5 TIPS KURANGKAN NAFSU MAKAN DARI MEMBUAK-BUAK

Assalammualaikum..

Kalau nampak semua makanan kegemaran kita mula la rasa nak makan je sampai susah nak kawal. Ada jugak bedal makan sampai 2-3 pinggang. Ayoyo..


Ikan keli masak sambal
Ayam masak lemak cili padi
Ikan siakap tiga rasa
Tomyam campur




Nak lebih parah kalau kegemaran kita tu makanan yang kurang sihat. Contohnya kek coklat cheese leleh..heheh. Sabar jelah. Jadi bagaimana nak kurangkan nafsu makan membuak-buak ni. Bahaya tau kang tak pasal-psal berat badan naik lagi. Ah stress!!

Image result for cara kurangkan nafsu makan

5 TIPS KURANGKAN NAFSU MAKAN

1. Minum segelas air sebelum makan membantu mengurangkan nafsu makan kita. Sebabnya bila badan kita kekurangan air menyebabkan perut kita rasa kosong dan minda kita akan set supaya kita makan lebih dari biasa. Minum air yang kerap sebenarnya membantu untuk korang makan dengan banyak.

2. Makan makanan yang berserat. Banyak makanan yang berserat seperti timun, lobak dan sebagainya. Makanan yang berserat sebenarnya membantu korang rasa lebih kenyang. Sebab tu la dalam pemakanan disarankan lebihkan makan sayur-sayuran dalam hidangan korang.

3. Makan dengan kerap juga membantu mengurangkan nafsu makan korang. Tapi ingat, jangan makan dalam kuantiti yang banyak. Makan dalam kuantiti yang sedikit tapi kerap. Kalau korang berlapar atau dalam keadaan perut kosong sebenarnya akan menyebabkan korang rasa nak makan banyak dan susah nak kawal makan.

4. Tidur yang mencukupi sebenarnya membantu mengurangkan nafsu makan korang.

5. Pengambilan ESP shaklee

Sumber protein ESP shaklee membantu korang rasa lebih kenyang dengan lebih lama. Ini secara tak langsung akan membantu kurangkan nafsu makan korang. Bagus untuk siapa yang berdiet tu.

Testimoni 1: Ikutkan memang taknak makan nasi tapi kalau orang dah sendukkan memang terpaksa juga makan. Tu pun amik sesenduk pun tak habis. Minum ESP sahaja masa breakfast pun dah kenyang. Makan tomyam pun kongsi 2 orang je. 



Testimoni 2: Sis ni mula minum ESP memang rasa lain. Memang membantu mengurangkan selera makan. Makan nasi pun dalam 3 sudu ke, banyakkan sayuran dan minum air. Breakfast pun minu ESP dan 2 biji telur separuh masak pun dah kenyang.


Testimoni 3: Selalu nye masa breakfast memang kita akan minum kopi untuk bagi bertenaga sedikit. Tapi kali ini brother ni minum ESP pula. Menariknya sejak minum ESP rasa bertenaga lain macam, kopi pun dah tak minum lagi. Walaupun hanya minum ESP pun dah kenyang.



Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:



(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

2 comments:

Followers

social network

APDM SAPS