SET RESDUNG SHAKLEE

Assalammualaikum

  • Mesti runsingkan kalau setiap pagi harus menghadapi bersin yang teruk sehinggakan bukan aje hidung aje berair, mata pun merah-merah berair kerana bersin akibat resdung.
  • Mesti runsingkan kalau silap makan sikit dah asyik dok menggaru sana-sini macam kera kena belacan. 
  • Mesti runsingkan kalau terpaksa berpantang makan sebab risau semput kalau tak jaga makan. 
  • Mesti runsingkan kalau tengok kulit anak berparut-parut dan merah-merah gara-gara eczema.
  • Mesti runsing kan kalau terpaksa buang kahak sepanjang masa sampai rasa perit tekak dan hidung.
Ni baru sikit gejala-gejala masalah ASMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA dan ECZEMA. Orang yang mengalami dah tentu lebih runsing.

Jangan runsing-runsing. Vitamin SHAKLEE boleh membantu. InshaALLAH - dengan syarat kita konsisten, rajin minum air dan berdoa atas usaha kita.




Jika ingin lebih mudah...cubalah Set Vitamin Shakleeyang terdiri daripada

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex 

Berikut adalah fungsi setiap vitamin tersebut...

ALFALFA COMPLEX

- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.
* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa..

B COMPLEX

- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C

- Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin
- Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan pertumbuhan tisu.

Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS