MY SOHO, MY BUSSINESS

Assalammualaikum...

Mesti ada yang tertanya-tanya kan. Apa itu SOHO? SOHO ni adalah singkatan kepada ayat SMALL OFFICE HOME OFFICE.

Semua orang mesti ada kan tempat SOHO ni. Tempat nak buat-buat kerja terutamanya blogger kan. 


SOHO Ida di sini la, dekat dengan dapur dekat dengan peti ais..heheh..asal lapar boleh la jenguk peti ais tu kan..

sini la tempat nak update blog, update FB..nak order barang customer, nak packing barang...semua di sini..

bila dekat dengan dapur senang skit ulang alik nak check email,update blog sambil memasak kan...al maklum la..ida memang awal masak..anak-anak pukul10 dah mintak nasi...tu kalau time si Asyraf tak sekolah la..

kalau tinggal Ida berdua je dengan Aqil suap dia lewat skit tapi still masak awal..




biasalah Ida ni kerja tanpa gaji dan jawatan..sendiri boss sendiri kuli...

Ini la gadjet nak update blog, nak study..nak webinar..nak edit gambar..selalunya senang menaip guna laptop je..whatsapp pun kadang guna laptop je

handphone selalu suka update guna buffer, Hootsuite, instagram
apa benda tu? ha siapa yg bisnes nak senang update post atau status korang...

die macam jadual la..korang setting nnti automatik boleh post..al maklumla bukan sentiasa 24 jam boleh mengadap gadjet kan..

happy blogging semua!

6 comments:

  1. SOHO kita kat dalam bilik je, sambil baring2 hehehehe

    ReplyDelete
  2. Pertama kali dengar konsep SOHO, memang teruja. Kerja dari rumah, sapa tak nak. Saya teringin bilik yang lengkap, ada meja tulis, rak buku, baru ada feel nak blogging.

    ReplyDelete

Followers

social network

APDM SAPS