6 TIPS ELAK GASTRIK SEMASA HAMIL,ELAK PITAM TIBA-TIBA

Assalammualaikum...

Sesiapa pun tak terlepas juga dari gastrik termasuklah ibu hamil lebih-lebih lagi tak lama lagi dah nak puasa ni. Memang tak dinafikan ibu hamil atau ibu menyusu memang cepat lapar. Ada banyak soalan-soalan ibu-ibu baru ni akan tanya. Boleh ke berpuasa masa mengandung,boleh ke berpuasa masa menyusu? Sapa kata tak boleh. Mustahil bila kita mengandung anak dalam kandungan tak dapat zat yang sepatutnya.




Bila seorang ibu itu kuat anak pun akan kuat kan? Pernah ke yang pernah jadi ibu ni bila tak makan anak stop menendang.takde kan? Tetap aktif macam biasa jugak. Di sini Ida nak kongsikan 6 tips elak gastrik semasa hamil.



6 TIPS ELAK GASTRIK SEMASA HAMIL

1. Menjaga pemakanan




Makan la makanan yang seimbang. Elakkan sementara hamil ni dari minum teh,kopi atau kefein.

2. Banyakkan sayur-sayuran dan buah-buahan



Makanan sayur-sayuran yang berserat dan buah-buahan. Ini untuk meningkatkan tenaga dan perut akan lebih kenyang.

3. Banyakkan minum air



Minum air masak ye sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

4. Makan kerap



Maksud Ida bukannya makan kerap ni dalam kuantiti yang banyak tapi dalam kuantitit yang sedikit. Tak kisah la korang nak makan 3@4 kali nasi pun tapi biar dalam kuantiti yang sedikit.

5. Makan pagi DON'T SKIP



Jangan sesekal korang tak sarapan k...kalau berpuasa ni jangan tinggalkan sahur. Ni adalah permulaan tenaga untuk kerja korang seharian.

6. Makanan tambahan



Kalau korang rasa masih tak boleh elakkan gastrik korang tu,ambil la makanan tambahan atau supplement untuk atasi masalah gastrik korang ni.

Dengar apa kata akak ni selepas menggunakan set gastrik shaklee setelah 10 tahun menderita ada gastrik yang teruk.


Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Ini sedikit tips elak gastrik semasa hamil yang Ida nak kongsikan bersama.Semoga memberi manfaat. Sesiapa yang berminat nak dapatkan Set Gastrik Shaklee ni boleh terus hubungi Ida ye..jangan risau ibu hamil pun boleh ambil.

Nak order? sila klik
  

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

2 comments:

  1. sy hrp, kalau hamil, sy ngidam yg sihat2 jee, hehhee~ amin !

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS