DAH KURUS TAPI BERAT NAIK SEMULA,MAKIN BERTAMBAH PULA TU!!

2:50:00 PM

Assalammualaikum...


"Saya dah diet tapi tak kurus-kurus"

"Masa diet memang kurus, tapi lepas tu kalau tak jaga betul-betul, terus mencanak-canak berat naik"

" Berat aku naik pula la, kenapa ye. Makan dah kontrol?"




Kenapa boleh jadi macam tu? Bila diet, badan kurus, tapi dah makan macam biasa, alamak aihhh terus naik tak ingat dunia. Naik lebih banyak pula tu dari sebelum kurus dulu. Inilah dikatakan "KESAN YO-YO" berat boleh turun dan naik sesedap rasa. Macam yoyo kan.


Bila berat naik balik memang la jadi rungsing sangat,kecewa, frust..AKU PASRAH! ( macam lagu Erra). Umpama putus cinta.

Macamana nak maintain kurus je?Taknak berat naik-naik lagi..

Sebelum tu kena faham, bagaimana kesan yo-yo ni berlaku?




Kesan yo-yo ni adalah dari hasil diet yang tak betul. Bila kita diet untuk kurus dengan cara kurangkan makan, atau tak makan, ia memberi badan kita 2 kesan yang sangat besat:-

1) Kandungan toksin makin pekat. Badan kita akan terus membina lemak untuk menjadikan organ-organ kita 'kebal toksin'. Hasilnya, kita akan naik berat badan dalam masa yang cepat.

2) Diet tak makan merosakkan otot. Bila otot rosak, lemak akan mudah terkumpul dalam badan kerana otot dan boleh dah nak bakar lemak dengan berkesan.

Cara terbaik untuk kurus ialah dengan DETOKS. Kenapa?


Kerana detoks ni bukannya diet berlapar, tapi dengan membekalkan nutrien yang SEPATUTNYA dan SECUKUPNYA kepada tubuh kita. Pada masa yang sama, ia MEMBUANG TOKSIN dari tubuh kita.

Kita nak kurus tapi pemakanan kita tak seimbang jadi macam mana la kita nak tampung zat kemudia harinya. Bila dah tak tahan, makan tak ingat dunia. Memang la berat akan naik lagi banyak.

Hasil detox?? 

Berat badan yang maintain dan tabiat makan pun jadi semakin sihat! Nak makan benda-benda merepek pun rasa tak lalu dah. Pandang sebelah mata je, langsung tak terasa nak makan. Big Apple? Dunkin Donuts? hye..hye..bye-bye je lepas ni...



Tembam itu comel, alang-alang comel, biarlah sihat mantop sekali kan. Kita bagi dush-dush...kebabomm...





Testimoni Program detox parasit




Suka tak? Siapa tak suka kan bila berat turun banyak tapi still maintain selepas tu.

Masih tak percaya dengar kata adik ni..Die sendiri pun tak percaya perubahan yang berlaku.

Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan from iReach HD on Vimeo.

Siapa nak sertai program ni tak boleh main suka-suka beli. Ida akan sediakan jadual dan guide sebabnya bukan hari-hari korang kena detox parasit. Tarikh untuk bulan depan dah ada untuk detox. Siapa nak join, diminta hubungi Ida segera untuk join group k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210 
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)