DIY EVA FOAM CASING PHONE

Assalammualaikum..

Minggu depan dah nak raya haji. Rasanya takde la yang buat persiapan sangat kan. Tu pun ada yang dok mencari baju raya nak sedondon.huhu. Ida pakai je baju yang ada.hahah.



Image result for eva foam casing phone
gambar: google 

Dari minggu lepas Ida suka tengok video cara buat casing sendiri. Saja suka-suka nak try so baru ni Ida buatla kan. Mula-mula buat guna kain felt, lebihan masa Ida buat busy book dulu. Habis dah jahit luar die, si Aqil conteng.huhu..nak menangis Mummy...

So Ida try plak kali ni buat guna eva foam. Ikutan dekat Mr. DIY ada tapi kat Ida tak jumpa. Dulu Ida ada jumpa tapi ada kat Kuantan. So Ida beli online je eva foam ni. 



Bahan-bahan:

eva foam
pensel
pembaris
glue gun atau boleh guna super glue
gunting

Mula-mula korang kena ukur la hanphone korang tu. Kalau nak buat casing jenis kartun tu, pastikan kartun tu sama ukuran dengan phone korang.

Nak senang korang boleh tengok video ni kalau nak belajar.





Ini hasilnya yang Ida buat untuk kali kedua guna eva foam. Nak buat kartun tu tapi sebab tangan ni tak berapa nak kreatif, Bahan pun tak cukup so kita buat simpel je. Untuk permulaan nak belajar.heheh. Boleh la..nanti kita try buat lagi.



Siapa nak try buat tu boleh la..mana tahu dah pandai boleh 

buat meniaga plak..

GOOD LUCK!!

No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS