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. 
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS