Showing posts with label VITALEA SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label VITALEA SHAKLEE. Show all posts

Tuesday, February 21, 2017

4 CARA NAIKKAN HB PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

Assalammualaikum...

Ibu hamil ni kebanyakkannya tak lari dengan masalah hb low. Ada tu sehingga saat dah nak bersalin pun hb masih rendah lagi. Ibu hamil jangan abaikan kalau ada masalah hb low ni, Bukan sahaja ibu-ibu hamil sahaja berisiko malah anak dalam kandungan juga berisiko.




Banyak punca sebenarnya berlakunya masalah hb low ni seperti dehidrsi, kekurangan darah, masalah jantung, gangguan pembentukan sel darah, gangguan hormon dan paling penting ibu sendiri kekurangan zat dalam badan.



Sebab itu la semasa hamil zat dan nutrisi dalam badan si ibu mestila mencukupi. Elakkan makanan atau minuman yang tak sihat sepanjang kehamilan.


Image result for anemia pregnancy

4 CARA NAIKKAN HB LOW PADA IBU HAMIL DENGAN CEPAT

1. Pemakanan mestilah penting. Banyakkan makan makanan yang tinggi zat besi. Antara makanan tambah darah seperti daging merah, kerang,hati, brokoli, bayam,pisang telur, kismis,kurma,madu dan banyak lagi.

2. Pengambilan makanan yang kaya vitamin c seperti oren strawberry dan banyak lagi sebenarnya sangat bagus sebab membantu menyerap zat besi dengan lebih baik dan berkesan.

3. Rehat dan tidur yang secukupnya. Semua ibu-ibu hamil yang ada masalah hb low ni atau anemia memang disarankan untuk rehat dengan cukup. Tidur yang lebih lena membantu menstabilkan darah dalam badan.

4.  Pengambilan supplement. Jika apa yang dah disarankan oleh doktor masih tidak membantu, ramai juga doktor yang sarankan pula untuk mengambil supplement atau makanan tambahan ni. Dah banyak produk dalam pasaran yang membantu ibu-ibu hamil naikkan hb dengan cepat.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.




Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Saturday, September 10, 2016

SELAMAT KE MAKAN PRODUK SHAKLEE??

Assalammualaikum...

Pernah tak korang jumpa vitamin yang tertua sekali yang pernah dikeluarkan di pasaran. Try tanya atuk nenek kita la kot diorang pernah makan apa-apa jenis vitamin dulu. Rasanya tak ramai yang tahu kan.



Nak citer skit psal Multivitamin dan mineral yang pertama di dunai iaitu Vitalea Shaklee.



SELAMAT KE PRODUK SHAKLEE?

TERJAMIN KE?

Ramai sebenarnya ragu-ragu dengan keselamatan apa-apa jenis supplement pun temasuk la Shaklee. Tapi ramai juga tak tahu sebenarnya Shaklee sudah berasa lebih 100 tahun ni pasaran dunia.

Rasa masih tak selamat ke?

Asalnya dikenali sebagai "Vitalize Mineral" pada tahun 1915 dalam bentuk cecair. Tetapi dengan meningkatan teknologi telah mengubah bentuknya kepada tablet yang dikenali dengan nama Vitalea.



1 tablet Vitalea ni mengandugi 30 nutrisi harian lengkap yg diekstrak dari sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sbgaimana disarankan oleh RDA, Setiap tablet ni diselaputi dengan serbuk spirulina..Siapa pernah makan spirulina mesti tahu kebaikan dia kan...

Ujian klinikal sendiri telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama 1 tahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% dan ia juga telah terpilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sbgai THE BEST MULTIVITAMIN pada tahun 2000.



Terjamin kan selamat..Berpuas hati?

Klik di sini untuk order segera
Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, June 1, 2015

100 ANNIVERSARRY SHAKLEE BEST OFFER,RUGI NYA TAK JOIN

Assalammualaikum...

Sempena ke 100 anniversarry Shaklee bulan ni. Shaklee telah buat best offer untuk sesiapa yang register sebagai ahli Shaklee bulan ni.



Apa item yang RM27 nye..Herbal Blend Cream Shaklee


So rugila kalau korang tak join bulan ni. Tak rugi apa2 pun kalau korang tahu kebaikan die..boleh klik di sini.

Sapa nak jadi ahli boleh terus hubungi Ida k..sebab Ida akan mintak maklumat untuk pendaftaran dari korang.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Thursday, May 28, 2015

CARA TAMBAH DARAH DENGAN CEPAT,TAKNAK TELAN UBAT BANYAK,ELAK KENA WARDED

Assalammualaikum..

Bila cakap tentang masalah HB rendah setiap kali pergi checkup dekat klinik. Mula la ibu-ibu kena membebel dengan cik nurse kan. Sebenarnya banyak cara nak tambah darah dengan cepat tapi tak semua orang sesuai. Ada yang makan jambu batu,HB normal..ada yang tak.




Cara nak tambah darah ada juga dari segi pemakanan ataupun supplement. Tapi sebelum tu Ida nak kongsikan 10 makanan yang membantu untuk tambah darah.



10 MAKANAN TAMBAH DARAH




1. Daging merah - mempunyai zat besi yang sangat tinggi dan dikatakan juga zat besi dari haiwan lagi mudah diserap dengan cepat dan berkesan.

2. Brokoli - sayuran hijau sememangnya penuh dengan vitamin,zat besi dan folat. Malah ia mengandungi antioksidan yang mampu melawan penyakit dan jangkitan.

3. Pisang - pengambilan 2 biji pisang untuk ibu hami sangat bagus. Ia membantu meningkatkan pertumbuhan janin dan membina sel-sel baru.

4. Kekacang - sememangnya ia bagus untuk cegah anemia. Sedap kalau dijadikan snek ringan masa bekerja atau berehat.

5. Hati - selalu orang tua kata makan hati kalau nak tambah darah. Sememangnya ia memang bagus untuk kepekatan darah. Tapi kalau Ida tak dapat la nak makan. Ida memang tak makan organ-organ ni.huhuhuh

6. Bayam - bagus dimakan untuk ibu hamil malah ia merupakan makanan yang terbaik sepanjang tempoh kehamilan. 

7. Kerang - ni my favaorite. Kalau bagi makan hari-hari pun tak kisah. Sedap ni wat bakar,rebus ke..wat sambal. Yummy...sok nak cari kerangla..hehehe.

8. Telur - bahagian kuning nye saja yang mengandungi zat besi untuk tambah darah. Habis putih telur nak watper? Apa la...wat mask la..tegang kulit u olls...

9. Oat - tak ramai yang suka oat sebab rasa die tawar. Oat juga bagus untuk pencernaan selain untuk tambah darah. 

10. Delima - sememangnya bagus diamalkan untuk ibu hamil untuk otak janin. Rasa tak jumpa buah delima. Beli je yang pati delima Gulsan dalam botol tu..

11. Madu,kurma,kismis - makanan sunnah sememangnya bagus untuk ibu hamil dan anak-anak.



Tapi ada cara yang mudah dan cepat untuk tambah darah. Jangan jadi macam si ibu Aya ni. Sampai nak kena tahan wad pun masih degil taknak makan ubat. Nasib ada akak yang garang paksa die makan.


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.




Ini sudah cukup untuk ibu-ibu yang takleh nak telan ubat banyak-banyak. Vitalea Shaklee mengandungi zat besi yang membantu untuk tambah darah dan hasilkan sel darah merah yang sihat.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, February 1, 2015

PROMOSI GEMPAK BULAN FEBRUARI

Assalammualaikum...

Dah berkhir sudah bulan Januari dan sekarang dah masuk bulan baru. Bulan ni promosi gempak giler...sebabnya sekali 4 produk akan dipromosi kan..




BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2B0TOL OFF 5%

BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2BOTOL OFF 5%

BELI 3 PERCUMA 1

BELI 3 PERCUMA 1


Setiap pembelian dari Ida akan mendapat
  • FREE GIFT
  • FREE CONSULTATION
  • FREE EBOOK
So tunggu apa lagi...jom order dengan Ida sekarang untuk dapatkan semua ni

Penghantaran akan dilakukan dengan segera dan akan sampai dalam masa 2-3 hari sahaja! insyaallah

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Sunday, May 4, 2014

CARA NAK NAIKKAN BERAT BADAN : SAYA TERLALU KURUS!!

Biasanya kawan2 diluar sana sibuk mencari produk untuk merampingkan dan menurunkan berat badan..Tapi tidak bagi sesetengah orang sebenarnya di luar sana ramai juga yang mengalami masalah kurang berat badan or terlalu kurus..Cadangan di bawah sesuai untuk orang yang ingin menambahkan berat badan atau mencapai berat badan yang ideal.Apa yang anda perlukan? Secara basicnya memadai Vitalea, B Complex dan Meal Shake




Mealshakes
Meal Shakes membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD. Protin amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh sebab protin adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke..nak kurus ke..nak cantik ke..semuanya perlukan protin dan antara sebab yg lain ialah, protin membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil..

VitaLea

Vitalea membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

B Complex
B Complex mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

* jadual pemakanan untuk program penambahan berat Eksklusif untuk anda jika membeli dari saya *
Tips yang menaikan berat badan 


1. Workout.

Kenapa perlu workout? Bukan nak kurus je kena workout.. kalau nak nak naikkan berat pun kena Workout. Workout penting dalam membina dan membentuk otot – otot badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, pembinaan dan pembentukan otot adalah sangat penting. Workout ni tidak semestinya dilakukan di gym semata – mata. Anda boleh juga lakukan semasa anda berada dirumah atau berjogging diluar.

Sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pastu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ekslusif dari saya selama sebulan.

2. Makan makanan berprotein.
Setelah anda melakukan workout, anda perlu banyak mengambil makanan berprotein untuk memantapkan otot – otot yang telah anda bina itu. Semasa proses menaikan berat badan, banyakkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. Protin y
ang sesuai utk menambah berat badan ialah Meal shakes Shaklee. Elakan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikan berat badan secara sihat.

Ramai mereka diluar sana yang kurus, cuba utk menaikkan berat badan mereka dgn cara yang salah. Mengambil makanan yang berlemak semata – mata tidak akan membantu malah makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan jangka panjang. 
Contoh : Kolesterol dalam darah... yang boleh menyebabkan kegagalan jantung.... huhu... bahaya kan??

Jadi kalau anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisplin dalam jadual pemakanan supplement dan jadual pemakanan harian (Ekslusif utk Pelanggan istimewa saya ). Ramai yang sudah berjaya... Anda bila lagi???


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Monday, April 21, 2014

MULTIVITAMIN YANG TERBAIK

Vitalea adalah merupakan multivitamin terbaik kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kita. Vitale merupakan vitamin yang larut air yang sangat mudah dan pantas diserap oleh tubuh badan kita.
Ujian klinikal menunjukkan bahawa individu yang mengambil Vitalea ini selama setahun dapat mengurangkan risiko sakit sehingga 65%. Ia adalah formulasi yang disokong oleh 7 kajian knikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dengan kuantiti yang luar biasa.




Berikut adalah khasiat yang terdapat dalam Vitalea Shaklee:

1. Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

2. Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara menyeluruh.

3. Menyokong kesihatan hati, mata dan usus.

4. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan.

5. Memberikan perlindungan kepada badan bagi menentang kerosakan akibat radikal bebas.

6. Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.

7. Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat.

8. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.

9. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.

10. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.

11. Mencegah penyakit beguk.

12. Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia.

13. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.

14. Membantu meningkatkan kecerdasan minda.

15. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

16. Membantu penyerapan zat dari makanan.


Nak order? sila klik


Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya di :

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Friday, March 28, 2014

MASALAH TEKANAN DARAH RENDAH

ATASI MASALAH TEKANAN DARAH RENDAH DENGAN SHAKLEE

Selalu tak pening kepala dan kadang-kadang pernah pengsan? bila pergi check up. baru tahu sebenarnya kita ada masalah Low Blood Pressure. jangan ambil ringan masalah nie taw?hehe!

Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan di mana tekanan darah yang lebih rendah dari tekanan yang diperlukan oleh tubuh sehingga setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang cukup dan menyebabkan timbulnya gejala hipotensi. Tekanan darah seseorang adalah berbeza. Ini kerana ia membabitkan kawalan utama otak, buah pinggang dan ransangan di dalam salur darah.


Berikut adalah tanda-tanda tekanan darah rendah :
  • Cepat lelah 
  • Pening kepala ketika posisi badan berubah 
  • Sukar untuk berkonsentrasi 
  • Mata berkunang-kunang 
  • Mual 
  • Kulit berasa dingin, pucat dan lembap 
  • Pernafasan cepat dan pendek 
  • Defresi 
  • Cepat haus
  • Sentiasa letih
  • Pening kepala atau pitam
  • Apabila melakukan aktiviti fizikal, mudah mendapat sesak nafas
  • Warna kulit bertukar menjadi pucat
  • Penurunan berat badan
  • Kadar denyutan jantung yang cepat
  • Lemah daya ingatan
Antara punca masalah HB low:

  • Kekurangan volum darah ~ cecair mengalir dalam saluran darah seperti pendarahan yang tidak boleh terkawal
  • Dehidrasi ~ Dehidrasi mengurangkan kandungan cecair dalam badan seperti kes muntah yang teruk dan cirit-birit
  • Masalah jantung ~ Denyutan jantung yang agak cepat mahupun sebaliknya yang terlalu lambat dan keadaan otot yang lemah
  • Kekurangan faktor penting seperti zat besi, vitamin B12, folat dan ‘erythropoitein
  • Kekurangan hormon : Paras hormon tiriod yang rendah
  • Gangguan pembentukan sel darah merah seperti talasemia

Bagi anda yang menghadapi masalah tekanan darah rendah, anda perlu melakukan perkara-perkara berikut:

  • Bangun dari duduk atau berbaring secara perlahan
  • Jangan berdiri terlalu lama
  • Jangan terlalu lama berdiri di bawah sinaran matahari
  • Diet rendah karbohidrat
  • Banyakkan minum air putih
  • Hindarkan diri dari pengambilan alkohol
  • Jika perlu tambahkan sedikit pengambilan garam
  • Melakukan aktiviti senaman secara teratur
Risiko anemia di kalangan ibu hamil
1. Peratusan tinggi untuk melahirkan anak pramatang
2. Pertumbuhan janin yang terencat semasa di dalam kandungan

Set Shaklee yang d'syorkan:




VITALEA
Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah merah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian drpd struktur hemoglobin yg membawa okseigen ke tisu dan sel.

VITA-C
Membantu penyerapan vitamin B12 dan zat besi.Malah juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan.

B-COMPLEX
Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. Ia lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk B12 dan folat

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Monday, March 24, 2014

KENCING MANIS SEMASA HAMIL

Kencing manis semasa hamil kalau boleh kita tak nak ye..
Mengapa? Sebab ia memudaratkan kedua-dua ibu dan bayi dalam kandungan dan boleh berterusan hingga bersalin dan hingga bayi itu membesar! Susah la kan..kita ni seboleh nya inginkan yang paling selamat dan sempurna bukan??

Sebab tu masa mengandung ramai ibu-ibu kene minum AIR GULA! Sebab doktor nak tau toleransi tubuh kita terhadap gula...itu salah satu cara nk kesan penyakit kencing manis supaya senang nak mengawal dan merawatnya.

Jom tengok antara kesan penyakit kencing manis semasa hamil pada ibu dan bayi


Kesan pada ibu hamil;

  • Mudah mendapat jangkitan pada faraj.
  • Berisiko bersalin secara caesarean kerana saiz bayi yang terlebih besar.
  • Luka bersalin lambat sembuh maka berisiko mendapat jangkitan pada luka.
  • Berisiko menghidap diabetes tahap 2 di kemudian hari.

Kesan pada bayi;
  • Berisiko lahir pra-matang.
  • Berisiko kematian bayi dalam kandungan.
  • Bayi menjadi terlalu besar dan boleh menyebabkan kesukaran semasa proses bersalin.
  • Masalah kesihatan selepas lahir seperti hipoglisemia (gula rendah) dan jaundice (demam kuning).
  • Berisiko tinggi untuk menjadi obesiti dan menghidap diabetes di kemudian hari..
  • Berisiko ditahan di wad untuk jangka masa tertentu sebaik selepas kelahiran untuk pemantauan.
Siapa yang berisiko??
  • Ibu hamil yang mempunyai berat badan berlebihan. Makan untuk 2 orang katanya...
  • Pernah melahirkan bayi seberat 4kg atau lebih.
  • Sejarah penyakit kencing manis dalam keturunan.
  • Kehamilan kembar.
  • Ibu yang hamil ketika berusia lebih 35 tahun.
Tanda-tanda???
  • Sering keletihan
  • Acapkali membuang air kecil
  • Sering dahaga yang melampau
  • Penglihatan yang kabur
  • Luka atau lebam yang lambat sembuh



BComplex ~ Menggalakkan metabolisme gula dan pembebasan tenaga.

Ostematrix ~ Sumber kalsium dan magnesium yang membantu mengelakkan gejala kencing manis.

Vitalea ~ Lengkap dengan 19 mineral termasuk zink yang penting untuk penghasilan insulin dan penyembuhan luka


Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP : 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Tuesday, December 31, 2013

SET TIROID SHAKLEE

PENYAKIT TIROID 

Penyakit tiroid bagi yang tidak mengetahui kesannya mungkin akan menganggap penyakit ini sebagai penyakit remeh. Namun hakikat sebenar, penyakit tiroid ini merbahaya hingga boleh membawa maut pada si pengidap jika tidak dirawat dengan segera.
Jika mengikut dari bacaan dari beberapa sumber seperti wikipedia dan akhbar Utusan, wanita lebih mudah untuk diserang penyakit tiroid berbanding lelaki. Empat nisbah satu penyakit tiroid menyerang wanita berusia 20 tahun ke atas kerana sebab dan alasan yang tidak diketahui hingga kini. Penyakit ini boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan.
Punca penyakit Tiroid – Kelenjar tiroid ialah organ endokrin yang terletak di leher manusia. Fungsinya ialah mengeluarkan hormon tiroid. Antara hormon yang terpenting ialah Thyroxine (T4) dan Triiodothyronine (T3). Hormon-hormon ini mengawal metabolisma (pengeluaran tenaga)

Ada dua jenis penyakit tiroid yang utama:-

     1)   Hipertiroidisme / Tirotoksikosis
     2)   Hipotiroidisme

Hipertiroidisme / Tirotoksikosis
Hormon tiroid T3 dan T4 didapati lebih tinggi daripada orang biasa. Antara penyebab penyakit ini ialah :
- Grave’s disease. Antibodi di dalam badan menyebabkan tiroid membesar dan mengeluarkan lebih hormon. Selalunya semua (atau sebahagian besar) sel tiroid orang yang menghidapi penyakit ini mengeluarkan hormon berlebihan
- Thyroiditis (tiroid bengkak). Selalunya keadaan ini boleh elok sendiri
- Toxic nodule goitre. Terlalu banyak iodin di dalam makanan

 Tanda-tanda orang yang menghidapi hipertiroidisme:
  •         Bengkak di leher
  •         Cirit birit
  •         Degupan jantung bertambah, sentiasa berdebar-debar
  •         Gementar dan gelisah, terketar-ketar
  •         Haid tidak teratur, kurang atau tidak datang
  •         Kesuburan turun
  •         Penumpuan kurang
  •         Mata menjadi besar (bulging)
  •         Angin yang tidak menentu
  •         Kejang otot
  •         Oesteoporosis (kereputan tulang)
  •         Pengeluaran peluh banyak, bertambah. Kulit lembap
  •         Suhu badan naik, tak tahan panas
  •         Rambut tidak kuat
  •         Sukar bernafas
  •         Sukar tidur
  •         Tekanan darah naik
  •         Turun berat badan walaupun selera naik
  •         Lemah
Hipotiroidisme
Orang yang menghidap hypothyroidism pula tidak mempunyai hormon tiroid yang cukup.

Tanda-tanda orang yang menghadapi hipotiroidisme-
  •         bengkak kaki
  •         ingatan terganggu
  •         lembap
  •         malas
  •         kuat tidur
  •         badan sering terasa sejuk dan boleh mengakibatkan masalah jantung
Bagaimana cara untuk merawat penyakit kelenjar Tiroid?
Pesakit yang mengalami penyakit HIPOTIROIDISME mudah dirawat, tetapi terpaksa mengambil hormon tiroksin seumur hidup. Dos ubat juga mungkin diubah secara berkala bergantung kepada aras hormon tiroid.
Bagi yang mengalami sakit HIPERTIROIDISME pula, iodin beradioaktif diberikan untuk memusnahkan sebahagian kelenjar tiroid. Pembedahan juga salah satu daripada kaedah rawatan.
Walaupun dengarnya seperti menakutkan, tetapi penyakit ini tidak merbahaya sekiranya pesakit menerima rawatan dari peringkat awal.

SIAPA yang BERISIKO?
Antara yang berisiko menghidap penyakit ini ialah :
  • Perempuan
  • Genetik
  • Mengidapi sakit pituitari atau endocrine yang lain
  • Usia lebih 60 tahun
  • Perokok
Apakah supplement Shaklee yang menjadi pilihan utk pesakit tiroid ini???

bagi yg jenis HYPER
  •  VIVIX
  •  ESP
bagi yg jenis HYPO
  • VITALEA
  • VIT E COMPLEX
  • OMEGA GUARD
  • B COMPLEX
Bagi anda yg mempunyai hyper tiroid

•   Boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder
•  Tidak boleh ambil vitalea with iron formula
•  Tidak boleh ambil alfalfa complex

Bagi anda yg mempunyai hypo tiroid

•  Boleh ambil Vitalea with iron formula
•  Boleh ambil alfalfa complex
•  Tidak boleh ambil ESP - Soy Protein Isolate powder





Sebarang pesanan dan pertanyaan boleh hubungi saya di :
NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Saturday, December 21, 2013

VITALEA SHAKLEE

VITALEA SHAKLEE MUTIVITAMIN DAN MULTIMINERAL

Produk UTAMA dalam SHAKLEE.....paling basic dan paling penting yang kita kena ambil..iaitu VITALEA WITH IRON...ia juga merupakan produk pertama dari DR. FOREST C.HAKLEE....



APAKAH KELEBIHAN VITALEA ?
Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel.  ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?.....

Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang.  Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea.  Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.

Siapa Memerlukan Multivitamin

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang menopous
- Wanita yang baru bersalin

Manfaat utama Vita-Lea ialah:


  1. Penambahan tenaga SEGERA - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam asperk pembekajaran mahupun kerja2 seharian
  2. Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang vegetarian dan anemia.
  3. Keupayaan sistem reproduktif - penting bagi kanak2 dan remaja yang sedang membesar
  4. Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolismea dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastika sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon,serta menjaga kesihatan tiroid.
  6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.


Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. Selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?  Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* perairan / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Oleh itu, tidak rugi untuk memiliki produk utama SHAKLEE ini....
.

Sebarang soalan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR 
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers