SET KURUS SHAKLEE:SEMUDAH ABC

11:44:00 PM

Semua orang nak bentuk badan yang kurus secara sihat. Ini adalah sebab bukan saja senang nak cari baju, malah senang nak beraktiviti, nampak lebih berkeyakinan dan paling penting kuruskan badan secara sihat dapat memelihara kesihatan 

Set Kurus Shaklee ini dihasilkan daripada vitamin semulajadi. Ibu-ibu menyusu juga boleh mengambil set kurus Shaklee ini. Produk Shaklee tidak memberi kesan buruk kepada bayi.

Jom berkenalan dengan Set Kurus Shaklee.



3 PROSES UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN 

1.BAKAR LEMAK : Lecithin / Omega Guard

-Lemak boleh dibakar dengan mengambil Lecithin Shaklee dan Omegaguard Shaklee. Apa beza makan lecithin dan omegaguard?Omegaguard membakar lemak lebih cepat berbanding Lecithin,walaubagaimana pun Lecithin menjadi pilihan ramai kerana harganya jauh lebih murah berbanding omegaguard,murah2 pun bukan bererti tidak berkesan...ada yang berjaya turun berkilo-kilo dengan Lecithin.Pendekkan cite just kita imagine kalau kita nak ke Siam,naik flight(omegaguard) lagi cepat sampai berbanding kita drive(Lecithin).Naik flight mmg mahal sbb kemudahan lebih dan opkos cepat smpai ke destinasi..camtulah jugak dengan Omegaguard dan Lecithin.Sebenarnya kalo dapat makan 2-2 lg superbb...hihihihihihi got it?

2.BUANG LEMAK (DETOX) : Herb-lax / Alfalfa

- Kenapa kena detox?detox adalah proses membersihkan usus dimana toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.Lepas dinding usus dah bersih barulah nutrien2 dapat diserap dengan lebih baik.Alfalfa Shaklee dan Herblax Shaklee membantu kita untuk detox.Apa bezanya Alfalfa dan Herblax?Kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama iaitu menyingkirkan lemak cuma Alfalfa disarankan kepada ibu-ibu yg sedang menyusukan,Herblax tidak digalakkan kepada mereka kerana dikhuatiri akan effect kat baby.Herblax adalah julab semulajadi yang akan buat kita cepat rasa nak buang air besar,but no worry k.,shari cuma 2-3kali jer.xlah seteruk kalo kita mnm teh kurus tu..

3. BINA OTOT: ESP (Energizing Soy Protein) / Cinch

- Cinch Shake dan ESP adalah 2 supplemen yang memberi sumber protin kepada kita.Ia membina dan mengekalkan otot,mengelakkan kulit menjadi mengeleber.Protin juga membuatkan kita rasa kenyang.Ia meningkatkan metabolisma kita,diet keterlaluan akan memperlahan metabolisma,itu akan menyebabkan badan kita kejap naik kejap turun cam yoyo.

Kenapa Detox itu penting?
Detox adalah untuk menyingkirkan toksin berlebihan yang terkumpul dalam badan. Tanpa mengeluarkan toksin yang terlampau banyak di dalam badan, badan sukar menyerap nutrient dari makanan seharian dan supplemen.

** Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 20KG DALAM SEBULAN !”..
** Itu sebenarnya diet paling tak berjaya, because the weight lost will rebound!

BINA :
Kenapa Protein penting?
----------------------------
Protein penting untuk pelihara otot dalam badan.
Perasan atau tidak, ada orang yang berat badannya turun tetapi badan dia masih flabby (menggeleber)? Berat yang turun tu bukan kerana kurang lemak tapi dia kehilangan otot.
Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.

** Untuk Ibu menyusu, disarankan mengambil ESP (Energizing Soy Protein) dan bukan Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri mungkin akan membantutkan pertumbuhan bayi.

Perlukah ANDA mengambil kesemua produk / set?

Adalah digalakkan untuk mengambil kesemua produk sebab ia akan menghasilkan kesan yang optimum - iaitu Kurus dengan Sihat.

Jika anda hendak mencuba set ini tetapi kurang bajet, boleh mulakan samada dengan herb-lax+lecithin atau ESP+herblax dulu. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah lagi produk untuk melengkapkan set ini.

Disini saya secara ringkas, memberi sedikit tips kuruskan badan dengan lebih cepat

1.       Minum 2-3Liters air setiap hari
2.       Kurangkan karbohidrat dalam pemakanan seharian
3.       Kurangkan makanan yang berminyak
4.       Melakukan senaman yang dapat membakar kalori banyak, seperti berlari
5.       Banyakkan makan buah dan sayuran

Dan, bezanya SHAKLEE berbanding produk pelangsing lain adalah  …

1.       Memberikan nutrien yang mencukupi.
2.       Melindungi otot.
3.       Indeks glisemik yang rendah.
4.       Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
5.       Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
6.       Diuji secara klinikal.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)