2 TIPS MUDAH NAMPAK BERSERI-SERI DAN SIHAT

Assalammualaikum...

Mesti masing-masing nak nampak berseri-seri kan..
cantik bukan sekadar makeup tebal, letak bedak 10 inci..tapi biar cantik juga dari dalam...


Nak bagi tips skit untuk korang nampak berseri-seri dan sihat 


1. Pastikan minum air secukupnya. Air yang banyak sangat digalakkan supaya kulit nampak lebih bersih. Berapa banyak nak minum? 1liter bersamaan 25kg berat korang..so pandai-pandai la agak. Tapi sepanjang bulan puasa ni Ida galakkan lebih dri biasa.

2. Supplement- nak makan boleh taknak makan pun boleh..masing-masing punya hak. Kalau bagi Ida ni yang ida suka

- Alfalfa membantu untuk detox badan Ida. Siapa yang rasa makan apa jenis vitamin tapi tak dapat kesan, orang lain nampak kesan.. Sila detox kan badan dulu...

- Vitamin C bukan sekadar untuk kulit malah untuk meningkatkan sistem imun kita. Ibu mengandung yang ada selsema, makan la Vitamin C insyaallah...

- B-complex as a asid folik. Bukan ibu mengandung je boleh makan, semua golongan boleh ambil untuk peredaran yang lebih baik. Kurangkan stress.

- Collagen Poweder ni baru dapat beberapa hari lepas. Sebelum ni memang pernah makan. Penyerapan die memang cepat. kulit rasa lembut je paling best masa menyusukan anak dulu. Susu banyak..

-Herbal blend cream my favaourite all the time. Suka jadikan macam moisterizer..sapu je pada muka. Paling best kalau jerawat naik memang cepat kecut.

ops warna hijau tu hanya tambahan. Actually tu scrub garam tu badan, letak kat muka pun boleh sebenarnya. Kulit memang lembut je. Kalau scrub muka Ida suka buat scrub Alfalfa dan masker vitamin c. Best...

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS