CARA MAKAN SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

6:02:00 PM

Assalammualaikum...

Alhamdullillah bangun pagi2 tadi dapat order customer nak beli Set Tambah Berat Badan Shaklee. Selepas die masukkan duit je, die bagi alamat..rupanya duduk dekat2 je, so katanya nanti die nak datang rumah amik barang.hehehhe. So Ida akan kongsikan cara makan set tambah berat badan Shaklee ni.



Apa sebenarnya yang ada pada mealshake, vitalea dan vit B ni?

MEALSHAKE
Mengandungi 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang oenting. sumber yang kaya dengan kalsium, fober dan protein. mealshake ini berperisa vanila dan sedap jika diminum begitu sahaja bersama air kosong/susu.

VITALEA

Mempunyai 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pebnetukan sel darah merah. Khasiat lainnya, membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid/beguk, memberi badan rasa bertenga dan tidak mudah lesu, menjadikan kulit sentiasa tegang, menelak pitam dan pening.

Vitamin B Complex

Mempunyai 8 jenis vitamin B yang oenting untuk badan. mengawal kadar metabolisme dalam badan, mengekalkan kesihatan kardiiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan, memberi mood happy dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

CARA MAKAN SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE

Pagi (Sarapan) 
  • Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
  • Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Meal Shakes)
  • Makan B Complex (1 biji) dan Vitalea (1 biji) dengan air kosong.
Brunch (Makan dalam jam 10 pagi iaitu makan antara makan pagi dan makan tengah hari) :
  • Makan roti, Minum susu 1 gelas
Tengah hari /lunch
  • Makan siang yang bergizi seperti biasa seperti -nasi plus lauk ayam/ikan/daging. (Tak perlu makan banyak)
Minum Petang /Tea time
  • Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)
Makan Malam
  • (sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi + lauk.. Tak perlu makan banyak). Makan Vitalea 1 biji.
10 minit sebelum tidur
  • Makan roti sekeping
  • Minum susu 1 gelas
Anda perlu mengambil Vitalea, B Complex dan Meal Shakes mengikut jadual yang telah disediakan. Kebiasaannya pengguna yang mengamalkan produk yang dicadangkan akan naik dalam lingkungan 2kg selapas sebulan.

PERATURAN:

Walaupun nak gemuk, jangan skip exercise sekurang-kurangnya 10 minit sehari..tak perlu exercise berat2, cukup dengan angkat botol air mineral yang 500ml tu je..angkat macam angkat berat tu..naik turun tangan....lepas tu exercise macam skipping ke...or apa2 exercise untuk bina muscle.. jangan makan junk food dan ikut jadual ni selama sebulan

BERAPA BANYAK MEAL SHAKE ANDA PERLUKAN SEHARI?

Bergantung pada jadual di bawah. Jika anda benar2 under-weight, anda perlukan meningkatkan pengambilan meal shake.

1 sudu meal shake = 9g protein
lihat jadual di bawah:

Tambahan info: pengambilan zinc juga sebenanya boleh menaikan nafsu makan


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210

Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)