Friday, April 14, 2017

CARA MERAWAT BATUK KERING (TIBI) DARI TERUS MEREBAK

Assalammualaikum...

Batuk kering sering berlaku terutamanya bila berada dalam musim panas. Bukan sahaja pada orang dewasa malah kanak-kanak juga tak terkecuali. Malah ia boleh berjangkit kepada orang lain melalui udara.



Seseorang penghidap TB ni bersin atau batuk, mereka akan mengeluarkan bakteria ke udara. Ini la yang akan dijangkiti kepada orang lain melalui pernafasan.

Apabila seseorang menghidu bakteria batuk kering, bakteria tersebut akan bertapak di dalam paru-paru dan membesar serta bergerak melalui darah kepada buah pinggang, tulang belakang dan otak.


Related image

Batuk kering atau penyakit tuberkulosis (sering digelar tibi) adalah jangkitan bakteria Mycobacterium tuberculosis, yang biasanya menyerang paru-paru (TB pulmonari) dan ia juga mampu menyerang sistem saraf tunjang (meningitis), sistem limfa, sistem peredaran (TB miliari), sistem genitourinari, tulang, sendi dan lain-lain.

Tanda dihidapi penyakit Tibi


  • Batuk berdarah atau berkahak.
  • Sakit di bahagian dada.
  • Lemah dan keletihan.
  • Susut berat badan.
  • Kehilangan selera.
  • Menggigil.
  • Demam
  • Berpeluh waktu malam.
Golongan Yang Berisiko Diserang TB
  • Menyerang tidak kira kaum, bangsa atau umur, namun kumpulan berisiko tinggi adalah:
  • Mereka yang dijangkiti AIDS (virus HIV).
  • Mereka yang mendampingi pesakit batuk kering.
  • Rakyat asing daripada negara yang mempunyai kadar jangkitan batuk kering yang tinggi.
  • Sesetengah bangsa dan etnik minoriti.
  • Mereka yang kekurangan zat dan vitamin.
  • Pemabuk dan penagih dadah yang dijangkiti HIV
Diikutkan Malaysia masih lagi dalam keadaan terkawal kerana diberikan vaksin tapi disebabkan ramai rakyat negara asing yang keluar masuk ke dalam negara kita ini menyebabkan risiko tu meningkat. Kalau nak tahu negara asing tak dapat vaksin ni macam kita.

Bagaimana nak rawat batuk kering ni?

Bila dijangkiti bakteria sangat penting bagi si penghidap tingkatkan sistem imun agar ia tidak semakin memudaratkan dan elak dari merebak pula kepada oang lain.

Selalunya kalau musim demam, batuk, selsema ni Ida suka buatkan sup ayam pada anak-anak. Letak bawang putih dan halia lebih. Selain itu Ida akan sapukan minyak bawang putih kat diorang.


Selain itu Ida akan berikan Nutriferon kepada diorang.

Nutriferon khas sebagai immune booster. Ia menggalakkan penghasilan interferon yang mampu melawan bakteria, virus dari menyerang badan.

Testimoni 1: Akak ni hanya mengambil Nutriferon ketika berada di Amsterdem. Selama 6 bulan, lama tu..macam-macam boleh berlaku. Alhamdulillah mereka sekeluarga sihat sahaja sehingga ke hari ni.



Testimoni 2: Mereka yang mengerjakan umrah dan haji sentiasa bersesak dengan orang ramai. Ini memudahkan lagi jangkitan berlaku. Dengan keadaan panas, mula la badan cepat terasa nak demam. Bekalan Nutriferon semasa di sana insyaallah membantu kuatkan sistem imun kita.


Testimoni 3: Anak-anak memang sangat mudah dijangkiti pelbagai penyakit kerana sistem imun mereka masih lemah. Tambah kalau sudah bersekolah memang mudah berjangkit dengan kawan-kawan. Bayangkan hampir sepatuh kelas tak hadir sebab demam dan selsema. Batuk lagi. Jadi Nutriferon ni boleh membantu kuatkan sistem imun anak-anak dari mudah dijangkiti.



Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, April 13, 2017

CARA MERAWAT BELL PALSY SUPAYA KEMBALI SENYUM DENGAN CERIA

Assalammualaikum...

Bell Palsy ini sebenarnya sejenis penyakit yang ada kaitan dengan kelumpuhan atau kelemahan otot pada hanya sebelah muka. Ia bukan stroke yang agak membahayakan. Bell Palsy ni disebabkan oleh kerosakan saraf yang mengawal otot muka dan menjadikan muka terasa berat sebelah.



Daripada pengalaman pesakit Bell Palsy mereka berada dalam keadaan mata tak boleh tertutup,lidah tak dapat nak merasa makanan, mulut terasa jatuh sebelah,telinga berasa sakit. Bunyi berdengung di gegendang telinga sehingga pesakit ni berasa sedih, tak yakin pada diri ketika melihat keadaan muka yang herot sebelah orang kata.

Image result for bell palsy

Sampai sekarang masih tak tahu punca Bell Palsy ni tapi ia ada berkaitan dengan bahagian saraf. Ia mungkin disebabkan keradangan akibat infeksi virus herpes simplex,varisela zoster, treponema lallidum atau epstein Barr.

Siapa yang berisiko mendapat Bell Palsy?

- wanita hamil pada trimester ke 3
- ibu berpantang atau selepas melahirkan anak
- penghidap HIV
- pesakit diabetes
- keturunan yang pernah ada Bell Palsy

Rawatan yang biasa dilakukan untuk Bell Palsy ini ialah melakukan fisioterapi, pemberian ubat steroid, akulpultur atau menggunakan cara tradisional. 

Bagaimana Vivix dapat membantu?

Vivix mengandungi ellergic acid yang bersifat antiradang dan antikanser yang membantu baiki saraf yang rosak. Di mana ia juga mempunyai sifat antiviral yang mampu melawan virus yang menjadi punca Bell Palsy.

Testimoni 1: Seorang ibu yang mengalami Bell Palsy ketika beliau mengandung. Di saat bangun tidur tiba-tiba muka berasa tegang, sakit, berat sebelah. Selama 9 tahun lakukan macam-macam perubatan masih tidak juga sembuh. Sehingga bertemu ikhtiar dengan Vivix sembuh selepas pengambilan selama 3bulan.



Testimoni 2: Bila alami Bell Palsy, asyik memikir je mana dengan sakit lagi. Tidur pun jadi tak lena. Tapi sejak pengambilan Vivix alhamdulillah badan rasa lebih sihat dan tidur pun semakin nyenyak.




Testimoni 3: Seorang tu dah minum 2 botol Vivix alhamdulillah setahun Bell Palsy tak datang lagi. Sorang tu berpuluh tahun alami Bell Palsy kembali sembuh selepas pengambilan Vivix.





Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Wednesday, April 12, 2017

CARA JANA PENDAPATAN DARI RUMAH SAMBIL URUSKAN ANAK

Assalammualaikum...

Pada zaman sekarang ni, kos hidup semakin meningkat. Barang naik...minyak naik. Anak-anak pula semakin membesar perlukan extra lebih keperluan. Pembiayaian sekolah yang juga diperlukan.



Dengan kegawatan ekonomi sekarang juga, ramai diantara kita yang mula berjinak-jinak mencari extra side income atau pendapatan lebih. Ada yang telah melakukan 2 pekerjaan dalam masa sehari. Penat, letih semua ada tapi terpaksa juga bagi menyara hidup keluarga dan anak-anak.


Di sini Ida nak kongsikan salah satu cara jana pendapatan dari rumah sambil uruskan anak dengan melakukan BISNES ONLINE.

Zaman sekarang, kebanyakan dari kita lebih suka membeli secara online kerana ia mudah dan tak memerlukan tenaga. Tak perlu drive mencari sana sini, tak perlu nak ke kedai malam-malam. Sekadar buka Google dan Cari.

Image result for searching internet

Medium sosial untuk BISNES ONLINE juga banyak sekarang. Contohnya melalui Blog, Facebook Twitter, Instagram, Wechat, Carousell dan banyak lagi. Semuanya hanya perlu klik sahaja dan barang akan terus sampai depan rumah.

BAGAIMANA SHAKLEE MEMBANTU JANA PENDAPATAN?

1. Untung runcit

Sebenarnya kesemua syarikat akan mengeluarkan harga yang tetap bagi memberi peluang pada agen atau pengedar untuk dapat untung runcit. Untung runcit yang korang akan dapat adalah selepas ditolak dengan harga ahli. 

Harga runcit - harga ahli= untung runcit

2. KUMPUL POINT (SETIAP PRODUK) dan akan dapat bonus dari Shaklee

Setiap produk Shaklee ada point/UV yang berlainan. Dan setiap dari 150 point/UV akan ditukarkan kepada bonus. Lagi besar point korang lagi besar la BONUS korang.


5 KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

1. Tak perlu sampai keluar modal berjuta-juta untuk iklan di Biliboard atau tv. Shaklee dah lama ada dalam pasaran dunia.

2. Tak perlu lagi ketuk pintu rumah orang nak jual barang. Jual sahaja secara online.

3. Tak perlu buka kedai, booth sampai nak bayar sewa kedai, bil elektrik dan bayar gaji staff. Korang la boss, korang la kuli.

4. Kumpulan bisnes yang kuat. Telah lahirkan ramai jutawan Shaklee yang berjaya.

5. Bantuan marketing pun dah disediakan. Hanya copy, edit dan paste je. Siap sediakan beribu-ribu testimoni dan poster produk yang dah cantik, letak je no telefon korang dan kongsikan sahaja.

Tujuan utama Ida kongsikan semua ni supaya surirumah diluar sana sepeti Ida boleh jana pendapatan dari rumah sambil jaga anak. Tak perlu susah-susah nak keluar pos atau hantar barang. Semua buat dari rumah.

Ikutkan 90% dari sale Ida semua datang dari blog atau secara online. Ida tak perlu ke pejabat pos sebab Shaklee dan sediakan sistem penghantaran terus kepada pelanggan masing-masing.

Dan paling penting sebab Ida nak korang supaya lebih sihat dengan produk yang baik. Shaklee dah berada di pasaran lebih 60 tahun dan dijamin selamat dan semulajadi. 



Bukan sekadar surirumah tapi pelajar, ibu yang bekerjaya, bapa yang bekerja juga boleh jana pendapatan dari rumah dengan Shaklee. Cuma perlu luangkan sedikit masa untuk kongsikan di medium sosial.

Jadi jom la kita sama-sama jana pendapatan dari rumah secara sambilan mahupun sepenuh masa.




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Tuesday, April 11, 2017

SLIPPED DISC SEMBUH TANPA MELAKUKAN PEMBEDAHAN

Assalammualaikum...

Slipped disc adalah masalah tulang belakang yang tergelongsor atau beralih dari kedudukan asal disebabkan oleh gel di antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan bocor dan penyebabkan peralihan. Jadi tulang ni akan menekan pada sarat yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. Ini akan menyebabkan si pesakit berasa teramat sakit hingga akan menyebabkan rasa kebas.



Antara tanda-tanda berlakunya slipped disc ni seperti kebas atau kejang kaki sakit berpanjangan, berasa mencucuk di bahagian kaki, kebas tangan, lemah tenaga batin, berasa sakit belakang yang agak teruk walaupun dalam keadaan berehat.

Ia akan beransur-ansur datang tapi akan lebih parah jika tak diberikan rawatan dengan segera. Ini boleh risiko kepada LUMPUH.

Image result for slipped disc

Selalunya bagi pesakit slipped disc ni akan disarankan melakukan pembedahan, rawatan fisioterapi atau rawatan thermal. Malah hanya akan diberikan ubat penahan sakit jika terlalu sakit.

RAWATAN SLIPPED DISC


1. Rehat yang secukupnya. Baring dalam keadaan yang rata pada permukaan yang lembut atau baring secara mengiring. Tapi ingat jangan baring terlalu lama sehingga rasa malas nak bergerak.

2. Kurangkan melakukan kerja-kerja berat atau sukan yang terlalu lasak.

3. Cuba kurangkan berat badan kerana ia juga salah satu faktor yang boleh menyebabkan slipped disc.

4. Pastikan duduk dalam keadaan postur yang betul. Jangan terlalu suka membongkok atau duduk dalam keadaan yang lama. Bangun dan berjalan sebentar untuk regangkan otot badan.

5. Berhenti merokok.Ini kerana kandungan nikotin akan mengurangkan sifat elastik cakera dan toksik sifatnya menghalang penyerapan nutrient yang diperlukan untuk memperbaiki sel-sel tubuh termasuk cakera tulang belakang.

6. Vivix shaklee membantu menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko slipped disc. Ia sangat penting dalam menyokong kesihatan sendi dan kesihatan keseluruhan. 

Testimoni 1: Isteri mana tak sedih apabila suami tak boleh bangun kerana mengalami slipped disc. Si isteri pula diserang bell parsy. Jadi Vivix la yang membantu agar dapat sembuh.




Testimoni 2: Hadiah kepada mak Vivix sebab ada slipped disc. Dalam masa yang sama,dah tak datang lelah..sesak nafas pun takde. Malah ramai tegur nampak mak makin muda sebab jeragat dah nampak pudar.


Testimoni 3: Selepas melakukan pembedahan, beliau alami kejang otot dan sukar nak berjalan. Selepas seminggu pengambilan Vivix alhamdulillah dah boleh berjalan semula. 




Peluang hebat jangan dilepaskan dengan pembelian Twin Pack Vivix Shaklee.



Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, April 10, 2017

RAWATAN SAKIT PARU-PARU BERAIR SEBELUM KENA TEBUK

Assalammualaikum...

Paru-paru berair atau pleural effusion akan berlaku apabila pengumpulan cecair berlebihan antara lapisan pleura luar paru-paru. Pleura adalah membran nipis yang melapisi paru-paru dan bahagian dalam rongga dada dan bertindak untuk melincirkan dan memudahkan pernafasan. Biasanya, jumlah kecil cecair hadir dalam pleura.



Tahap seriusnya penyakit ini dilihat pada faktor yang mendorong ia berlaku. Antara faktor yang mendorong kepada sakit paru-paru berair ni ialah jangkitan bakteria, jangkitan fungi, jangkitan parasit, pendedahan kepada bahan kimia dan kecederaan fizikal pada paru-paru. 

Image result for PLEURAL EFFUSION

Tanda-tanda penyakit paru-paru berair ini ialah seperti sakit dada, demam, batuk kering, sakit otot,loya, muntah bernafas dengan laju, denyutan jantung laju, dan kesukaran untuk bernafas. 

Rawatan paru-paru berair


Ia bergantung pada keadaan tanda yang berlakunya paru-paru berair seperti kesukaran untuk bernafas. 

1. Diuretik dan ubat kegagalan jantung akan digunakan untuk merawat pengaliran cairan pleural disebabkan oleh kegagalan jantung kongestif. Jika ia malignan mungkin memerlukan rawatan dengan kemoterapi, terapi radiasi atau infusi ubat dalam dada.

2. Jika pengaliran cairan pleural yang menyebabkan gejala pernafasan boleh disalurkan menggunakan thoracentesis terapeutik atau melalui tiub dada (dipanggil tiub thoracostomy).

3. Bagi pesakit dengan effusions pleural yang tidak terkawal atau berulang sejenis ubat sclerosing (macam talkum,doxycycline dan tetracyline) akan dimasukkan ke dalam rongga pelural melalui thoracostomy tiub untuk mewujudkan fibrosis (tisu berserat yang berlebihan) pada sclerosis pleural. 


4. Mungkin juga akan disarankan untuk melakukan pembedahan iaitu video-assisted thoracoscopic surgery (VATS) atau Thoracotomy.



Testimoni 1: Perubahan suami beliau selepas seminggu pengambilan Vivix. Dah tak rasa seak nafas lagi. Muka nampak lebih ceria malah selera makan pun bertambah baik berbanding dulu.



Testimoni 2: Pada bulan 6, suami beliau ditahan dan doktor cakap kena tebuk paru-paru untuk keluarkan air. Tapi beliau berkeras untuk elak dari ditebuk kerana berkemungkinan akan risiko kepada masalah buah pinggang, jantung,darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.

Pada masa tu akak ni ikhtiar dengan Vivix dan berhenti amik pada bulan 7 sehingga bulan 11 makan semula Vivix dan amik Omega sebab suami alami masalah sesak nafas. Alhamdulillah selepas itu doktor buat pemeriksaan dah takde lagi air dalam paru-paru. Jangkitan kuman pun takde. Paru-paru dah NORMAL.




Kenapa Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)


Klik di sini untuk pembelian segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, April 9, 2017

CARA RAWAT SAKIT LUTUT AGAR MUDAH NAK SOLAT

Assalammualaikum...


Semakin meninglat usia kita semakin rendah kekuatan tulang kita. Sebab itu la bila semakin berusia, kita kan mula berasa kerap sakit lutut, kaki dan sebagainya. Selalunya sakit lutut ni kerap berlaku kepada warga emas tapi tak kecuali bagi golongan muda atau atlet.



Sakit lutut adalah masalah kesakitan yang melibatkan struktur tulang mungkin berpunca daripada sendi (femur, tibia, fibula), tempurung lutut (patela) atau ligamen dan tulang rawan lutut (meniskus).

Sebenarnya penting untuk menjaga tulang kita sebabnya apabila keadaan ketidakselesaan yang berterusan akan menyebabkab kita berasa sukar nak berjalan, naik tangga atau lebih teruk bila nak solat. Terpaksa duduk atau menggunakan kerusi.


Related image

5 punca sakit lutut

1. Semakin usia meningkat, semakin besar kekuatan sendi dan tulang digunakan dan akan menyebabkan mudah tercedera.

2. Bagi mereka yang memounyai berat badan berlebihan berpotensi kepada masalah sakit lutut kerana kekuatan tulang tidak mampu menampung berat terutamanya bahagian lutut dan peha.

3. Gerakan yang berlebihan terutamanya bagi golongan atlet kerana memerlukan kekuatan tulang dan sendi untuk bergerak.

4. Faktor genetik atau keturunan juga salah satu punca sakit lutut ni.

5. Sakit lutut lebih banyak menyerang kaum wanita kerana tulang punggung wanita yang lebih lebar. Ini menyebakan tekanan yang lebih pada otot peha bahgaina dalam. Dan ini akan memberi tekanan pula bahagian lutut untuk menanmpungnya. 

Vivix membantu rawat sakit lutut dengan berkesan

Kajian menunjukkan resvertrol yang terdapat dalam Vivix Shaklee berkesan untuk membantu mengatasi masalah keradangan, antioksidan, membaiki DNA dan halang sel dari bermutasi. Ia bukan sahaja bagus untuk sendi malah untuk masalah lain.

Testimoni 1: Sakit lutut dah kurang selepas 1bulan pengambilan Vivix. Dah takde rasa nyilu lagi.



Testimoni 2: Mak nak berjalan pun susah sehinggakan rasa nak duduk sahaja. Selepas pengambilan 3 botol Vivix tenaga lain macam. Alhamdulillah dah tak risau kalau nak berjalan jauh.




Testimoni 3: Selepas seminggu pengambilan Vivix., sakit lutut dah kurang. Solat pun rasa lebih selesa.



Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Saturday, April 8, 2017

6 CARA RAWAT GOUT SECARA SEMULAJADI DARI RUMAH

Assalammualaikum...

Gout ni berlaku apabila asid urik yang berlebihan tidak dapat dikeluarkan dan akan terkumpul di bahagian sendi. Kaum lelaki yang paling banyak ada sakit gout diantara umur 30-40 tahun dan malah juga pada golongan remaja.




Apabila tahap asid urik dalam darah ini terus meningkat, sebahagian asid urik ini akan membentuk “kristal asid urik” pada bahagian sendi-sendi dan ini akan menyebabkan sendi ini mengalami sakit, sukar di bergerak, pembengkakan dan inflamasi. Gout selalunya menyerang sendi.


Seranga  gout ni selalunya akan menyerang selama berminggu baru la akan pulih semula. Pada mulanya gout ni hanya menyerang bahagian tisu lembut pada sendi tapi keadaan akan menjadi teruk apabila pesakit mula berasa sakit, kejang dan kaki berubah bentuk. Ada juga yang mungkin menghadapi masalah kaki bengkak, merah, panas dan demam. Kemudiannya ada benjolan kecil pada permukaan kulit.


Image result for gout

6 CARA RAWAT GOUT SECARA SEMULAJADI


1. Cuka epal

Keasidan dalam cuka epal cider akan membantu melegakan kesakitan. Boleh juga ditambah dengan sedikit madu bagi meningkatkan tindakblas anti radang.

Caranya: 

Campurkan cuka epal dan madu dalam segelas air dan minum 2-3 kali sehari.

2. Akar halia

Akar halia sebenarnya mempunyai sifat anti radang yang Salah satu faktor yang menyumbang kepada gout adalah peningkatan asid urik di dalam badan. Baking soda boleh membantu mengurangkan jumlah asid urik, memberi anda kelegaan daripada kesakitan.


Caranya: 

+ Campurkan 1 sudu teh yang sama serbuk halba, serbuk kunyit dan kering serbuk akar halia (sonth) ke dalam air suam dan minum 2 kali sehari.

+ Boleh juga ditambahkan dalam masakan atau makan sekeping mentah setiap hari. 

+ Selain tu boleh tambahkan satu setengah sudu teh akar halia untuk satu cawan air mendidih dan kacau dengan baik. Biarkan suam dan minu sehari sekali.

3. Baking Soda


Salah satu faktor yang menyumbang kepada gout adalah peningkatan asid urik di dalam badan. Baking soda boleh membantu mengurangkan jumlah asid urik dan mengurangkan kesakitan.


Caranya:

Campurkan satu setengah sudu teh baking soda dalam segelas air. Minum 4 kali sehari selama 2 minggu.

4. Jus Lemon

Bagi pesakit gout sebenarnya ia perlu neutralkan asid urik di dalam aliran darah. Cara yang mudah dengan pengambilan jus lemon dan makan buah-buahan yang kaya dengan vitamin C bagi menguatkan tisu badan.

Caranya:

+ Campurkan jus limau satu dengan satu setengah sudu teh baking soda. Biarkan selama beberapa saat sehingga bunyi desis berhenti, dan kemudian campurkan dalam segelas air. Minum dengan segera.

+ Perah separuh biji jus lemon ke dalam segelas air dan minum 3 kali sehari. 

5. Buah ceri

Buah ceri yang mengandungi antosianin sejenis antioksidan yang membantu mengurangkan keradangan.

Caranya:

+ Makan 15-20 biji buah ceri setiap hari 

+ Minum segelas jus ceri hitam setiap hari. Juga boleh menambah beberapa ulas bawang putih cincang di dalamnya.

6. Pengambilan Vivix shaklee

Vivix adalah minuman kesihatan yang merupakan antikiller,anti radang semualajadi yang membantu pesakit gout. Di mana resveratrol kawal tahap asid urik dalam badan. Pada masa yang sama pesakit gout pun perlu jaga pantang makan. Jangan nak main bedal je makan.hehehe


Testimoni 1: Bengkak dah surut selepas pengambilan Vivix. Dah takde rasa bisa kaki



Testimoni 2: Berpuluh tahun ayah ada gout. Keadaan semakin teruk sehinggakan susah nak berjalan. Apatah lagi nak drive. Bila sakit menyerang memang setiap hari painkiller la peneman setiap masa. Sekarang tidak lagi selepas pengambilan Vivix dah tak perlu amik painkiller lagi.

Jadi bagi yang ada gout ni boleh la cuba cara di atas atau lebih mudah dengan pengambilan Vivix shaklee


Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Friday, April 7, 2017

2 CARA JADI AHLI SHAKLEE DENGAN MUDAH

Assalammualaikum..

Ramai sebenarnya yang memang dah lama makan produk Shaklee ni. Kadang tu sampai dah bertahun-tahun pun amalkan. Tapi ramai sebenarnya yang tak tahu, paling best kalau dah lama makan produk Shaklee ni lebih baik daftar sebagai ahli.



Kenapa Ida kata paling best kalau daftar sebagai ahli jika dah bertahun amalkan produk Shaklee ni?


Sebabnya apa yang kita beli tu ada point dah tentu kredit tu masuk dalam ID kita. Cukup point..cukup bulan. Eh..eh ada bonus Shaklee la masuk dalam akaun bank kita. Best kan. Sebenarnya bila dah jadi ahli ni tak semestinya untuk berbisnes tapi hanya nak dapatkan produk Shaklee dengan harga ahli sahaja. Mana tahu masa akan datang teringin nak berbisnes pula, tak rugi pun kan.

Image result for ahli shaklee

5 kelebihan jadi ahli walaupun makan sendiri

1. Dapat kumpul point- kalau ajak kawan dan family beli sekali -lagi banyak point boleh kumpul

2. Kalau cukup point boleh dapat duit cash bonus 



3. Boleh masuk dalam support group SIL yang aktif dan responsif, atau telegram FHS. Dalam tu ada ramai pengguna Shaklee yang berpengalaman makan Shaklee sejak tahun 2010, kongsikan pengalaman diorang. Eh jangan terkejut kalau dalam group tu ada doktor, ahli farmasi, nurse tau.

4. Ada kelas berkala tentang penyakit dan produk berkaitan jika minat nak join. Dalam masa yang sama kita akan belajar benda yang mungkin kita tak tahu sebenarnya.

5. Free consultation tak kisah nak tahu pasal cara makan supplement ke. Kenapa tiba-tiba healing crisis. Ada masalah kesihatan ke boleh je tanya Ida selagi Ida mampu nak menjawab.hehehe


2 CARA JADI AHLI SHAKLEE DENGAN MUDAH



Cara pertama

Dengan yuran hanya sebanyak RM79.50 (SM)/RM90.10(SS)

Cara kedua

Membership percuma dengan membeli produk sehingga 200uv iaitu dalam anggaran (RM500++) atau nak senang beli Twinpack Vivix (236uv) siap dapat CASH BACK BONUS lagi.

Sebenarnya ramai tak tahu bila daftar ahli automatik produk yang korang nak beli tu akan dapat harga ahli. Walaupun korang daftar ahli dan beli sebotol ESP shaklee pun still akan dapat harga ahli bila daftar.

Jadi tunggu apa lagi, bagi yang dah lama makan produk Shaklee ni, dah taknyah pusing-pusing cari pengedar, baik terus daftar ahli sahaja pastu boleh order sendiri secara online atau pergi ke branch.



Details yang perlu untuk daftar jadi ahli

>> Nama
>> No IC
>> Email
>> No hp
>> Alamat
>> Nama Bank dan nombor akaun bank


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, April 6, 2017

5 CARA HILANGKAN RASA LETIH DAN LESU BADAN DENGAN MUDAH

Assalammualaikum...

Semua orang memang ada rasa macam ni pada suatu ketika badan rasa nak malas nak buat apa-apa. Rasa letih dan mengantuk je. Lagi parah bila keadaan ni berlarutan setiap hari.



Sebenarnya bahaya kalau rasa letih dan lesu badan ni berlarutan sebab ia boleh menganggu kerja-kerja kita seharian. Lebih bahaya jika masa itu kita dalam keadaan memandu mahupun menunggang motosikal.

Image result for rasa letih

Jadi apa yang perlu dilakukan untuk hilangkan rasa letih dan lesu badan ni?

5 CARA HILANGKAN RASA LETIH DAN LESU BADAN


1. Tidur yang mencukupi sangat penting untuk kita. Bila tidur kita sendiri tak pernah cukup badan akan mula rasa letih dan penat. Nak bangun tidur pun rasa liat je. Malah ia juga boleh menyebankan kegemukan sebabnya jika yak cukup tidur akan keluar sejenis hormon yang dipanggil gherin yang boleh meningkatkan selera makan korang.

2. Senaman di awal pagi. Ramai sebenarnya susah nak lakukan senaman di awal pagi. Asal bangun je terus capai tuala dan pergi mandi. Kalau perhatikan orang Korea diorang suka buat regangan badan di awal pagi. Kita pun boleh sebenarnya. Sebelum bangun tidur tu, goyangkan kaki. Pusingkan pergelangan kaki secara bulatan. Lepas tu angkat tangan regangkan badan dan kaki. Kalau buat sebenarnya memang rasa segar skit badan.

3. Ramai yang suka abaikan sarapan di awal pagi ni. Tahu tak antara punca rasa letih dan tak bertenaga ialah tak bersarapan. Badan bukan sahaja akan rasa letih malah ini juga akan menyebabkan peningkatakan berat badan. 

4. Gaya makan yang seimbang sebenarnya sangat membantu untuk hilangkan rasa letih dan lesu badan. Pastikan cukup segala zat dan nutrisi yang diperlukan dalam badan. Paling penting banyakkan minum air masak ye..bukan air manis untuk elakkan badan kekurangan air.

5. Pengambilan supplement pun sebenarnya sedikit sebanyak membantu supaya badan kita kekal sihat, segar dan bertenaga. Setiap manusia mempunyai tahap metabolisma yang berbeza. Dan paling utama, bila semakin meningkat umur kita semakin banyak kita perlukan zat dan nutrisi yang lengkap sebabnya bila semakin berusia, banyak fungsi dalam badan kita semakin lemah. Ini sedikit sebanyak menganggu kesihatan kita.



Bagaimana Vivix membantu tingkatkan tenaga serta hilangkan rasa letih dan lesu badan?

Vivix bertindak dengan memberikan tenaga kepada sel-sel tubuh badan kita atau meningkatkan fungsi keupayaan sel-sel iaitu mitokondria.

Mitokondria ini ibarat mengecas badan supaya badan kita kekal bertenaga dan sihat kerana ia menghasilkan aderosina trifostat (ATP) iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan atau bahasa mudahnya pusat tenaga bagi sel.

Keupayaan mitokondria akan merosot seiring dengan usia kita. Macam Ida cakap tadi semakin meningkat usia kita fungsi dalam badan kita akan mula berkurangan dan lemah. Sebab itu la adanya Vivix bagi membantu meningkatkan semula tenaga dan fungsi sel dalam badan kita.





Klik di sini untuk pembelian segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Google+ Followers