Showing posts with label VITALEA FOR CHILDREN. Show all posts
Showing posts with label VITALEA FOR CHILDREN. Show all posts

Wednesday, November 30, 2016

PROMOSI NOVEMBER BERGANDA-GANDA

Assalammualaikum...

Dah masuk bulan november pun kita. Kejap je...lagi sebulan dah masuk tahun baru. Umur pun semakin meningkat.Musim pun sekarang hujan je. Anak-anak pun ramai yang tak sihat. Anak Ida si abang pun baru baik dari demam campak.


Image result for november


Dah masuk bulan baru ni..Scarlet heart pun dah tamat. Kesian kat Wang So ku keseorangan akhirnya.huhu..

Okeh2...ni Ida nak kongsikan dengan korang promosi berganda bulan ni...

serius rugi sangat kalau korang tak grab..




Lecithin buy 4 at 3 <klik>

Alfalfa buy 4 at 3 (s)<klik>
Vitalea kids buy 4 at 3 <klik>
Nutriferon buy 2 get 5% discount <klik>
Nutriferon buy 6 free 1 <klik>


Cikgu-cikgu bagus amik peluang untuk promo Lecitin! 


Ibu bapa yg mahu anak mereka fokus juga perlu dapatkan Lecithin!

Alfalfa untuk ibu menyusu dan mereka yang nak skin yang cantik!

Vitalea kids untuk anak2 yang suka makan gula-gula. So kita tukar kepada vitamin yg sihat!

Nutriferon untuk semua yang mahukan keluarga yg sihat!


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



Sunday, July 31, 2016

APA YANG MENARIK PADA BULAN NI?

Assalammualaikum...

Apa yang menariknya pada bulan ni? Yelah bulan ni kan bulan Syawal...puasa sebulan..raya pun sebulan la kan. Tapi cuti raya tak sampai sebulan pun.hehehe



Saja je..nak kongsikan dengan korang psal promosi bulan Syawal ni. Yelah semua nya pasti bukan sekadar nak beraya mesti la nak sihat kan.

Mempersembahakan....





Yeay...Siapa nak order boleh terus hubungi ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:





(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, June 30, 2016

DAH MASUK PERTENGAHAN TAHUN 2016

Assalammualaikum...

Wah super duper busy Ida hari ini. Banyak kerja juga nak settle kan tambah lagi beberapa hari kita akan menyambut bulan Ramadhan. Sekejap je masa berlalu. Dah masuk pertengahan tahun pun.


Ida pun ada 2 projek review produk yang kena settle kan. Semuanya dapat dalam masa yang sama. Syukur alhamdulillah. Rezeki blogging jangan ditolak. Ibu Ida bagitahu dah Ida pandai bab online ni, teruskan je. Insyaallah selagi tak bertentangan dengan keadaan dan masa akn diteruskan.


Apa-apa pun nak cerita bab promosi bulan ni..khas untuk anak-anak juga yang mana nak belajar berpuasa tahun ni atau anak-anak yang kurang aktif.

Mealshakes sesuai untuk seisi keluarga terutamanya anak-anak yang ada masalah sembelit, kurang selera makan,cerewet makan, asma, kurang aktif dan banyak lagi.

Vitalea For Children sebagai multivitamin untuk anak-anak supaya lebih sihat dan memenuhi zat dan mineral untuk diorang.

Lecithin ramai yang fikir hanya untuk kuruskan badan bakar lemak tapi sebenarnya banyak lagi. Contoh untuk atasi masalah loss memory terutamanya ibu-ibu selepas bersalin, atasi masalah bengkak susu, dan banyak lagi



Juga boleh dapatkan Set Berpuasa Shaklee ni. Sekali untuk semua seisi keluarga

Jadi sesiapa berminat nak beli walaupun satu pun boleh ye..

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



Monday, February 29, 2016

PROMOSI DATANG LAGI, LEBIH SIHAT LEBIH CANTIK

Assalammualaikum...

Selamat datang ke bulan Februari. Agak istimewa skit bulan ni sebab ulang tahun perkahwinan Ida jatuh pada bulan ni. Semalam pun dah selamat closing untuk bulan Januari.


Bulan ni bermulanya bulan baru, semangat yang lebih baru. Yeay promosi datang lagi. Bulan ni pakat-pakat la sihat dan cantik ye..


Promosi bulan ni untuk sihat untuk cantik semua boleh. Yelah kalau dah sihat mesti la muka pun tambah cantik kan.hehehe

Beli 6 percuma 1 dan terus dapat MEMBERSHIP FREE
Beli twin pack dapat 5% diskaun
@
Beli 4 percuma 1

Pilih la mana kemampuan korang, beli 1 je pun boleh tapi beli 2 pun lebih jimat kan.

Vivix Shaklee memang salah satu alternatid atau ikhtiar yang terakhir untuk penyakit-penyakit kronik seperti SLE,kanser, gout,stroke,kencing manis dan banyak lagi.


Habis orang sihat tak boleh makan Vivix ke?

Boleh lagi bagus..sihat secara keseluruhan teruatamanya yang tak suka makan banyak jenis ubat. Lagi best korang akan nampak lagi cantik dari sebelum ni.

Nutriferon ini merupakan penggalak imunisasi atau immune booster.  Ia membantu mengukuhkan dan kuatkan sistem imum dalam masa 3 hari kerana di dalamnya terdapat interferon.


Interferon ini sangat terkenal dalam bidang perubatan untuk pesakit herpes, HIV,kanser,hepatitis dan lain-lain. Senang kata penyakit yang tiada ubatnya.

Nutriferon ni selalunya customer Ida suka beli untuk pengganti kepada ubat-ubat klinik. Memang dah tak bagi anak makan. Wajib ada 1 kotak kat rumah. Ia membantu menentang virus dan kuman. Bagus untuk simpanan kalau anak jatuh sakit, demam dan terkenal kalangan ibu bapa untuk anak yang demam denggi. Tak wajib makan selalu pun takpe. Seminggu sekali atau sebulan sekali pun boleh. Insyaallah anak memang susah jatuh sakit melainkan dengan izin-Nya..

Nak lagi senang korang hubungi je Ida untuk tahu pasal semua promosi ni. Untuk anak ke untuk mak ayah ke, kita sembang-sembang dulu

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, December 31, 2015

PROMOSI DISEMBER 2015,BEST MONTH!

Assalammualaikum...

Wah kemain lagi ye bulan ni. Mentang-mentang la arini jatuh pada bulan kelahiran Ida, promosi bulan ni pun super duper best sangat.Rugi kalau tak dapatkan die sebab memang susah sangat nak dapatkan promosi macam ni teruatamanya bagi pengguna tegar.


Bulan ni..bulan untuk cantik, kulit super duper cantik dan lembut. Dah takde lagi parut jerawat bertambah awet muda

Bulan ni...bulan untuk langsingkan badan, buang segala lemak yang ada




Menarik kan?

Bagi yang bak beli set kombo 2 dapat 5% diskaun korang boleh share dengan kawan-kawan. Kalau ada 5 orang kawan nal jugak lagi bagus. Sebab kalau beli 6 percuma 1. Dah dapat 1 botol atau sekotak free dekat korang

Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

BEST TAK?

Tu la antara kebaikan kalau korang dah daftar jadi ahli ni. Beli untuk kegunaan sendiri pun dah dapat bonus apatah lagi kalau korang berbisnes. Lagi la banyak bonus korang.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


PANGGILAN TERAKHIR

Assalammualaikum...

Mesti tertanya-tanya kan apa la panggilan terakhir tu. Dalam media sosial sekarang tengah banyak share pasal budak yang kena culik, kena bunuh. Zaman sekarang ni macam-macam rasa dah tak selamat nak keluar rumah. Semuanya nak duit tentang dunia.

Ya allah minta la kita semua dijauhkan musibah dan kejahatan manusia ni. Mintak kita sentiasa dilindungi oleh-Nya. Amin...




Panggilan terakhir yang Ida maksudkan ialah tentang promosi bulan ni...cepat rembat sebelum terlambat. Kalau tengok mana-mana butik atau kedai mesti tengah ada penjualan akhir tahun ni. Tapi Shaklee tiap-tiap bulan bagi promosi kat korang. Tunggu masa nak beli je..

Mana yang belum sempat beli terutamanya pada pengguna setia Shaklee jangan la lepaskan peluang ini. Untuk kesihatan korang juga kan.


Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, November 30, 2015

PROMOSI SHAKLEE NOVEMBER,BULAN BARU PROMOSI BARU

Assalammualaikum...

Alhamdullilah masih berkesempatan lagi bulan ni nak merasai promosi Shaklee lagi. Bila dah masuk bulan baru jangan kita lupakan impian kita yang lalu. Jangan ubah impian tetapi ubah strategi kita untuk berjaya.

Bercakap psal promosi bulan ni sangat menarik bagi pengguna tegar Vitamin C Shaklee yang memang terkenal untuk kecantikan kulit.





Ok ni la promosi dari Shaklee bulan ni...rugi kalau tak grab. Share dengan kawam-kawam untuk lebih jimat.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, November 4, 2015

5 TIPS ANAK MUDAH MAKAN TANPA DIPAKSA

Assalammualaikum...

Bila si kecil dah masuk usia 6 bulan kita sudah boleh memperkenalkan makanan pejal seperti bubur nasi untuk mereka. Dan semestinya si ibu akan mula mencari-cari resepi yang berlainan dan berkhasiat untuk si kecil yang tersayang.


Tapi jadi satu masalah bila anak susah nak makan dan cerewet dengan makanan yang diberikan. Di sini Ida nak kongsikan 5 tips untuk anak mudah makan tanpa dipaksa.


5 TIPS ANAK MUDAH MAKAN

1. Kenalkan makanan sihat


Pengenalan makanan pejal pada usia 6 bulan sangat penting. Sebaiknya biarla anak-anak kenal sayur-sayuran terlebih dulu, elakan dari terbiasa memberikan buah yang manis kerana ini akan membuatkan mereka mudah nak menolak dari memakan sayur-sayuran.

2. Ibu dulu kena mula


Kanak-kanak adalah pemerhati terbaik. Mereka sangat cenderung mengikut apa yang ibu bapa lakukan. Jika ibu bapa sendiri cerewet maka anak-anak juga cenderung untuk cerewet. Jadi jangan nak salahkan anak-anak kalau menolak makanan yang diberikan.

3. Ubah gaya hias makanan


Sekarang ni macam-macam peralatan yang boleh membuatkan makanan itu nampak lebih menastik dan sedap dimakan. Buat menu yang berwarna warni. Contoh dalam bubur nasi letak lobak merah brokoli dan ikan. Kan nampak skit warna warninya. Kalau anak dah besar kita boleh buatkan bentuk seperti bento untuk mereka. Mesti nampak lagi menarik kan?

4. Kawal pengambilan cecair


Tak kira sama ada susu atau minuman. Elakkan sebelum korang berikan mereka makan. Ini akan membuang mereka kenyang dan menolak untuk makan. Jika perlu hanya berikan sedikit sahaja.

5. Pantau khasiat pemakanan


Sumber dari karbohidrat, protein dan juga lemak perlu seimbang. Elakkan memberikan pada anak-anak dari satu sumber sahaja. 

SEMOGA MEMBERI MANFAAT!

Friday, October 2, 2015

PROMOSI SHAKLEE OKTOBER 2015

Assalammualaikum...

Semalam tak berkesempatan nak update blog sebab pergi ke klinik gigi pagi tu tampal gigi Ida yang dah lama pecah. Ni la kali pertama seumur hidup Ida pergi klinik gigi. Zaman sekolah jangan cakap la, periksa macam tu je. Ni zaman dewasa, ni la pertama kali.


Ok taknak citer bab gigi ni, nak citer bab promosi Shaklee bulan ni. Nak kongsikan dengan korang supaya korang tahu dan akan berjimat lagi jika membeli





Hah nampak betapa jimatnya korang..

sesuai untuk :

- nak cantik
- hilangkan parut jerawat
- nak eratkan hubungan suami isteri
- nak tingkatkan kesuburan
- nak stabilkan period
- anak-anak yang kurang makan sayur dan buah
- anak sihat dan bertenaga
- kolestrol
- kurangkan berat badan
dan banyak lagi boleh hubungi Ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, April 20, 2015

10 TANDA ANAK CUKUP GIZI,LEMAH TAK BERTENAGA MAKAN PUN TAKNAK,BAHAYA KE?

Assalammualaikum...

Kita sebagai ibu bapa semestinya nak yang terbaik untuk anak-anak. Sistem imuniti anak-anak masih rendah dan tak kuat seperti kita. Setiap perkembangan dan tumbesarannya amat kita titikberatkan. Apakah tanda anak cukup gizi?




Anak-anak ni umpama permata yang tinggi nilainya. Tak sanggup rasanya untuk biarkan mereka begitu sahaja apatah lagi hanya perhatikan dengan diam seribu bahasa. Anak merupakan waris generasi kita untuk masa akan datang.



Perkara biasa selalu berlaku pada anak-anak kurang selera makan,makan cerewet,susah nak naik berat badan,anak sembelit dan banyak lagi.


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.

10 TANDA ANAK CUKUP GIZI

1. Bertambah umur,bertambah tinggi dan bertambah berat.

Mereka perlukan nutrisi yang selengkapnya untuk tumbesaran mereka. Contohnya cukup karbohidrat,protein,lemak,zink,kalsium,vitamin D dan banyak lagi. Perubahan ini boleh korang tengok dalam buku draft kesihatan anak-anak yang korang check setiap bulan kat klinik kesihatan tu.

2. Postur badan yang kuat dan otot padat.

Selalu orang tua suka pegang tubuh anak dan cakap "lembik je isi ni cukup makan tak". Pernah tak alami? Jika ia ini anak korang kekurangan vitamin D dan kalsium. Ini boleh didapati dalam ikan,brokoli dan produk tenusu.

3. Rambut hitam bersinar dan kuat.

Jika anak kekurangan zinc,protein, vitamin D dan vitamin C ni menyebabkan rambut akan mudah gugur,putus,kusam dan nipis. Khasiat ni boleh dapat dalam daging,telur,kekacang dan lain-lain.

4. Kuku sihat,bersih,kulit tak kering dan bersisik.

Kekuatan kuku juga sangat penting. Kalau ada alami masalah kuku ni bermakna anak kekurangan vitamin A,C dan vitamin E. Vitamin ni ada dalam ikan,kuning telur,sayur-sayuran dan buah-buahan.

5. Bibir yang kemerahan,segar dan wajah ceria.

Kesihatan baik anak-anak boleh dilihat pada raut wajahnya. Jika ia mendapat nutrisi yang secukupnya ia agak kurang nak marah walaupun ada juga mengamuk kadang-kadang tu perkara normal la budak-budak. Anak yang bibirnya pecah bermakna kekurangan vitamin E dan zinc.

6. Gigi bersih dan kuat,gusi merah

Gusi sihat adalah berwarna kemerahan bukan berwarna putih. Berikan zat cukup untuk kesihatan gusi mereka contoh asid folik,riboflavin dan vitamin B12.

7. Makan berselera

Anak yang kurang selera makan akan memberi kesan dengan berat badannya yang tak naik atau susah nak naik. Ini disebabkan ia kurang makan. Kurang selera makan menyebabkan mudah jatuh sakit dan emosi juga akan terganggu. Anak-anak mestilah cukup mineral,zinc,kalsium dan lain-lain. Lebih-lebih lagi anak yang tak suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan. Ini mesti dititikberatkan sebab ia sangat penting.

8. Aktif selaras dengan umurnya

Kalau korang perasan masa checkup anak setiap bulan dekat klinik kesihatan,nurse mesti tanya "anak dan pandai buat apa"?. Ini kerana jika anak mendapat gizi yang secukupnya,anak akan aktif selaras dengan umurnya. Contoh umur 1tahun sudah boleh berjalan.

9. Penuh bertenaga.

Bila anak cukup gizi badan akan sihat dan tenaga juga cukup tinggi untuk melakukan aktiviti harian. No wonder anak-anak begitu bertenaga sedangkan kita dan penat melayan die..hehehehe. Pemberian omeg-3 juga penting untuk tenaga anak-anak.

10. Tidur nyenyak

Tidur yang nyenyak dan secukupnya juga sangat bagus untuk anak-anak. Ini menunjukkan mereka mendapat nutrisi yang secukupnya.

Semoga apa yang Ida kongsikan ni boleh memberi manfaat bersama. Ida juga seperti ibu-ibu lain sentiasa pentingkan kesihatan anak-anak. Even Asyraf sendiri ada masalah bibir kering.Alhamdullilah dah kurang sejak berikan Mealshakes kat die. Mak mertua kata maybe faktor keturunan sebab Ida sendiri memang ada masalah bibir kering.





Hope kita akan jadi akan lebih titikberatkan kesihatan anak-anak. Biarlah melabur sedikit wang untuk perkembangan tumbesarannya. Takkan kita sanggup tengok anak kerap sangat jatuh sakit dan kurang aktif kan?

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Wednesday, April 1, 2015

PROMOSI APRIL 2015,5 JENIS SUPPLEMENT SEKALIGUS

Assalammualaikum...

Alhamdullilah masuk sudah bulan baru iaitu bulan April...arini penuh dalam fb orang bercakap psal GST. Belum sampai masuk April barang dah naik. Ni dah masuk je April lagi teruk jadinya.

Terutamanya dekat warung makan la. Harga dah naik. Ada plak peniaga kedai yang suka-suka tambah caj GST ni. Nak wtper lagi,redha jelah.


Dah malas nak cakap. Ida nak cakap psal promosi April 2015

Nampak tu promosi Cinch Shake Mix dan Lecithin Shaklee tu..memang best la sapa yang nak turunkan berat badan dengan cepat.

GLA Complex sesuai untuk wanita yang nak hamil,tingkatkan kesuburan,ada masalah sengugut,period tak teratur dan ada masalah kulit berjeragat.

Vitalea for children merupakan multivitamin khas untuk anak-anak. Terutamanya yang selalu jatuh sakit atau kurang bertenaga/fokus dalam kelas. Dan paling utama bagi anak-anak yang tak makan sayur sampai kena paksa tu.

DTX Complex ni ramai yang tak tahu sebenarnya ia penting untuk kesihatan organ hati. Klik di sini untuk tahu lebih lanjut

So apa tunggu lagi...jom dapatkan sekarang..GST ke tak kesihatan pun nak kena jaga juga...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Wednesday, March 4, 2015

ANAK TAK SUKA SAYUR,RISAU KURANG NUTRISI DAN ZAT,APA NAK BUAT?

Assalammualaikum...

Kenapa ada anak tak suka sayur? Kalau perasan setiap kali iklan susu formula mesti ada adegan anak tak suka sayur siap mak nya terpaksa berkejaran nak bagi anak makan.



Sebenarnya bukan sebab anak tapi mungkin kita kurang amik berat pengambilan sayur kepada anak-anak. Bila anak-anak tak suka then kita stop bagi die makan sayur. Tapi ada juga dah besar pun masih tak suka makan sayur...huhuuhu

Sejak dari Asyraf dah start makan, memang Ida kerapkan die makan sayur. Cara mudah Ida suka buat sup sayur dekat die. Alhamdullilah die memang suka makan sayur dan tak pernah menolak. Sekarang Aqil pula dan tengok die pun tak menolak. Alhamdullillah

gambar lama Asyraf bagi makan nasi dan sup sayur.Habis semangkuk

TIPS BAGI ANAK SUKA MAKAN SAYUR


1. Ajar anak seawal 6bulan 

Kenapa Ida kata seawal 6 bulan? Sebabnya time ni die dah boleh makan tapi dalam bentuk puree kan. Buatla puree carrot,brokoli campur nasi. Lagipun masa ni die masih belajar nak merasa. Bila dah besar skit,baru boleh letak secubit garam atau tukarkan dengan ikan bilis. Contoh kalau buat sup sayur tu,asal bagi rasa masin skit je..

2. Makan bersama-sama

Makan bersama anak-anak. Pastikan letak sayur yang banyak dalam pinggan korang. Tunjukkan reaksi muka betapa sedapnya sayur yang korang makan tu

3. Jangan hukum

Dah kalau anak taknak makan sayur,jangan la pula kita hukum. Nasihatkan diorang..contoh macam ni " Carrot ni bagus untuk mata,cuba Asyraf makan..sedap"

4. Kreatifkan masakan atau hidangan


Mungkin anak-anak cepat bosan dengan hidangan yang sama. Variasikan masakan korang. Time ni la kena buka buku resepi.hheheh. Kalau buat bekalan kat anak-anak,boleh buat bento yang kiut..mesti diorang pun makan dengan gembira.

5. Gantikan selang-selang dengan buah-buahan

Untuk elakkan anak-anak cepat bosan. Gantikan dengan buah-buahan. Rasanya semua anak-anak suka makan buah-buahan kan?

6. Pengambilan supplement

Ini ikhtiar terakhir untuk anak-anak mendapat nutrisi yang secukupnya. Agak susah nak ajar anak bila dah besar skit.Thatway kita perlu didik dari awal tapi insyaallah berkat doa ibu bapa semuanya boleh kan...


Bagaimana Vitalea for children membantu anak tak suka makan sayur?

Dalam tips di atas Ida ada bagitahu pengambilan supplement adalah jalan terakhir jika anak masih tak suka makan sayur..Ini kerana kita nak pastikan anak-anak mendapat nutrisi dan zat yang secukupnya untuk tumbesaran dan perkembangan otaknya.

Hanya dalam 1 botol ini sahaja mengandungi 19 nutrien yang penting untuk anak-anak...


Contoh:

Lobak merah/carrot untuk mata tapi dalam 1 tablet vitalea for children mengandungi riboflavin yang membantu untuk penglihatan anak-anak lebih baik.

Lihat gambar di atas merupakan kandungan sayur-sayuran dan buah-buahan yang terdapat dalam 1 botol vitalea for children.

Bukankah itu sudah cukup lengkap untuk anak tak suka makan sayur mahupun buah-buahan. Malah tak salah berikan kepada anak-anak yang takde masalah makan sayur sebagai makanan tambahan untuk kesihatan dan perkembangan otaknya.

Penghantaran akan dilakukan segera dan akan sampai ke tangan korang dalam masa 2-3hari bekerja.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Sunday, March 1, 2015

PROMOSI MARCH 2015

Assalammualaikum...

Berakhinya bulan Februari datang la bulan March..


Harini pakat kecoh harga minyak naik. Biasala semuanya psal pasaran dunia. Ada naik turunnya.

Pakat dok g isi minyak sampai penuh bukannya boleh tahan berbulan-bulan. Esok lusa dah kena isi minyak lagi dengan harga yang sama juga..hehhehehe..

Korang dok pakat kecoh harga minyak naik. Ida nak kecoh dengan promosi March 2015...Sekarang ni Shaklee dah kedekut nak bagi promosi kat korang sebabnya nak membantu korang semua hidup lebih sihat...

PROMOSI MARCH 2015


BELI 6 PERCUMA 1 @TWIN PACK


BELI 3 PERCUMA 1


BELI 3 PERCUMA 1


Khas utk siapa promosi ni?
  • nak subur
  • nak kurus
  • nak cantik
  • nak elakkan rambut gugur
  • ibu bersalin nak cepat sembuh
  • nak tingkatkan kualiti sperma
  • nak elak botak
  • dll
So sapa-sapa nak order,nak tahu lebih lanjut...boleh la cari Ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, February 1, 2015

PROMOSI GEMPAK BULAN FEBRUARI

Assalammualaikum...

Dah berkhir sudah bulan Januari dan sekarang dah masuk bulan baru. Bulan ni promosi gempak giler...sebabnya sekali 4 produk akan dipromosi kan..




BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2B0TOL OFF 5%

BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2BOTOL OFF 5%

BELI 3 PERCUMA 1

BELI 3 PERCUMA 1


Setiap pembelian dari Ida akan mendapat
  • FREE GIFT
  • FREE CONSULTATION
  • FREE EBOOK
So tunggu apa lagi...jom order dengan Ida sekarang untuk dapatkan semua ni

Penghantaran akan dilakukan dengan segera dan akan sampai dalam masa 2-3 hari sahaja! insyaallah

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Saturday, January 17, 2015

ANAK KERAP SAKIT,NAIK MALU JUMPA DOKTOR SETIAP BULAN,,APA NAK BUAT?

Assalammualaikum...

Ibu bapa mana yang tak risau bila anak kerap sakit. Baru je sihat selepas 1 minggu jatuh sakit belum sampai 1 bulan dan sakit balik.

Boleh dikatakan setiap bulan muka korang la akan menjenguk ke klinik untuk mengambil ubat untuk anak. Ye memang ubat boleh menyembuhkan sakit anak-anak tapi apa kata kita mencegahnya dahulu. Kita elakkan dari anak kerap sakit.



Lebih-lebih lagi anak memang terdedah pada persekitaran yang kurang bersih. Bagi anak-anak yang bersekolah, takkan asyik nak kena ponteng sekolah je. Bagaimana pula dengan anak-anak di taska?

Persekitaran yang bercampur aduk. Mana jika ada seorang budak selsema maka ia boleh berjangkit pada orang lain. Sistem imun kanak-kanak masih rendah. Sebaiknya kita berikan sesuatu untuk melindungi nya. 



Kebaikan Chewable Vitalea for Children

Nutrisi yang terkandung di dalamnya membantu untuk meningkatkan kesihatan anak-anak secara menyeluruh. Di mana ia akan memberi perlindungan untuk menentang kerosakan radikal bebas. Contohnya apabila berada di dalam taska. 

Selain itu Vitalea For Childen ini dapat menguatkan tulang dan sistem imunisasi anak-anak. Malah meningkatkan kecerdasan minda. Ini kerana ia akan membantu untuk menyerap zat dari makanan yang diperlukan dalam tumbesaran anak-anak.

CARA PENGAMBILAN VITALEA FOR CHILDREN

  • 2-4 tahun: 1 tablet
  • 4 tahun ke atas: 2 tablet

Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Saturday, January 3, 2015

KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE

Assalammualaikum

Ramai sebenar nya tak tahu Shaklee bukan hanya ada vitamin kapsul pada orang dewasa.Malah juga pada kanak-kanak. Kalau untuk orang dewasa ada Vitalea yang berwarna hijau dan ini untuk kanak-kanak multivitamin Vitalea for children yang boleh dikunyah-kunyah sahaja.




KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE

Dipenuhi dengan khasiat kebaikan, Vita-Lea for Children Chewable Shaklee disediakan dalam bentuk mudah untuk kanak-kanak menikmatinya. Ia dilengkapi dengan 19 nutrienpenting serta menyediakan 100% nilai harian vitamin C. Kini diperkaya dengan vitamin D-600IU bagi setiap hidangan, dengan 150% nilai harian.

Turut diperkaya dengan kalsium dan magnesium bagi memberi sokongan menguatkan tulang serta badan yang sihat. Ditambah dengan khasiat buah oren, anggur dan campuran perisa beri, Vita-Lea bagi kanak-kanak pasti menyeronokkan. Hanya dua tablet sehari dan mereka bermain sepuasnya.




Fakta ringkas Vita-Lea for Children Chewable Shaklee

  • Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
  • Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Memberi 100% nilai harian vitamin C
  • Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia
  • Berasaskan phytonutrien semulajadi
  • Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti
  • Kaya dengan sumber nutrien antioksidan
  • Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri
Tahukah Anda?
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.
Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Google+ Followers