ISU RAMPASAN KKM

6:41:00 AM

Assalammualaikum

Isu barang yang dipos samada guna poslaju je Gdex ke jadi panas sekarang ni. Tambah lagi isu orang-orang KKM datang ke rumah buat serbuan.

Ni sebab ada banyak barang yang takde kelulusan KKM atau barang fake la. Tapi kan rasanya agak melampau jugak la bila ada barang yang habis pecah,hilang dan paling tak adil barang-barang yang bukan ori macam handbag tu kena rampas. Yelah bukan semua orang mampu nak beli barang original. Ke orang-orang yang buat rampasan ni semuanya pakai barangan berjenama.







Kenapa tak buat serbuan dekat orang yang supplier atau pengasas die. Yang kesiannye peniaga online la yang amik stok dari supplier atau yang jadi dropship. Tak pasal-pasal ada yang kena return duit balik. Dah la dengan GST lagi..berapa sangat la peniaga online ni dapat.

Kalau ye pun jangan la sampai aniaya orang camni...huhhuhu

You Might Also Like

1 comments

  1. betul tu ... banteras pengasas dan kilang dulu kan. nak meniaga pun kena survey dulu sekarang ni :)

    ReplyDelete

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)