7 CARA HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Setiap hari kita memang sentiasa terdedah dengan sinar cahaya matahari yang terik tambahan musim panas ni lagi la. Tengok jam pukul 6 pun masih panas. Keadaan ni selalunya akan mudah berlakunya masalah sunburn atau kulit terbakar.



Sunburn ialah proses apabila kulit menjadi terbakar kerana tidak tahan dengan cahaya matahri yang mengenainya. Sunburn selalunya tidak dapat dilihat secara serta merta. Kadangkala ia mengambil masa sehingga 24 jam untuk melihat kerosakn sebenar yang ditanggung.
Pernah dengar suntan?

Penembusan cahaya-cahaya UV ke dalam lapisan kulit akan menyebabkan penghasilan melanin yang lebih banyak. Melanin ini akhirnya akan keluar ke bahagian luar kulit dan menyebabkan kulit kelihatan lebih gelap.

Keadaan ini dikenali sebagai suntan.

Suntan adalah petanda bahawa kulit menjadi tidak sihat yang disebabkan oleh tindakbalas kepada kecederaan yang berlaku akibat cahaya UV yang telah merosakkan sel-sel kulit.

Image result for masalah sunburn

3 tahap sunburn


1. Sunburn tahap pertama atau ringan – kulit kemerah-merahan,disertai dengan rasa sakit

2. Sunburn tahap kedua – Terdapat gelembung yang berisi cairan, disertai rasa sakit

3. Sunburn tahap ketiga atau berat – Rasa sakit yang kuat pada muka. Perlu perhatian Doktor

6 Cara Menghilangkan Sunburn secara Semulajadi


1. Rajinkan diri untuk menggunakan losyen yang mengandungi lidah buaya (aloe vera). Lidah buaya meringankan rasa perit dan bantu tubuh hasilkan kulit baru

2. Guna krim hydrocoticone. Dapat kurangkan gatal pada kulit

3. Yogult juga membantu untuk melembapkan kulit.

4. Gunakan timun dan kentang untuk meredakan rasa sakit, rasa perit dan rasa gatal gatal pada kulit

5. Gunakan teh hitam atau teh hijau.Teh hitam atau teh hijau mengandungi tannis dan komponen lainya yang dapat mengurangkan bengkak pada kulit.

6 Buat masker tomato untuk redakan kulit dan melembapkan kulit.

Cara Nak Hilangkan Sunburn Dengan Cepat Dengan Shaklee


1. Vitamin C membantu menghasilkan kolagen pada kulit dan melindungi kulit dari mudah rosak di bawah sinaran matahari. 

2. ESP shaklee membantu memperbaiki sel kulit yang rosak sekaligus membantu agar kulit nampak lebih sihat dan segar.

2. Gentle Cleansing Deep Forming - Kandungan Strawberi Begonia dalam GCDF bantu menyeragamkan warna kulit agar nampak lebih sekata.

3. Pakai Cream Overnight Renewal Whitening Cream

-bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
-Kadungan Linden membekalkan khasiat dan melembabkan lapisan kulit paling dalam
-Kandungan Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
-Kandungan Vitamin C aktif dapatmengurangkan jeragat dan cela serta melawan radikal bebas akibat sinar UV

Testimoni 1:  



Ada sorang ni pergi pameran LIMA 2017 di Langkawi baru-baru ni. Faham je lah pameran di ruang terbuka, campur panas pulau memang panas lain macam. Maka muka pun sunburn lah, sampai pedih-pedih.

Tahun-tahun sebelum ni memang pasrah je lah muka burn sampai sebulan baru ok sebab memang tak pakai apa-apa pun. Biar je ok sendiri katanya.

Tapi tahun ni, konsisten pakai pencuci muka Nutriwhite (ambil husband punya sebab dia sebelum ni pakai jenama C*******), dia macam kagum sangat.

Seminggu je muka back to normal, kulit mengelupas dah ok. Garis hitam bekas tudung pun tak ada dah. Puas hati sangat katanya.


Testimoni 2:


Selalunya pelajar la yang kerap mengalami sunburn ni sebab memang sentiasa terdedah di bawah sinaran matahari. Itu belum lagi kalau ada pula aktiviti petang. Hah memang habis la muka tu. Jadi adik ni telah mengambil ESP shaklee dan vitamin C. Dalam masa 1 minggu pengambilan masalah sunburn dah hilang. Dah tak perlu rasa risau lagi.

Klik di sini untuk order gabungan set ini dengan segera
Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


2 comments:

  1. Maybe boleh try jugak tips untuk atasi masalah rambut nipis http://dbestummi.blogspot.my/2015/12/set-penjagaan-rambut-untuk-atasi-masalah-rambut-nipis-dan-kulit-kepala-berminyak.html?m=1

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS