Showing posts with label SKIN CARE ENFUSELLE SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label SKIN CARE ENFUSELLE SHAKLEE. Show all posts

Sunday, October 25, 2015

5 TIPS MENCUCI MUKA DENGAN BETUL,ELAK KULIT BERMASALAH

Assalammualaikum..

Salah satu masalah punca jerawat atau kulit bermasalah adalah kesalahan semasa mencuci muka atau solekan pada muka. Kita dibahagikan kepada 3 jenis kulit iaitu kulit kering, kulit berminyak dan kulit kombinasi/sensitif.


Ketiga-ketiga jenis kulit ni memerlukan rawatan jenis kulit yang berbeza mahupun dari segi jenis produk atau pencuci. Ini Ida nak kongsikan 5 tips mencuci muka dengan betul.

5 TIPS MENCUCI MUKA DENGAN BETUL

1. Basuh muka dengan air suam


Bagus sebenarnya membasuh muka dengan air suam kerana ia akan membantu membuang kotoran daripada kulit. Jangan air tu terlalu panas sebabnya ia akan pula menyebabkan kulit korang akan bertambah kering. 

2. Jangan cuci muka berlebihan


Sebaiknya jangan terlalu kerap mencuci muka. Cukup la hanya 2 kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam. Mencuci muka terlalu kerap akan menyebabkan kulit menjadi kering.

3. Cuci solekan sebersihnya


Pastikan sebelum tidur atau mencuci muka. Bersih solekan korang dengan sebersih-bersihnya. Jangan tertinggal skit pun. Bila masih ada sisa solekan ini akan menyebabkan kulit korang akan timbul jerawat dan bermasalah.

4. Sapuan serum selepas mencuci muka


Selalunya orang akan menggunakan toner atau pelembap selepas mencuci muka. Jika tiada boleh hanya menggunakan serum atau minyak kelapa dara. Ini akan membuatkan kulit lebih anjal dan lembap.

5. Penggunaan jenis produk pencuci yang betul


Perlu diingatkan tak semua jenis kulit boleh menggunakan jenis produk pencuci yang sama.

Kulit kering- produk berasaskan krim
Kulit berminyak- produk berasaskan gel
Kulit kombinasi/sensitif - produk berasaskan pelembap dan pencuci.

Apa beza kedua jenis set kecantikan ni?


Jadi jika korang ada masalah dengan penggunaan sebarang produk pastikan korang periksa semula apa jenis bahan yang digunakan dalam produk korang sama ada ia memang sesuai atau tidak dengan kulit korang.





Kebanyakkan kawan-kawan termasuk Ida sendiri ada masalah kulit kering dan berjerawat jadi Ida akan cadangkan untuk tukarkan kepada Set Enfuselle. Boleh terus klik untuk order atau hubungi Ida sendiri sebab bagi set enfuselle ada 2 jenis samada kulit berminyak atau kulit kering.

Nak order? sila kliK


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Tuesday, February 17, 2015

KULIT MUKA KERING DAN SENSITIF,TAK TAHAN ASYIK MENGELUPAS HINGGAKAN....

Assalammualaikum...

Bagi seseorang yang ada masalah kulit muka kering dan sensitif memang agak sukar nak cari produk skincare terbaik kan? Serius kita nak kena tahu kandungan di dalamnya so bila pakai kulit takkan jadi lebih teruk.




Ida sendiri memang susah nak bertukar-tukar produk lain. Dari dulu sampai sekarang Ida hanya pakai skincare Loreal dan Set Kulit Shaklee sahaja. Bukan tak pernah produk lain seperti Olay atau safi tapi semuanya tak sesuai dengan kulit Ida yang sememangnya kering ni. Masalah jerawat alhamdullilah dah takde sejak Ida amalkan Set Kulit Shaklee.


Bila kulit muka kering ni agak sensitif nak bermekap ke nk pakai mana-mana foundation. Semuanya kena berhati-hati dalam pemilihan. Sehinggakan rasa macam malas nak keluar rumah,malu nak berdepan dengan orang lain.

Antara sebab kulit muka kering dan sensitif ni :
  • tersalah memakai produk
  • suka bertukar-tukar produk
  • kulit tak tahan panas atau sejuk
  • masalah resdung-normal bagi kulit jerawat atau bermasalah
  • makanan tak seimbang
  • jangkitan penyakit
  • keturunan/genetik
  • peluh berlebihan
  • kekurangan vitamin

Set ni sesuai untuk korang yang ada masalah kulit kering dan sensitif. Contoh bila pakai mana-mana produk kulit korang akan cepat kering dan mengelupas.

Kalau masalah kulit kering,jerawat dan sensitif Ida akan ceritakan entry akan datang k...

1. Hydrating Cleansing Lotion

Sejenis krim yang bertindak untuk tanggalkan kotoran yang ada tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi pada kulit. Malah sifatnya yang hipoalergenik menjadikan kulit halus,berseri,kulit lebih cerah dan pH kulit lebih seimbang.

2. Hydrating Toner

Seolah-olah ia neutralkan tindakbalas yg boleh merosakkan kulit. Ia akan menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit korang.

3. Hydrating Moisturizer

Kaya dengan agen pelembap. Ini sebagai pelembap korang sehingga 24jam. Krim ni tak berminyak dan melekit yang menjadikan kulit korang lebih halu dan anjal serta-merta..toing..toing..


4. Eye Treatment

Ini untuk hilangkan masalah eyebag korang dan garis-garis halus kedutan sebab kandungannya terdapat pelbagai nutrien dan botani.




So bagi yang ada masalah kulit kering dan sensitif bolehlah cuba menggunakan set ni. Jangan risau kandungannya terdiri daripada bahan-bahan semulajadi yang penting selamat digunakan tanpa memudaratkan lagi kulit korang.

Penghantaran Ida akan lakukan dengan segera selepas pembayaran dilakukan. Skincare untuk kulit kering dan sensitif ini akan sampai dalam masa 2-3 hari bekerja. Insyaallah.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Friday, May 16, 2014

CARA HILANGKAN EYEBAG DENGAN CEPAT

Masalah lingkaran gelap bawah mata terjadi bila korang tak cukup tidur atau keletihan, betul x?Mula la nk makeup tebal2 nk bagi sorok skit mata panda tu..hehehhe

PETUA HILANGKAN EYEBAG

1. Campurkan perahan jus lemon dengan sedikit air suam. Sapukan ke bahagian bawah mata dua kali sehari. Lakukan setiap hari sehingga mendapat hasil yang memuaskan hati


2. Basuh uncang teh yang telah digunakan dan simpan ke dalam peti sejuk selama 10-15minit. Letakkan uncang teh yang sejuk di atas mata. Biarkan selama 15-30 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.

3. Kupas, bersihkan dan potong kentang nipis-nipis. Lekapkan pada mata. Biarkan selama 20 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.

4. Sapu air sejuk dari peti ais di bahagian bawah kelopak mata setiap pagi selepas bangun dari tidur. Yang ni senang je :) *weehee nak try*

5. Bancuh sebiji kuning telur dengan sedikit madu dan perahan lemon. Sapukan adunan tersebut pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Lakukan sebelum tidur dan bilas dengan air bersih keesokan paginya.

6. Sapukan minyak sapi pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 15 minit dan kemudian cuci muka hingga bersih. Amalkan selalu sebelum tidur.

7. Bersihkan dan potong timun nipis nipis. Bukan timun cina , timun hijau tu. CUCUMBER. Haa, lepastu letakkan atas mata korang yang comel tu , ihiks. Biarkan selama 7643746932 jam. Kuakua gurau :p 15 minit sudah. Confirm fresh mata .

Justeru, untuk hilangkan lebam bawah mata yang kelihatan, anda boleh amalkan beberapa perkara:

1. Banyakkan meminum air kosong
Lebih lebih lagi jika anda seorang aktif melakukan pelbagai aktiviti. Pengambilan air kosong amat baik untuk menjaga kesegaran kulit mata.

2. Makan sayur-sayuran hijau
Andainya anda kurang nutrisi, mulai sekarang tambahkan sayuran hijau dan makanan yang kaya dengan antioksidan dalam menu harian.

3. Gunakan timun atau tomato
Hirisan timun ataupun tomato boleh anda tekapkan pada kedua-dua mata selama beberapa minit. Ataupun boleh tekapkannya semalaman sebelum masuk tidur.

4. Gunakan krim pelembap khas untuk lingkaran mata
Krim pelembap boleh membantu melembap dan menghilangkan lingkaran gelap di bahagian bawah mata. Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara.

Antara krim pelembap mata yang sesuai dan selamat digunakan ialah Shaklee Enfuselle Eye Treatment.



Shaklee Enfuselle Eye Treatment membantu mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:


●233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
●120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
●209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
●32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
●Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
●Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
●Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
●Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Sumber: Shaklee (M)
Disyorkan bagi anda yang mengalami masalah sembap di bawah mata (Eye Bag)!


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, March 26, 2014

ENFUSELLE SHAKLEE

ENFUSELLE SHAKLEE : MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN ANDA


Set penjagaan muka Enfuselle mendapat perhatian ramai. Terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah kulit muka sensitif dan jerawat teruk. Hari ini kita cedok ilmu Enfuselle. Kenali Enfuselle. Mungkin boleh membantu anda, saudara-mara, adik-beradik mahupun rakan taulan yang telah lama dibelenggu masalah kulit muka.

Ada dua kategori untuk menggunakan Set ENFUSELLA:

Normal to Dry Skin : 

# Sesuai untuk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitive.
# Terdiri daripada Hydrating Cleansing Lotion, Hydrating Toner, Hydrating Moisturizer,
Eye Treatment

Normal to Oily Skin

# Sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitive.
# Terdiri daripada Purifying Cleansing Gel, Purifying Toner, Balancing Moisturizer,
Eye Treatment

Normal to Dry Skin



1. Hydrating Cleansing Lotion

~ iaitu emulsi berkrim bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran
dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
~ Bertindak untuk menjadikan kulit halus, seimbang, berseri, tona kulit cerah
dan menyimbangi pH kulit. Juga hipoalergenik

2. Hydrating Toner

~ Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
~ Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
~ Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit

3. Hydrating Moisturizer

~ Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
~ Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap
bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Normal to Oily Skin



1. Purifying Cleansing Gel

~ Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan
pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.

2. Purifying Toner

~ Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
~ Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan
rawatan Enfuselle.

3. Balancing Moisturizer

~ Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran
minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera
yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

4. Eye Treatment

~ Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan
sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu. 
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu. 
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu. 
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu. 
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu. 
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekitar mata. 
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut. 
  • Hipo-alergenik. Diakui oleh pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakaian kanta lekap. 
SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP : 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers