OMEGA GUARD BANTU MERAWAT ASMA KANAK-KANAK,TAK PERLU ADMIT WAD LAGI!

Assalammualaikum..

Semua ibu bapa akan risau, panik jika anak mengalami serangan asma ni. Anak-anak terlalu aktif, asal aktif lebih sikit je mula naik semput, susah nak nafas. Nak taknak ibu bapa kena sentiasa sediakan inhaler ke mana sahaja. Kalau anak-anak sekolah kena bekalkan risau tiba-tiba anak kena serangan asma.



Kajian menunjukkan hampir 10-20% asma diserang oleh kanak-kanak dan tak boleh diubati. Dan berkemungkinan akan kurang bila berusia 12 tahun ke atas.

Image result for ANAK ASTHMA

Mungkin nampak remeh tapi kesan pada jangka masa panjang akan merosakkan paru-paru. Bila kedua-dua otot salur pernafasan jadi sempit, udara tak dapat keluar dan masuk dengan baik. Ia akan menyebabkan seseorang tu tak dapat bernafas akan boleh menyebabkan oksigen tak dapat disalurkan pada bahagian lain terutamanya otak. Lambat rawatan boleh membawa MAUT!!!

Selalunya serangan asma ni akan diberikan inhaler atau ada ibu bapa yang terpaksa ulang alik ke hospital atau klinik ambil nebulizer. Selain itu Omega Guard membantu untuk merawat asma kanak-kanak dengan lebih mudah dan berkesan.




Bagaimanakah suppelement Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma?
"Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers."

Sumber: LiveStrong


Malah kajian klinikal Universiti of Maryland Medical Center menunjukkan 29 kanak-kanak asthma yang diberi makan minyak ikan yang kaya EPA dan DHA selama 10 bulan didapati mampu mengurangkan simptom asthma berbanding kanak-kanak yang mengambil placebo.

Siapa yang taknak anak sihat kan? Boleh bermain dengan baik, tak perlu masuk wad sebab asma terlalu teruk, sesak nafas. Pasti kita ibu bapa nak yang terbaik untuk anak-anak. Bukan sahaja pendidikan yang baik malah kesihatan yang baik.



Klik di sini untuk order 





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS