10 TIPS BERSIHKAN MUKA DENGAN BETUL,ELAK MUKA MACAM TANAH TERKUKUR

9:19:00 AM

Assalammualaikum...

Penjagaan kulit muka yang sentiasa lembap dan segar semestinya sangat penting. Lebih-lebih bagi muka yang mempunyai masalah jerawat yang teruk. Bagi yang mempunyai masalah macamni sememang kena sentiasa berhati-hati terutama ketika membersihkan muka. Di sini Ida kongsikan 10 tips bersihkan muka dengan betul.



10 TIPS BERSIHKAN MUKA DENGAN BETUL

1. Pilih produk yang betul
Produk pastinya yang boleh menanggalkan kotoran dan memberikan kelembapan pada kulit bukannya memberikan rasa yang pedih pada kulit.


2. Jangan berlebih
Jangan terlalu kerap membersihkan muka. Cukup hanya 1-2 kali sehari sahaja. Ini kerana ia akan menganggu penghasilan minyak pada kulit yang sememangnya bagus untuk kulit. Terutamanya pembersihkan yang kerap pada waktu malam patut dielakkan.

3. Suhu air yang betul
Suhu air yang paling bagus adalah air suam. Ada orang cakap air panas untuk muka liang roma dan air sejuk untuk tutup semula. Tapi yang pasti air panas menyebabkan kulit lebih kering.

4. Skrub muka
Boleh nak skrub muka tapi janganlah terlalu kerap. Cukuplah 2-3 kali seminggu.

5. Bersihkan betul-betul
Pastikan korang bersihkan muka dengan bertul-betul bersih. Ada orang tu time bersihkan muka kemain cepat die tenyeh muka tu. Buatlan massage skit kat muka tu. Biar kena kat semua tempat termasuk bawah rahang,hidung dan garis rambut.


6. Jangan gosok dengan tuala.
Ni tidak selepas je cuci muka. Die gosok kemain muka tu dengan tuala. Sepatutunya lekapkan je kat muka tu. Jika tak ni memberikan kulit yang kurang elastik paling teruk kulit jadi kendur.

7. Pelembap
Jangan tangguhkan penggunaan pelembap selepas mencuci muka. Kalau boleh jangan lambatkan selepas membersihkan wajah.

8. Banyak produk
Elakkan menggunakan terlalu banyak produk. Pastikan ia selamat dan semualajadi yang memberikan kesan pada masa yang panjang seperti serum.

9. Elak takut minyak
Ramai yang tidak tahu produk yang berasakan minyak sangat bagus untuk kulit. Minyak dapat tanggalkan kotoran dengan berkesan Pilih produk yang ada campuran aprikot,bunga matahari dan biji anggur.

10. Produk semualajadi
Pastikan produk yang digunakan untuk bersihkan wajah adalah semualajadi. Elak dari yang ada bau pewarna atau bahan kimia yang boleh menyebabkan iritasi pada kulit. Baca label dulu. Jangan main pilih je mentang-mentang murah kan.


PENCUCI MUKA SEMULAJADI DAN TAHAN LAMA



Ini salah satu produk pencuci muka yang berasaskan tumbuhan semulajadi dan tanpa bahan kimia dan pewangi/bau. Ia tidak akan menyebabkan iritasi pada kulit. Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleaser

Kandungannya adalah :

- Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

Tapi yang paling best ia sangat menjimatkan dan tahan lama. Letak skit je dah banyak buih dan tahan dalam masa 9 bulan-1 tahun. Berbaloi kan?



Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)