VITAMIN IBU MENYUSU AGAR ANAK GEMUK,GERAMNYA DENGAN PIPI BUDAK KECIK NI

2:14:00 PM

Assalammualaikum....

Ibu-ibu mengandung amat memerlukan nutrisi yang selengkapnya untuk perkembangan bayi yang dikandungnya. Begitu juga ibu menyusu. Mereka juga memerlukan nutrisi sebab apa yang mereka makan,anak juga akan terima. Mesti geram kan tengok anak-anak yang bambam. Rasa nak cubit-cubit,nak gomol-gomol pipi die. Geram....





Tapi dengan kesibukan kebanyakkan ibu yang bekerja sememangnya masa makan dan nutrisi yang mereka makan memang tak lengkap. Ni menyebabkan anak tak terima nutrisi yang seimbang dan menjadi kurus.Maka ibu-ibu akan mula mencari vitamin ibu menyusu agar anak gemuk dan mendapat nutrisi yang secukupnya.

Semua orang tahu cara terbaik untuk anak menjadi gemuk bambam dengan penyusuan susu ibu.


Nutrisi yang penting bagi ibu-ibu menyusu adalah
  • Pretein
  • Zat besi
  • Vitamin D
  • Asam folat/vitamin B9 (asid folik)
  • asam amino essential
  • vitamin C dan E
  • Vitamin A
  • Mineral (kalsium)
Pemakanan untuk ibu menyusu agar anak gemuk dan cerdas

1. Sayur-sayuran 

Sayur mengandungi vitamin dan mineral yang tinggi. Contoh brokoli mengandungi asam folat yang dapat mencerdaskan otak anak.

2. Makanan laut

Tak semua ibu-ibu boleh makan makanan laut sebab ada sesetengahnya alergik dengan seafood. Kandungan makanan laut yang sangat bagus ialah ikan salmon. Kandungan DHA didalamnya meneutralkan perkembangan sistem sarat yang ada dalam otak bayi. Maknanya ia meningkatkan IQ anak-anak.

3. Buah-buahan

Vitamin A,B,C,dan K ini meningkatkan sistem antibodi anak-anak agar tak mudah jatuh sakit. Contoh buah blueberrystrawberry,blackberry kerana ia mengandungi antioksidan yang tinggi. Jangan verry berry sudah..heheheh

4. Susu

Ramai ibu-ibu yang tak amik kisah dengan pengambilan susu. Jika tak boleh minum susu.ambil makanan yang ada kalsium tinggi contoh  cheese atau yogult.

Bagi ibu-ibu bekerja memang agak susah nak dapatkan semua nutrisi ni kan dengan kesibukan dan keadaan badan yang kadang-kala letih.

Vitamin ibu menyusu agar anak gemuk

Shaklee sentiasa memberikan yang terbaik untuk orang yang memerlukan. Set menyusu Shaklee ni mengandungi nutrisi yang secukupnya. Ibu-ibu menyusu tak perlu bimbang atau risau. Ia selamat dimakan dan selamat untuk anak-anak. Dijamin 100% semualajadi..


Sempena best offer Shaklee bulan ni dengan pendaftran menjadi ahli akan dapat FREE VITALEA. So Ida cadangkan supaya korang yang berminat nak dapatkan vitamin ibu menyusu ni supaya mendaftar menjadi ahli sekaligus. Lebih jimat dan tak rugi pun.

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)