Sunday, March 12, 2017

CARA HILANGKAN SAKIT LUTUT DENGAN MUDAH

Assalammualaikum..


"Nak, mak sakit lutut. Susah nak berjalan. Solat pun rasa sakit"


" Takpelah korang pergi la bercuti, ayah tak larat lutut pun asyik sakit je"


Itu la keluhan yang selalunya mak ayah kita akan rungutkan. Dalam hati diorang bukannya tak teringin nak bercuti, berjalan dengan anak dan cucu tapi disebabkan faktor kesihatan diorang menyebabkan diorang berdiam dan mengalah.

Itula sifat ibu bapa bila semakin berusia. Walaupun mulut kata taknak tapi sebenarnya hati ni nak. Anak-anakla kena memahami.

Sakit lutut ni kebanyakkan memang berlaku pada mereka yang berusia dan tak mustahil golongan muda pun boleh mengalami masalah yang sama.

Image result for sakit lutut

Ini kerana apabila usia kita telah melepasi 20 tahun ke atas tahap kekuatan tulang kita akan semakin berkurangan. Jadi semakin berusia kita semakin kurang daya kekuatan kita. Oleh itu tak hairanlan kalau mak ayah kita memang akan kerap rasa sakit lutut mahupun sendi diorang. Juga boleh berlaku pada golongan ibu muda sebab selepas melahirkan anak, banyak zat dalam badan akan berkurangan.

Sebab itu la ibu-ibu yang masih muda ni digalakkan untuk jaga kesihatan yang lebih baik dari awal sebelum usia semakin lanjut. Taknak la nanti usia belum sampai 30 tahun tapi dah mula rasa sakit lutut,sendi dan sebagainya. 


Satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bahawa telah terbukti resveratrol boleh membantu:

- Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
- Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Jadi boleh dikatakan resveratrol dalam Vivix berkesan untuk atasi masalah keradangan terutamanya masalah sakit lutut atau sendi ni.



Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Friday, March 10, 2017

VIVIX SUPPLEMENT SELEPAS KIMO UNTUK PESAKIT KANSER

Assalammualaikum..

Semua pesakit kanser akan menjalani kimoterapi yang bertujuan untuk membunuh semua sel dalam badan terutamnya sel kanser dan secara tak langsung ia juga boleh membunuh sel yang sihat dalam badan kita.



Kebanyakkan pesakit yang telah menjalani kimoterapi ni akan mengalami kesan sampingan seperti hilang selera makan, badan menjadi lemah, kulit melecet,ulser, keguguran rambut dan sebagainya.

Image result for kemoterapi

Dan semestinya bagi pesakit yang telah menjalani kimoterapi ni nak kembali rasa sihat semua, dah tak sanggup nak buat kimoterapi ni sebabnya ia membuatkan tubuh menjadi sangat lemah.

Vivix yang mengandungi resveratrol yang membantu pesakit jadi rasa lebih sihat dan membantu merawat sel sihat yang telah dirosakkan semasa menjalani rawatan kimoterapi. Dalam masa yang sama Vivix juga membantu merencatkan atau mengecutkan tumor atau sel kanser. 


Ada yang tanya semasa jalani kimoterapi boleh ambil Vivix ke? Jawapannya tak boleh sebab masa kimoterapi akan musnahkan sel dalam badan, kalau makan Vivix pun jadi takde fungsi sebab tak dapat diserap dalam badan dengan baik.

Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, March 8, 2017

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Tuesday, March 7, 2017

KESIBUKAN MINGGU NI

Assalammualaikum..

Mungkin ada yang perasan atau tidak beberapa minggu ni Ida kurang update di blog dan facebook sebab kesibukan yang melanda.


Bukan sibuk sangat tapi badan penat. Dua minggu lepas anak-anak dan suami demam. Ida la kena berjaga walaupun dalam masa yang sama badan Ida pun dah panas tapi masih kuat lagi. Selepas diorang dah sembuh Ida pula demam, batuk dan selsema selama 1minggu.

Image result for exhausted

Dah elok skit ni Ida sibuk sambung kelas belajar memandu. Sekarang baru nak amik lesen kereta.hahaha. Dulu dah ambil gagal JPJ, sibuk dengan pratikal.Dah luput lesen Ida. So kena la buat baru.

Ini pun tak menyempat juga sebab nak uruskan anak-anak lagi. Kelas lagi, malam badan dah penat. Ida update la mana yang mampu.

Insyaallah tak lama lagi settle la kelas memandu Ida tu. Doakan Ida lulus la nanti untuk dapatkan lesen P. Kesian kat anak-anak kena ulang alik duduk sekejap kat umah nenek dia. Tambah si abang, dah penat balik sekolah. Mummy plak kejut sebab nak pergi kelas memandu. Sabar ye..insyaallah lagi 1 bulan settle la semua.

Musim demam sekarang ni so kawan-kawan jaga kesihatan k..Ida pun masih batuk ni. Gatal tekak je.huhu

Monday, March 6, 2017

APA BEZA VIVIX DENGAN MINUMAN KESIHATAN YANG LAIN

Assalammualaikum...

Apa yang membezakan Vivix lain dari minuman kesihatan yang lain?

Ini kerana ia telah diuji secara klinikal nya yang menunjukkan kandungannya adalah 10 ganda lebih hebat dari resveratrol




Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Paling mudahnya Vivix ni kerana hanya pengambilan 1 sudu teh setiap hari sudah cukup membantu kita kekal sihat. Sebab itu la ramai golongan yang sudah berusia ni lebih sukakan Vivix kerana lebih cepat dan mudah diambil berbanding makanan tambahan dalam bentuk tablet atau kapsul

Friday, March 3, 2017

KISAHKU DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Assalammualaikum...

First time Ida cuba Collagen powder shaklee ni masa masih menyusukan Aqil..tak silap masa tu dah 1 tahun lebih.



Collagen powder shaklee ni lain dari yang lain sebabnya bau dia..hehe. Bukannya ada bau oren ke..strawberry ke tapi bau ikan..hanyir..tapi yang paling best ia sangat mudah larut dalam badan dan sangat berkesan.

Disebabkab molekul dalton nya yang sangat halus kalau korang sekadar tuang dalam air, tak perlu kacau atau goncang pun dan sebati..larut je..apatah lagi kalau masuk dalam mulut kan..

Masa tu Ida baru ambil 2 sachet tapi dah nampak kesan. Susu Ida banyak..kejap je rasa bengkak dah. Serius terkejut. Ida memang ada masalah liang roma yg besar skit pun dah nampak kurang.

Agaknya sebab Collagen powder kot si Aqil minum susu sedap je..hahaha.. sampaikan sekarang dia tu hantu Omega guard. Tahu aja la bau ikan ni..kena baju habis berbau tapi die suka je. Gigit macam tu je..siap kata sedap lagi.hehe

Jadi bagi Ida sangat berbaloi kalau nak ambil Collagen powder ni. Ibu menyusu pun boleh cuba untuk banyakkan susu.




Wednesday, March 1, 2017

HARAPAN BARU

Assalammualaikum...

Setiap bulan..setiap tahun kita mesti ada azam yang baru kan. Harapan atau impian yang baru. Mana yang hasrat belum tercapai pasti bulan ni nak juga berusaha sehingga dapat.


Mungkin bulan lepas nak bercuti ke Disneyland tapi takde rezeki atas sebab-sebab tertentu. Mana tahu bulan ni insyaallah pasti akan sampai ke sana. Mungkin ada yang berkeinginan untuk membuka bisnes kedai makan sendiri tapi tak berjaya, takpe bulan ni usahakan lagi. Buat strategi yang baik dan sempurna.

Setiap orang pasti ada pelbagai rancangan untuk pastikan apa yang diinginkan tu tetap berada dalam genggaman. Walaupun mengambil masa pasti akan membuahkan hasil yang lumayan.

Jadi teruskan berusaha...berusaha..dan berusaha lagi sehingga berjaya. Jangan mudah rasa down atau putus asa sedangkan korang sudah hampir mencapainya.

Mungkin boleh juga pasangkan niat bila korang dapat semua ni apa reward yang korang nak bagi kat diri sendiri atau keluarga.

Image result for TANAH SUCI

Bagi Ida bila dah dapat semua ni insyaallah Ida nak bawa sekeluarga ke tanah suci. Bawa sekali dengan anak-anak. Mungkin juga akan beli sebuah rumah idaman untuk reward diri sendiri.

Siapa tahu apa yang kita impikan selama ni akan tercapai akhirnya. Kita merancang, biar Allah yang tentukan.

Tuesday, February 28, 2017

OFFER BUY 1 FREE 1 DATANG LAGI

Assalammualaikum...

Alhamdulillah...dah selesai closing malam tadi dengan jayanya walaupun tak capai target tapi takpe..insyaallah bulan ni akan lepas juga target.


Image result for february

Bulan ni lagi gempar,promosi beli 1 percuma 1 datang lagi. Sesuai sangat la siapa pengguna tegar produk Alfalfa dan Lecithin ni. Dan jangan risau juga..promosi Ostematrix datang lagi..wah...banyakknya yang best ni. Semua favaourite Ida ni...huawhuwa..





Jadi siapa yang nak order tu, klik je kat bawah ni atau nak direct order dari Ida pun boleh



Offer Alfalfa (s) 330biji <klik sini>
Offer Alfalfa (L) 700biji <klik sini>
Offer Lecithin <klik sini>
Twinpack Ostematrix <klik sini>
Ostematrix beli 6 percuma 1 <klik sini>
Vitalea kids beli 3 percuma 1 <klik sini>


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, February 27, 2017

PENGALAMAN PERTAMA MENJADIKAN KITA TERUS MAJU

Assalammualaikum..

Pengalaman pertama dalam hidup kita menjadi punca kita terus up ke atas dan menjadi inspirasi kepada orang lain..

Betul tak?




Pengalaman kita jatuh terduduk..takde siapa yang menolong menjadikan kita lebih kuat..terus bangkit dan akhirnya berjaya..kemudian kisah kita dikongsikan kepada orang lain..Kita menjadi sumber inspirasi diorang pula utk berjaya..

Contoh terdekat..anak-anak..

Apa yang kita lakukan anak-anak akan ikut..apa yang dilihat..apa yang dia dengar..kerana apa? Sebab kita la sumber inspirasi diorang..guru yang paling dia akan selalu bersama..

Sebab itu la..sentiasa berhati-hati dengan apa yang kita cakap..Tahu kan kata mak ayah ni satu doa..

Sama juga dengan pengalaman menyusukan anak. Pengalaman Ida menyusukan Asyraf dulu macam-macam ada. Susu kurang, anak nursing strike, muntah susu, ruam..macam-macam. Tapi alhamdulillah berkat doa dan sabar dapat juga susukan sehingga 2 tahun.

Pengalaman pertama susukan Asyraf pantang makan seafood sebab dia alergik. Susu lembu tak boleh minum dan doktor kata kena bagi susu selain susu lembu. Alergik die naik merah..sampai bernanah..

Sebab itu la time Aqil buat benda yang sama. Tapi alhamdulillah Aqil takde alergik tapi Ida masih tak berani takut jadi macam Asyraf dulu.

Dan pengalaman menyusukan anak ini la Ida kongsikan pula pada kawan2 supaya menjadi lebih kuat , teruskan penyusuan susu ibu. insyaallah..ida boleh..korang pun boleh

Sunday, February 26, 2017

APA KORANG BUAT BILA RASA DOWN?

Assalammualaikum...

Kita pernah kan dalam satu masa rasa down...stress..rasa nak marah...

Tak kisah la sama ada orang tu kecikkan hati kita..sakitkan ati..mengutuk dan sebagianya..masa tu dalam hati memang rasa stress kan..



Apa yang korang buat?

Setelah lama macam-macam dugaan yang datang memang Ida kadang dah jadi lali..memang akan ada rasa marah dan kecewa..jadi apa yang terbaik

Tidur....hahaha

Dalam masa nak tidur..rehatkan diri tu..istighfar la banyak-banyak..kalau tak boleh tidur ambil wuduk dan baca al-quran..insyaallah...

Dan ada satu cara lagi nak praktikkan supaya diri tu tak rasa down ialah berpuasa..

Buat dulu baru korang tahu..hehe

MAK TERKEJUT ANAK BALIK SEKOLAH BENGKAK MUKA KEMERAHAN

Assalammualaikum...

Sebut pasal alergik ni memang selalunya bermula dari turun temurun. Mak ayah atau salah seorang ada alergik, memang anak berkemungkinan akan ada juga masalah yang sama. Alergik ni boleh dikatakan tindakbalas sistem imun dengan penyebab alahan atau persekitaran.



Macam-macam penyebabnya contoh makanan seafood, belacan, susu lembu,susu soya..dan banyak lagi. Bila ada masalah alergik ni berkemungkinan juga akan ada masalah lain seperti asma atau diarhea. Sebab itu la bayi yang dilahirkan digalakkan diberikan susu ibu sekurang-kurangnya sehingga 6 bulan kerana ia membantu mengurangkan masalah alergi ni.


Image result for alergik

Bila seseorang yang ada alergik atau alahan ni, dia mempunyai daya tahan badan yang sangat sensitif. Kadang benda yang remeh pun boleh menyebabkan alergik contohnya habuk.

Si ibu ni yang terkejut melihat anaknya selepas balik ke sekolah tengok muka dan badan bengkak kemerah-merahan. Ibu mana yang tak risau kan. Jadi kali ni ibunya sediakan Nutriferon bagi membantu kuatkan sistem imun anaknya dari alahan tu.



Keadaan nampak teruk tapi alhamdulillah keesokkannya hari nya dan hilang bengkak kemerah-merahannya. Mungkin malam tu Nutriferon membantu untuk kurangkan masalah alergi yang ada dalam badan anaknya. Si ibu tak jadi nak bawa ke klinik.

Jadi bagi anak-anak atau mak ayah sendiri yang memang ada masalah alergik boleh la bekalkan Nutriferon. Yelah mana tahu kita makan di mana-mana ada benda yang memang kita trigger..tak boleh makan. Takkan la nak tanya tuan kedai kan masak letak apa. So baik buat persediaan.



Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, February 25, 2017

6 TIPS BERCUTI DENGAN ANAK-ANAK

Assalammualaikum...

Senyuman yang dilihat pada anak-anak..diorang seronok kita pun akan rasa happy kan...tak kisah la badan penat pun asalkan anak-anak happy



Di sini Ida nak kongsikan 6 tips bercuti dengan anak-anak

1. Pastikan bawa bekalan dalam beg. Air masak atau biskut. Takut tak jumpa kedai makan boleh la bagi anak-anak sebagai alas perut. Air tu memang sentiasa bawa elak diorang kehausan,

2. Bawa la kain tangan. Biasa la nama pun budak-budak. Habis comot muka..berpeluh la. Elok juga kalau bawa juga tshirt kalau berpeluh sangat..rimas boleh la tukar. Kalau anak masih kecil bawala lampin dan nursing cover kalau masih menyusukan anak.

3. Prepare susu dalam kereta. Selalunya Ida memang jarang bawa. Sebab dah lepas susu kan. Kalau kat luar bagi diorang makan atau belikan je susu dutchlady kotak tu bagi minum. Kalau dulu masa kecil pun tak bawa sebab menyusu badan je.

4. Bawa la emergency kit. Ubat atau supplement. Biasala kalau anak-anak di luar ni terdedah dengan macam-macam. Habuk, asap, virus...jadi terbaik mesti la buat persediaan untuk kuatkan antibodi diorang.

5. Tidur seketika. Selalunya memang Ida akan bagi anak-anak tidur sekejap. Masa otw nak ke destinasi tu bagi diorang tidur sekejap dalam kereta. Sebabnya Ida taknak la nanti dah sampai kat tempat dituju tu diorang penat..mengantuk..bila dan jadi macam tu anak-anak mulala buat peel..so bercuti pun jadi macam tak best kan..

6. Bawa stroller atau baby carrier..Mungkin anak-anak masih kecil ke..perjalanan jauh. Tapi ida jarang guna stroller lebih suka guna baby carrier. Tambah kalau sesak dan tempat sempit. Takde la leceh kena tolak stroller plak kan. Ada baby carrier senang, taknak guna simpan je dalam beg. Muat ke? hahaha.muat je..sebab tu la Ida suka pakai beg besar..macam-macam ada dalam tu. Baby carrier jenama apa yang ida guna? boleh klik di sini 

https://mummysupplementshop.blogspot.my/2014/10/my-first-baby-carrier.html

so ini jelah tips ida nak kongsikan..boleh la share juga tips korang travel macam mana...

Friday, February 24, 2017

KENAPA REZEKI SUSAH NAK MASUK?

Assalammualaikum...

Orang kata mudahnya nak menjemput rezeki tapi kenapa ada kalanya rezeki macam susah nak masuk..tersekat..

Dah ada tapi cepat habis...

Banyak sebabnya sebenarnya tanpa kita sedari.



1. Berkira nak buat kebaikan atau bersedekah. Maksudnya..kadang kala nak hantar makanan ke masjid. Berkira nak antar walaupun kuih tu baru berharga RM45 satu talam besar tu..Kerjaa-kerja amal..rasa macam membebankan..menyusahkan diri

2. Asyik mengeluh duit tak cukup. Bila dapat gaji..bising itu ni duit tak cukup..takde..dah habis.

3. Kurang beristighfar..suka marah-marah, panas baran. Nak melenting tak tentu pasal. Contoh kes pukul anak sebab mintak duit, lebih kurang macsm tu la.

4. Bila bersedekah..riak. Yeay aku lebih banyak dari orang tu..aku nak bagitahu orang la aku selalu bersedekah

5. Kurang bersyukur. Dalam hati tu sedikit pun takde rasa bersyukur dengan apa yang ada.

6. Selalu buat maksiat.Macam-macam jenis maksiat ni..mata..mulut..telinga..nauzubillah

7. Lupa tanggungjawab pada ibu ayah. Bergaduh antara adik beradik atau saudara..

8. Tak jaga hubungan dengan-Nya..Ini la sebenarnya paling utama. Nak solat ala kadar..lepas solat langsung taknak selawat ke..istighfar ke..baca doa cepat-cepat tutup sejadah...buka facebook. Baca al-quran jauh sekali dan banyak lagi sebenarnya.

Jadi senang kata..jagala hubungan kita dengan-Nya insyaallah akan dipermudahkan urusan.

Thursday, February 23, 2017

3 CARA MUDAH AGAR LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

Assalammualaikum..

Lega rasanya bila anak yang dikandung..bawa selama 9 bilan ni akhirnya selamat dilahirkan. Masa tu rasa sakit bersalin semuanya hilang macam tu je. Tapi ada satu perkara yang ramai ibu-ibu gelisah iaitu bila luka bersalin lambat sembuh.




Ikut pada pengalaman ramai ibu-ibu termasuk Ida la. Kalau dalam 2 minggu selepas bersalin memang luka akan sembuh dengan baik. Maknanya takde la sampai terkoyak balik. Tapi paling seksa bila luka bersalin ni masih tak sembuh sehingga hari ke 40.

Image result for cara luka bersalin cepat sembuh

Kalau orang-orang tua cukup pantang kalau bersalin, jalan sana sini sebabnya risau perkara macam ni la. Luka tak sembuh lepas tu terkoyak.Kang tak pasal-pasal kena jahit sekali lagi.Oh..no..no.



Sebenarnya banyak cara mudah agar luka bersalin cepat sembuh sama ada cara moden atau tradisional.


3 CARA MUDAH AGAR LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH


1. Makan ikan haruan. Ini antara lauk berpantang paling best la kalai bagi Ida.hehe. Tapi sekarang susah la nak jumpa. Ikan haruan ni goreng panas-panas atau buat sup memang sedap. Dalam ikan haruan ni ada zinc yang sangat bagus untuk sembuhkan luka dengan cepat.

2. Pengambilan buah sunquick. Buah oren, mandarin, sunquick ada vitamin C yang selalu ibu-ibu berpantan akan ambil supaya luka bersalin cepat sembuh. Malah ia membantu agar luka tu tak berdarah kembali.

3. Pengambilan Vivix shaklee membantu agar luka cepat sembuh. Ini kerana ia membantu memperbaiki sel dari dalam. Secara tak langsung bukan sahaja luka je sembuh malah badan pun bertenaga lain macam je.

Nak Luka Pantang Cepat Sangat Sembuh, Walaupun Caesar? from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, February 22, 2017

BERNIAGA SIAPA TAKNAK UNTUNG

Assalammualaikum...

Berbisnes siapa yang takanak untung kan..

Itu la sebenarnya bila berbisnes ni..nak tambah pendapatan..nak ada untung



Tapi bagaimana nak memaksimumkan keuntungan?

Mestila dengan usaha yang keras..berdoa..dan konsisten
Takkan ada duit jatuh ke riba kalau sekadar berdoa tapi tiada usaha..bab kata goyang kaki..duit masuk

No..no..no

Tiada istilah goyang kaki dalam bisnes ni..semua mesti ada usaha..

Pergi kelas..belajar..cari ilmu..marketing..semua tu usaha..

Tengok la usahawan yang berjaya..macam mana diorang usaha..susah tak, boleh tak kita jadi sekuat tu

Dan jangan lupa berusaha untuk meminta dari -Nya..utk dekatkan diri dengan-Nya..sebab apa sebab Dia la yang Pemberi rezeki kepada kita

Dengar kan orang kata..rezeki tak salah alamat..ramai je peniaga jual barang yang sama tapi kenapa orang tu tetap beli dengan kita. Sebab dah tertulis orang tu rezeki kita

Jadi jangan goyang kaki sahaja kalau nak dapatkan untung yang besar.

Tuesday, February 21, 2017

VIRAL KISAH TUDUNG RM800

Assalammualaikum...

Viral kisah tudung RM800 sold out dalam masa 5 minit!!


Cerita ni dah lama dari bulan lepas...Saja je Ida nak kongsikan



Dengar khabar itu dah dikatakan murah sebab harga asal pun dah RM1K++ fuhhh..berpuluh mak...katanya ada 200biji swarovski.

Nak tahu juga yang membeli tu kira tak agaknya ada berapa mata berlian dalam tu.cukup tak..kalau tak cukup pergi mintak tambah balik..hehe

Tudung semahal mana pun lama-lama pakai dan basuh lusuh juga..akan berkoyak juga sebab korang pin kan tudung tu kan.

Tapi ikutkan itu la rakyat Malaysia bila famous..artis itu ini pakai dan keluarkan produk..laju je nak membeli tak kisah la berapa pun harganya..ada tu sampai sanggup berhutang sebab nak dapatkan barang idaman...

Tapi Ida anggap mungkin diorang lebih berkemampuan..tak kisah pun setakat harga tudung RM800 tu..apa la sangat kan..duit poket berkepuk-kepuk asal boleh ikut trend..tapi pemakaian tak menutup aurat pun tak guna jugak.

Jadi no wonder la kalau ada gst ke tidak..rakyat Malaysia boleh lagi berbelanja mewah..tapi kalau minyak naik kemain penuh juga station minyak tu macam la minyak tu tahan bertahun-tahun..hehe

Suka hati korang la..asalkan tak kacau duit orang lain (kot la ada yg meminjam kan) dan jangan berlebihan atau terlalu taksub..


Berbelanja biar la berpada-pada. Ikut pada kemampuan masing-masing k...

4 CARA NAIKKAN HB PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

Assalammualaikum...

Ibu hamil ni kebanyakkannya tak lari dengan masalah hb low. Ada tu sehingga saat dah nak bersalin pun hb masih rendah lagi. Ibu hamil jangan abaikan kalau ada masalah hb low ni, Bukan sahaja ibu-ibu hamil sahaja berisiko malah anak dalam kandungan juga berisiko.




Banyak punca sebenarnya berlakunya masalah hb low ni seperti dehidrsi, kekurangan darah, masalah jantung, gangguan pembentukan sel darah, gangguan hormon dan paling penting ibu sendiri kekurangan zat dalam badan.



Sebab itu la semasa hamil zat dan nutrisi dalam badan si ibu mestila mencukupi. Elakkan makanan atau minuman yang tak sihat sepanjang kehamilan.


Image result for anemia pregnancy

4 CARA NAIKKAN HB LOW PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

1. Pemakanan mestilah penting. Banyakkan makan makanan yang tinggi zat besi. Antara makanan tambah darah seperti daging merah, kerang,hati, brokoli, bayam,pisang telur, kismis,kurma,madu dan banyak lagi.

2. Pengambilan makanan yang kaya vitamin c seperti oren strawberry dan banyak lagi sebenarnya sangat bagus sebab membantu menyerap zat besi dengan lebih baik dan berkesan.

3. Rehat dan tidur yang secukupnya. Semua ibu-ibu hamil yang ada masalah hb low ni atau anemia memang disarankan untuk rehat dengan cukup. Tidur yang lebih lena membantu menstabilkan darah dalam badan.

4.  Pengambilan supplement. Jika apa yang dah disarankan oleh doktor masih tidak membantu, ramai juga doktor yang sarankan pula untuk mengambil supplement atau makanan tambahan ni. Dah banyak produk dalam pasaran yang membantu ibu-ibu hamil naikkan hb dengan cepat.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Sunday, February 19, 2017

PENING MENCARI PRODUK SHAKLEE UNTUK KURUS??

Assalammualaikum...

Merata-rata produk untuk kuruskan badan yang ada dalam pasaran Malaysia sekarang. Tak kisah dalam bentuk pil, susu serbuk dan sebagainya. Kalau citer bab kuruskan badan memang menjadi hot selling dalam mana-mana jenama pun.



Siapa yang taknak kuruskan badan, nak badan selim-melim macam kerengga (eh ada ke). Tapi sebenarnya faktor sebenar nak kuruskan badan ni sebenarnya untuk badan sihat, rasa lebih ringan. Sebab bila berat badan berlebihan ni boleh mendatangkan masalah kesihatan lain seperti darah tinggi, kencing manis dan sakit-sakit badan.


Shaklee juga ada produk untuk kuruskan badan. Tapi ramai sebenarnya yang pening sebab Shaklee ni ada banyak produk sebab itu la bila nak beli sangat disarankan supaya berbual sendiri dengan pengedar Shaklee yang sah macam Ida.hehehe


Ini full pakej set Kurus Shaklee. Ada yang tanya wajib amik semua ke? Itu sebenarnya terpulang pada bajet masing-masing. Takde paksaan pun. Tapi more is better. Nak nampak kesan lebih baik mestila amik full pakej punya betul tak?

Tapi bagi yang nak kuruskan badan atau menyusukan anak ni kena ingat jangan harapkan pada supplement sahaja. Sebab supplement ni makanan tambahan, hanya membantu melengkapkan nutrisi atau fungsi yang tak lengkap dalam badan.

Image result for ideal weight

Kalau amik produk kuruskan badan tapi makan taknak jaga, stress je pun tak boleh juga. Sebab itu la kena seimbangkan. Betul tak?



Jadi sesiapa yang cari produk Shaklee untuk kurus yang selamat diambil boleh la hubungi Ida. Jangan risau, Ida akan guide korang siap bagi list menu makanan lagi.hehehe. Guide sampai korang dapat berat badan ideal yang korang nak.

Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, February 18, 2017

HOMEMADE:TOMATO SEBAGAI TONER?

Assalammualaikum...

Semua orang mesti ada skincare sendiri untuk toner pencuci muka dan sebagainya kan. Ada orang hanya menggunakan pencuci muka dan krim muka sahaja. Macam Ida.hehehe.


Al maklum la kan kadang tu asyik terlupa atau malas nak pakai toner. Boleh ke?hahaha. Hari ni Ida nak kongsikan gunakan tomato sebagai toner.

Image result for tomato

Sebelum ni memang Ida hanya suka ais kiub je gantikan toner selepas mencuci muka atau scrub tapi Ida baru teringat dulu ada artis Mas Idayu kongsikan die gunaka buah tomato untuk mencuci muka.

Serius kalau tengok muka die memang cantik je kan. Die guna tomato semata-mata die ramas sampai hancur lepas tu buat cuci muka.

So Ida cuba dengan cara menjimatkan pula buat ais kiub tomato.



Bahan-bahan die mudahnya sedikit air dan buah tomato. Korang blender je sampai hancur lepas tu letak dalam bekas ais kiub tu dan bekukan.

Setiap kali lepas cuci muka, nanti gosok la muka tu. Termakan pun takpe..tomato kan.heheh


Tapi Ida perasan sejak Ida buat macam tu, bila ada jerawat timbul..kalau gosok memang jerawat cepat kecut dan tanpa tinggalkan parut.

Sebabnya setiap kali sebelum period memang selalu jerawat akan timbul seketul kat muka ni. Tapi sejak buat toner air kiub tomato ni, jerawat jadi cepat kecut.


Korang yang tak pakai toner boleh la cuba guna cara semulajadi ni pula. Mana tahu ok kan..

Hope membantu!

Google+ Followers