KHASIAT MINYAK IKAN

12:05:00 AM

Assalammualaikum..


Sapa pernah makan Scott Emulsian yang original warna putih tu mesti tau bau die macam mana kan.hehehhe. Ida memang bagi Asyraf makan warna putih ni saja praktikkan bau asal die. Memang bau die agak busuk tapi tahu tak banyak khasiat minyak ikan ni. So Ida nak kongsikan khasiat minyak ikan ni.


KHASIAT MINYAK IKAN

1. METABOLISME 

- Meningkatkan proses metabolisme dalam tubuh, melancarkan peredaran darah dan proses fisiologi
- Menurunkan kadar Kolesterol Total, LDL dan Trigliserida.
- Mengurangi kelebihan lemak, sehingga dapat membantu penurunan berat badan.

2. SISTEM KARDIOVASKULAR


- Mencegah serangan jantung dan strok.
- Mencegah penggumpalan darah di seluruh tubuh.
- Menurunkan Hipertensi dan mencegah Atherosclerosis (kekakuan dinding arteri).

3. SISTEM IMUNITI (KEKEBALAN TUBUH) 


- Meningkatkan fungsi kekebalan tubuh, stamina dan daya tahan tubuh.
- Mengurangi inflamasi/peradangan.
- Baik untuk detoksifikasi serta sebagai anti bakteri dan anti virus.
- Mempercepat masa penyembuhan setelah melakukan operasi.

4. SEL 


- Meningkatkan peredaran oksigen dan membentuk sel-sel baru di seluruh tubuh.
- Memaksimalkan fungsi sel-sel saraf dan otak seperti daya ingat, berfikir, dan konsentrasi.
- Menghambat dan mematikan jaringan sel-sel kanker dan sebagai anti oksidan untuk melawan radikal bebas yang merosak sel-sel tubuh.

5. SISTEM SARAF 


- Menjaga kesihatan sistem saraf
- Melindungi otak dari toksin (terutama punca stroke).
- Mengatasi depresi setelah melahirkan.

6. MATA 


Menjaga kesehatan mata secara menyeluruh dan mengoptimalkan fungsi penglihatan.

7. SISTEM PERNAFASAN 


Mencegah Bronchitis, Asma dan penyakit Paru-Paru.

8. SENDI 


- Memelihara kesihatan sendi dan tulang.
- Mengatasi sakit atau nyeri akibat Arthritis, Osteoarthritis dan Osteoporosis.

9. KECANTIKAN KULIT 


-Menjaga kesihatan dan kecantikan kulit serta dapat menambah elastisiti dan kehalusan kulit

10. SISTEM REPRODUKSI 


- Mengatasi masalah Sakit Menjelang Menstruasi (SMM) dan gangguan mentruasi.
- Meningkatkan fungsi reproduksi.
- Menyuburkan kandungan (terutama bagi yang belum punya keturunan).
- Mengatasi kekeringan vagina saat menopause.
- Mengatasi gangguan prostat.

11. MASALAH KEHAMILAN 


- Mengoptimalkan kesihatan ibu hamil dan menyusu
- Menjaga pertumbuhan dan perkembangan pada bayi dan anak-anak.
- Sebagai nutrisi perkembangan prenatal dan membantu perkembangan otak bayi.


Omega Guard kerana ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega -3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bhn2 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan


Minyak Ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi,DHA penting bagi perkembangan dan fungsi2 otak.

Omega Guard juga tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana di hati kandungan toksik tinggi.

Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. Ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x mmg terbaik kan.

Jadi bagi yang mencari minyak ikan ni, Omega Guard la jawapannya. 

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

2 comments


  1. Artikel yang menarik mengenai khasiat minyak ikan Omega-3. Sememangnya khasiat minyak ikan memang banyak dan intinya iaitu EPA dan DHA memainkan peranan yang sangat penting.

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)