TIPS KURANGKAN BERAT BADAN

12:43:00 PM

CARA YANG BETUL KURANGKAN BERAT BADAN

Assalamualaikum....

Nak bagi petua sikit ..mari sama2 kita amalkan...petua ni untuk orang yang terlebih berat badan ya...untuk yang terkurang berat badan tu, sila jangan tiru petua ini.....hal ini boleh menyebabkan anda2 yang terkurang berat badan hanya tinggal tulang sahaja....yang da normal berat badan tuu, pun jangan tiru aksi ini...sebab nanti anda akan terkurang pulak berat badan...hoho

1 - ikut seperti gambar di bawah....ini yang orang selalu SILAP!!!



2 - jika terasa lapar....korang disarankan untuk minum air masak satu gelas.....sebab kadang2 tuu kita bukannya perlu makan pun bila lapar...itu hanyalah nafsu semata mata...bukan keperluan...lepas korang minum, then korang terasa lapar...baru la korang makan....kalau tak lapar tuu, jangan gatai2 nak makan...ok!

3 - makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran...agar senang untuk membuang hajat nanti...tidak la sembelit sampai seminggu dok simpan hajat...huhu.buang hajat sekerap yang mungkin lebih bagus daripada jarang membuang hajat..sebab membuang hajat ni, kita akan membuang sekali benda2 yang tidak diperlukan oleh badan.....BUANG HAJAT ITU PENTING!!!!

4 - makan dalam kuantiti yang sedikit..dan kerap...daripada makan dalam kuantiti yang banyak tetapi tak kerap.....dan jangan lupa breakfast....itu hidangan yang paling PENTING!

5 - jangan lupa bersenam 3 kali seminggu...selama 20 minit setiap sesi...dah kalau malas sangat tuu, amalkan benda ni.....parking kereta jauh daripada tempat yang kita nak pergi....so that, korang boleh berjalan banyak langkah.....pilih tangga...jangan pilih lift mahupun tangga bergerak (apa ntah nama dia...escalator kot)....kalau nak naik tangga bergerak pun, korang tak payah la nak tunggu dia sampai...korang pun boleh gak bergerak bersama sama tangga bergerak...hahah (paham dak?)

6 - tidur awal...kalau korang tidur lambat, probability untuk korang makan tengah malam adalah sangat tinggi....

7 - kurangkan karbohidrat....aku tak kata jangan makan langsung...tapi aku kata KURANGKAN!!!! karbohidrat pun perlu untuk energy.....

8 - kurangkan makanan yang masin....sebab makanan masin, akan tarik (attract) air....kiranya badan kita akan simpan banyak air.....and kalau korang gemuk disebabkan ini, orang panggil gemok air....hohoho


SELAIN ITU,BOLEH JUGA MENCUBA SET SLIM SHAKLEE MENGIKUT BAJET KORANG..
MARI DAPATKAN DENGAN HARGA YANG ISTIMEWA!!

SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL:Aqidgirl_88@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)