Showing posts with label SET KECANTIKAN SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label SET KECANTIKAN SHAKLEE. Show all posts

Saturday, March 18, 2017

5 PUNCA KULIT BERMINYAK,ALAHAI RIMASNYA!

Assalammualaikum...

Rimas kan bila ada masalah kulit berminyak ni. Senang kata kalau lap dengan tisu tu memang basah. Muka pula nampak berkilat je. Kulit berminyak ni bukan sahaja menyebabkan kita tak selesa malah rasa kurang berkeyakinan terutamanya apabila berhadapan dengan orang lain.





Kulit berminyak ni berlaku daripada pengeluaran sebum berlebihan atau bahan berminyak yang dikeluarkan secara semulajadi pada kulit kita. Kulit berminyak ni akan menyebabkan mula keluar masalah jerawat dan liang roma kulit akan tertutup. Apabila sel mati ni terkumpul ini akan menyebabkan parut dan merosakkan kulit.


Related image


5 PUNCA MASALAH KULIT BERMINYAK


1. Apa-apa pun masalah kulit kita ia memang ada kaitan dengan hormon kita terutamanya apabila kita sedang datang bulan atau alami masalah stress. Bila hormon kita tak seimbang ni akan menganggu fungsi badan kita. Contoh bila kita period, selalu mesti akan keluar jerawat kan. Kulit pun jadi berminyak.

2. Faktor genetik juga antara punca masalah kulit berminyak ni. Orang kata mana tak tumpah kuah kalau tak pada nasi kan.

3. Malaysia ni terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang sedap terutamanya makanan yang bergoreng. Jadi kurangkan la makan makanan yang bergoreng atau berminyak ni sebab bila berlebihan ni akan dikeluarkan pada kulit kita pula.

4. Cuaca di Malaysia pula memang berubah-ubah. Kejap panas..kejap hujan. Jadi dengan keadaan cuaca yang panas menyebabkan kita akan lebih banyak berpeluh. Tambah dengan terdedah dengan cahaya matahari bukan sahaja membuatkan kulit kita berminyak malah merosakkan pula kulit kita. 

5. Pasaran sekarang dah berlambak produk kecantikan, kosmetik yang dikeluarkan . Jadi kita jangan la terlalu terburu-buru bila membeli. Pastikan ia sesuai dengan kulit kita dan gunakan bahan yang tidak berbahaya pada kulit kita.





Kini masalah jerawat, kulit berminyak dan kusan tiada lagi!!

ESP shaklee sumber protein yang sangat bagus membina sel dalam badan kita termasuk kulit. Di mana ia membantu memperbaharui sel kulit yang telah rosak atau mati.

Vitamin C sumber antioksida yang membantu membentuk kolagen baru pada kulit kita agar dilindungi dari cahaya matahari atau bahan asing.

GLA complex yang bagus untuk seimbangkan hormon kita dan sekaligus mengelakkan dari berlakunya masalah-masalah kulit seperti kulit berminyak mahupun berjerawat.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, January 26, 2017

KULIT MUDAH SENSITIF SELEPAS GUNAKAN PRODUK SKINCARE

Assalammualaikum..

Semua orang bukan ada masalah kulit yang sama. Ada tu pakai la produk apa-apa pun kulit ok je takde masalah. Ada tu kadang guna produk baik tapi ada masalah lain seperti air kotor. Habis muka jadi sensitif. Naik jerawat.




Tak sangka kan air kotor pun boleh menyebabkan kerosakan kulit. Kalau perasan setiap kali tips untuk dapatkan kulit cantik ni pastikan cuci muka dengan air yang bersih. Kalau kotor kena la padahnya.

Image result for KULIT SENSITIF

Kalau bab kata tentang produk skincare ni, dah banyak kes yang berlaku walaupun ada kelulusan untuk jual di pasaran tapi rupanya ada bahan merkuri. Kesian pada kita-kita ni yang nak dapatkan kulit yang cantik.

Baru-baru ni ada prospek whatsapp ida selepas guna satu produk local ni habis muka naik jerawat halus. Sedangkan sebelum ni die pakai ok je.


Jadi Ida cadangkan supaya dia rawat dari dalam selain stop produk skincare tu. Ida cadangkan supaya amik ESP shaklee dan Vitamin c shaklee.



Kenapa?

ESP shaklee merupakan protein yang membantu untuk memperbaiki sel kulit dan menjadikan kulit lebih sihat

Manakala Vitamin C membantu membentuk kolagen kulit yang baru dan mengurangkan masalah jerawat yang timbul.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, January 18, 2017

6 CARA MEMBANTU ATASI MASALAH KULIT KUSAM

Assalammualaikum...

Semua orang tak suka kalau kulit kelihatan kusam,, tak bermaya, ada jerawat skit..ada parut skit. Semua tu kalau boleh taknak ada pada kulit wajah kita kan.




Banyak sebenarnya punca masalah kulit kusam,jerawat dan sebagainya. Antaranya disebakan faktor persekitaran, pemakanan kita, penggunaan produk kecantikan, keturunan dan sebagainya.

Bagaimana nak mengatasi masalah kulit kusam ni?


Image result for kulit kusam

1. Pemakanan yang seimbang

Ida suka ingatkan kalau nak jaga kesihatan badan mahupun kecantikan kulit. Pemakanan mestilah jaga. Jangan terlalu suka makan makanan bergoreng, tinggi garam dan gula, junk food, fast food dan sebagainya. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan.

2. Banyakkan minum air masak

Minum air yang mencukupi sebenarnya bukan sahaja bagus untuk kesihatan kita malah untuk kulit. Air membantu berikan kelembapan dan elakkan kita hidrat dalam masa yang sama ia membuang toksin dalam badan kita.



3. Aktiviti riadah

Sebenarnya riadah atau senaman ni sangat penting supaya badan kita tidak terlalu malas. Ada yang cakap bila berpeluh itu petanda kesihatan kita yang baik. Takde la kita rasa lemau, tak bertenaga. Bila badan kita lemah, sekaligus kita jadi malas dan kulit kita rasa tak segar dan kusam.

4. Kurangkan stress

Tahu tak bila kita stress, banyak vitamin c dalam badan kita akan hilang dengan cepat. Malah tekanan darah kita akan naik. Jadi sangat penting supaya kita boleh belajar kawal dan elakkan dari stress.

5. Rehat yang mencukupi

Rehat yang mencukupi maksudnya tidur yang cukup. Bila badan kita tak cukup rehat secara tak langsung badan kita akan lemah malah kulit kita akan jadi kusam. Waktu malam adalah waktu yang paling baik bagi kulit kita supaya dalam rehat yang secukupnya.

6. Penjagaan kulit

Selain dari cara di atas, kita juga perlu menjaga kulit kita dengan baik. Pemakaian pelembap dan masker sangat membantu. Banyak produk atau cara moden yang boleh dilakukan. Bagi Ida sebagai pelembap Ida suka gunakan kiub ais. Kulit memang rasa segar sahaja terutanya selepas mencuci atau scrub. 

Nak cara lebih mudah?

Boleh cuba dengan pengambilan ESP shaklee dan Vitamin C shaklee. 

Sumber protein dalam ESP shaklee membantu merangsang pembentukan sel baru kulit yang lebih sihat dan hasilkan otot kulit supaya tegang dan tidak kusam. Manakala Vitamin C pula membantu mengekalkan kolagen pada kulit supaya tidak berkedut dan elakkan masalah pigmentasi.




Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, January 17, 2017

2 TIPS MUDAH NAMPAK BERSERI-SERI DAN SIHAT

Assalammualaikum...

Mesti masing-masing nak nampak berseri-seri kan..
cantik bukan sekadar makeup tebal, letak bedak 10 inci..tapi biar cantik juga dari dalam...


Nak bagi tips skit untuk korang nampak berseri-seri dan sihat 


1. Pastikan minum air secukupnya. Air yang banyak sangat digalakkan supaya kulit nampak lebih bersih. Berapa banyak nak minum? 1liter bersamaan 25kg berat korang..so pandai-pandai la agak. Tapi sepanjang bulan puasa ni Ida galakkan lebih dri biasa.

2. Supplement- nak makan boleh taknak makan pun boleh..masing-masing punya hak. Kalau bagi Ida ni yang ida suka

- Alfalfa membantu untuk detox badan Ida. Siapa yang rasa makan apa jenis vitamin tapi tak dapat kesan, orang lain nampak kesan.. Sila detox kan badan dulu...

- Vitamin C bukan sekadar untuk kulit malah untuk meningkatkan sistem imun kita. Ibu mengandung yang ada selsema, makan la Vitamin C insyaallah...

- B-complex as a asid folik. Bukan ibu mengandung je boleh makan, semua golongan boleh ambil untuk peredaran yang lebih baik. Kurangkan stress.

- Collagen Poweder ni baru dapat beberapa hari lepas. Sebelum ni memang pernah makan. Penyerapan die memang cepat. kulit rasa lembut je paling best masa menyusukan anak dulu. Susu banyak..

-Herbal blend cream my favaourite all the time. Suka jadikan macam moisterizer..sapu je pada muka. Paling best kalau jerawat naik memang cepat kecut.

ops warna hijau tu hanya tambahan. Actually tu scrub garam tu badan, letak kat muka pun boleh sebenarnya. Kulit memang lembut je. Kalau scrub muka Ida suka buat scrub Alfalfa dan masker vitamin c. Best...

Tuesday, December 27, 2016

MASALAH JERAWAT DAN PARUT DISEBABKAN RESDUNG HILANG SELEPAS 3 TAHUN

Assalammualaikum...

Bila seseorang ada masalah resdung ni bukan sahaja kerap gatal-gatal hidung dan muka malah kulit muka pun akan mudah ada masalah jerawat yang teruk.



Senang kata bila masalah resdung ni ada kaitan dengan darah. Ia akan mengalirkan benda yang kotor jadi bila darah kotor memang masalah jerawat ni akan bermaharajarela. Pernah dengan pasal cuci darah dekat hospital? Bila cuci darah ni, dia buang segala benda kotor. Dan selepas tu confirm kulit aka jadi cantik tanpa sebarang jerawat. Tapi bila cuci darah kat hospital ni biasala takut ada risiko seperti bakteria dan sebagainya.

Image result for jerawat

Macam-macam sebenarnya cara nak merawat masalah resdung ni contohnya seperti menggunakan kulit kayu manis bawang merah atau pergi perubatan kampung. Tapi yelah kan kadang bukan ada masa nak buat secara tradisional ni.

Ini kisahnya pada tahun 2012 yang adik ni alami masalah jerawat yang teruk disebabkan resdung. Habis penuh seluruh pipi dia. Siapa yang tak stress kan. Tu belum lagi dengan masalah gatal hidung dan muka. Kenalah jaga pemakanan dan sebagainya.

Jadi disebabkan itu adik ni telah menggunakan Set Resdung dan Set Cantik shaklee untuk selesaikan segala masalah jerawat dan resdung yang beliau hadapi. 


Alhamdulillah selama 3 tahun menggunakannya. Jerawat memang susah nak naik dan parut jerawat juga dah pudar. Malah kulit pun bertambah cantik dan putih.



Nak dapatkan set yang adik ni pakai untuk atasi masalah resdung dan kulit berjerawat

Dengan pendaftaran sebagai ahli korang akan jimat hampir 15-30% tau!


Klik di sini untuk order dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.




Thursday, November 17, 2016

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DENGAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Bila seseorang tu jadi chicken pox, perit masa sakit tu taknyah cakap la. Lepas sihat yang paling tak seronok bila ada parut-parut chicken pox yang penuh pada badan dan seluruh muka.


Kalau perasan chicken pox dan demam campak ni Ida baru tahu sebenarnya tak sama. Demam campak ni naik sebiji-biji di kawasan tertentu tapi chicken pox ni macam ruam. Penuh satu badan dan muka.

Image result for beza demam campak dan chicken pox

Bila parut memang susah nak hilangkan. Itu la yang berlaku pada suami akak ni. Chicken pox yang menyerang beliau dan meninggalkan parut hampir ke seluruh muka dan badan.. Jadi akak ni telah ikhtiar dan berikan set kulit ESP shaklee, Vitamin E dan Vitamin C kepada suaminya.



Alhamdulillah pengambilan yang konsisten, parut chicken pox suaminya dah semakin hilang. Muka dah semakin bersih, tinggal skit je parut memang nak bagi licin.

Apa salahnya kalau cuba produk yang dijamin selama dan berkesan secara konsisten. Belum cuba belum tahu kan.



Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, November 15, 2016

CARA NAK HILANGKAN JERAWAT PASIR DENGAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Walaupun kulit dah bebas dari jerawat, licin tapi ada satu masalah yang memang agak sukar nak hilangkan ialah jerawat pasir. Selalunya ada di bahagian dagu, dahi atau hidung.




Selalunya kalau petua atau tips untuk hilangkan jerawat pasir ni ialah dengan membuat scrub. Sekaligus membuang sel-sel kulit yang mati. Tapi scrub muka tidak boleh dilakukan setiap hari, risau kulit akan nipis. Selain itu boleh juga dengan membuat masker dengan menggunakan putih telur, beras dan banyak lagi. Tapi al maklumkan kadang kala tu kita ni terlupa atau tak sempat nak buat masker.


Image result for cara hilangkan jerawat pasir

Jadi ada cara nak hilangkan jerawat pasir ni dengan mudah dan berkesan iaitu dengan pengambilan ESP shaklee dan Vitamin C.

Gabungan 2 produk set kulit ni bagus untuk kulit. Di mana ia membantu membentuk sel kulit yang baru, hilangkan masalah jerawat, membentuk kolagen kulit yang baru malah boleh membantu hilangkan jerawat pasir dengan berkesan.


Senang kata ia membantu mencantikkan dalaman bagi mencantikkan bahagian luaran. Bak kata akak ni yang penting ken sabar. Sebabnya supplement ni buka ubat yang boleh bertindak dengan cepat. Bergantung pada metabolisma seseorang. Jadi dinasihatkan bila mengambil supplement sila banyakkan minum air untuk kesan yang lebih baik.

Jadi jom la cuba dapatkan set kulit ni. Tak cuba tak tahu lagi. Sampai bila nak menghadap depan cermin nak picit jerawat pasir ni, tak pasal-pasal ada parut nanti.



Klik di sini untuk pembelian dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, October 18, 2016

BAJET RENDAH?KULIT CANTIK DENGAN HANYA MAKAN VITAMIN C SAHAJA!

Assalammualaikum...

Khas nak tujukan pada student la kebanyakkannya yang nak nampak kulit cantik tapi dengan bajet yang rendah. Dengan lebih mudah nak makan tanpa perlu banyak telan banyak vitamin.


Itu la yang istimewanya. Tak semestinya wajib ambil satu set. Boleh ikut bajet korang tapi kalau more lebih baik kan. Bulan ni beli 1, bulan depan beli 1 lagi. Boleh je kan? Tak perlu sedebuk nak beli...



Nak kulit cantik dengan bajet yang murah, ada ke? Mestilah ada...

VITAMIN C SHAKLEE

Bajet hanya dalam RM100..

student..surirumah..kaum lelaki yang nak kulit cantik..sepadan dengan bajet korang. Tak perlu beli tiap-tiap bulan pun.

Vitamin C ni membantu merangsang pembentukan kolagen dan mecantikkan kulit. Pengambilan setiap hari membantu melambatkan proses penuuan. Best!



Tengok la kulit si ibu ni. Nak jimat...nak murah..hanya makan Vitamin C Shaklee sahaja pun kulit boleh cantik tanpa makeup...

Korang nak?

Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, October 17, 2016

FREE SUPPLEMENT SHAKLEE SEHINGGA 31HB OKTOBER 2016!!

Assalammualaikum...

Dah tengah-tengah bulan ni nak tunggu gaji masuk tak lama lagi, meh Ida nak bagitahu kat korang yang menggunakan produk Shaklee supaya boleh dapat supplement Shaklee secara PERCUMA!!


Tapi...korang mestilah membuat pembelian produk lain sebanyak 100 uv ke atas serta pendaftaran ahli dan akan mendapar FREE ALFALFA (size L ) atau FREE LECITHIN!!

Ini antara cadangan set produk yang korang akan dapat FREE SUPPLEMENT!!








Jangan lepaskan peluang ni, bukan senang nak dapat barang free ni...sekali setahun mungkin..


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, October 10, 2016

PENGALAMAN MENGGUNAKAN PRODUK HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT

Assalammualaikum...

Kecantikan ni menjadikan satu benda yang semua orang harapkan. Ibu mengandung nak dapat anak cantik, lelaki nak muka yang cantik ala-ala model macho..apatah lagi perempuan macam kita ni. Cantik dan wanita memang tak boleh dipisahkan.



Tetapi kecantikan ni jadi mimpi ngeri bila mula tumbuhnya jerawat sehingga ada yang meninggalkan parut. Kalau diikutkan logiknya banyak punca berlaku pertumbuhan jerawat ni.

Image result for produk hilangkan jerawat

Antara sebabnya ketidakstabilan hormon, pemakanan tak seimbang, gaya hidup,sistem percernaan tak lancar,  stress dan banyak lagi. Perkara-perkara ni kemudiannya akan menyebabakn jerawat naik, kulit kusam,tona tak sekata dan sebagainya.

Bukan korang je, Ida sendiri mengalami masalah yang sama. Sejak zaman sekolah bab jerawat ni memang dah tahu sangat. Time period tu mula la nak naik jerawat sebabnya masa ni memang kita ni hormon perempuan jadi tak stabil.Dari pengalaman Ida menggunakan produk untuk hilangkan jerawat ni memang banyak.

Dulu Ida pernah guna Oxy..yelah untuk jerawat kan tapi tak sesuai, ia menyebabakan kulit Ida jadi lebih kering. Ubat hospital pun pernah . Memang berkesan, licin muka tapi sebelum tu kesan ubat die memang pedih. Kulit Ida jadi merah dan kering. Pedih taknya cakap la. Siap kena ada sapu tangan lembap dan minyak untuk kurangkan rasa pedih tu sebab terlalu kering. Lepas Ida stop ambil ubat hospital, jerawat naik balik.

Sekarang ni Ida gunakan produk Shaklee. Dah hampir 2 tahun Ida gunakan alhamdulillah masalah jerawat dah kurang. Walaupun masih akan naik seketul time period tapi tak sakit dan cepat kecut. Suami pun ada tegur kulit muka jadi bersih berbanding dulu. So Ida nak share kan dengan korang yang ada masalah kulit jerawtat dan kering tu produk hilangkan jerawat yang Ida gunakan.


Ida suka gunakan serum disebabkan Ida ada masalah parut-patur kecik sebab chicken pox dulu dan kulit kering so Ida cadangkan Azanis serum kat korang. Bagi Ida ok serum ni sebab memamg melembapkan kulit. Selalunya Ida pakai pada waktu malam masa tidur tu.


Kalau bab makanan tambahan atau supplement ni Ida cadangkan korang ambil set bajet ni. Asalnya Ida selalu makan Vitamin C sahaja jerawat memang susah nak naik tapi sejak bulan ni Ida nak konsisten minum bersama ESP shaklee. Disebabkan selepas keguguran tahun lepas Ida terlalu kerap sakit-sakit badan. Dan salah satunya disebabkan kekurangkan protein dalam badan.

Jadi selama Ida minum ESP shaklee dan Vitamin C ni secara konsisten Ida rasa berbeza skit kulit Ida berbanding dulu. Rasa lebih licin sebabnya ESP shaklee ni membantu memperbaiki sel kulit. Manakala Vitamin C ni membantu untuk menghasilkan kolagen dan merawat kulit kering.

Cadangkan Ida paling koman pun bajet korang cuba dapatkan 3 jenis produk ni untuk hilangkan jerawat. Serius memang tak rugi mencuba!! Tapi pastikan konsisten kalau tak mana nak nampak hasilnya ye dok.....




Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Friday, September 30, 2016

SEPTEMBER HERE I COME

Assalammualaikum..

Alhamdulillah masih dipanjangkan umur untuk bernyawa sehingga arini. Kesihatan pun dah bertambah baik cuma secara mentalnya masih kurang. Bulan lepas dugaan datang macam-macam. Sampai migrain dan demam Ida.huhuh..sabar-sabar


Image result for september

Insyaallah dugaan tu semua menjadikan kita lebih kuat dan bersyukur. Ida nak kongsikan bulan ni agak istimewa skit. Ramai orang yang tersayang akan sambut besday bulan ni..yeay...

Promosi bulan ni???




Yeay gabungan set untuk cantik ni datang lagi. Jom share skit testimoni bagi kedua-dua produk ni







Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Google+ Followers