TIPS CANTIK DAN AWET MUDA

6:46:00 PM

Semua orang nak nampak sentiasa muda, berseri-seri kan kalau boleh tanpa menggunakan fair n lovely, safi rania gold atau make up tebal macam badut.

Ok, try petua ni..inshaAllah berkesan

  • Setiap pagi bila bangun tidur urut muka anda dari bawah dagu hingga ke atas dahi dan selawat Nabi 3 kali. Jangan urut secara semborono hokehh jangan urut dari atas ke bawah nanti makin cepat berkedut. Cara untuk mengurut seperti kakak-kakak spa adalah gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letak bawah dagu lepas tu pusing jari anda ke pipi --> hidung --> dan dahi.
  • Lepas tu, bangun dari katil dengan semangatnya jangan nak snooze2 jam lagi pergi dapur dan minum air suam sebelum gosok gigi dan mandi ye. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat & selawat 3 kali lepas tu baru teguk. Takyah la geli-geli konon hygiene sangat pengotor ok tak gosok gigi dulu takk ekceli saliva (air liur) kita pada awal pagi ada enzyme yang bagus yang boleh jadi penawar. Lepas tu barulah gosok gigi guna Kodomo Lion perisa strawberry.
  • Setiap kali mandi, baca surah Al-Waqiah ayat 35-38 untuk curahan pertama yang dimulakan dari kepala. Cuba try hafal.
  • Lepas solat Subuh, CUBA jangan TIDOR. Baca surah Yusuf dan lepas tu minum 3 teguk air suam.
  • Kemudian puan-puan, buatlah senaman ringan. Kalau rumah anda rumah kampung lagi best, boleh hirup udara segar. Kan bandar pun boleh je. Tapi terjejas la sikit udara korang tu. Lagi best jalan tanpa memakai kasut di halaman rumah yang berumput yang masih berembun. Persetankan nanti cacing masuk kaki seperti mak-mak kite cakap kalau tak pakai kasut masa kecik-kecik. Kalau rumah anda simen memanjang tak dapek lah den nak nolong.
Malah boleh juga try SET KECANTIKAN SHAKLEE, xde bajet banyak?saya leh tolong ikut pada kemampuan bajet korang

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA: 

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)