Pages

Tuesday, February 20, 2018

BLOG BERCUTI

Assalammualaikum..

Selamat kembali bekerja korang. Mesti kebanyakkan dari korang bercut kan masa Tahun Baru Raya Cina baru-baru ni. Ida takde istilah bercuti, yelah surirumah sepenuh masa kan. Cuti ke tidak sama je.


Tapi blog Ida bercuti.hehehe. Kebetulan adik Ida datang sini bercuti, tak ke mana pun. Jalan-jalan di Kemaman ni je. Ida pun takde masa nak menghadap laptop nakk update blog. Sekadar tengok hp je update IG dan Facebook.

Banyak ke korang dapat limau mandarin? 

Ida aritu suami dan bawa balik sekotak limau mandarin, ni adik ipar datang bagi lagi sekotak. Berlambak kat rumah, nasib la duduk dekat-dekat dengan jiran. So agih-agihkan sikit pada yang ada di rumah.hehehe

Bila musim raya cina ni teringat dekat arwah popo. Kalau tahun-tahun sebelum ni mesti buat makan besar sebelum raya cina. Walaupun arwah mualaf, kami masih sambut sekadar macam hari raya. Buat makan-makan, pakai baju merah. Al fatihah untuk arwah

Apa-apa pun selamat kembali semua!
5:12:00 PM / by / 13 Comments

13 comments:

  1. perasan blog sis bercuti tu hehe banyak jugak limau dalam 5 kotak tapi tak meriah macam tahun lepas sebab project dah nak habis dah

    ReplyDelete
  2. Byk la jugak.. Puas mkn sis. Tp angpau xdpt pulak tahun ni. Tahun tahun lepas dpt la rm200++. Skg ni apa pun takdak. Limau jela. Hahaha. Yela kan sis, sesekali kita nk rehat jugak kan dan xdpt nk fokus pd komputer. Ada msa peelu rehat dan buat urusan lain kan.

    ReplyDelete
  3. Al-fatihah buat arwah... btw bestnya dapat banyak limau mandrin! ^^ *Hana follow sini ya! :3

    ReplyDelete
  4. raya tahun baru cina ni.. tak makan limau sangat... hihihi

    ReplyDelete
  5. hi kak..zaza pun suka sgt makan limau mandarin..mmg time perayaan cina je dpt merasa hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thu xpe..time rya cina je leh nk makan bnyk pun..hahah

      Delete
  6. tak bercuti pun
    tapi makan banyak limau dekat rumah
    hohoho

    ReplyDelete