Showing posts with label SET DETOX PARASIT. Show all posts
Showing posts with label SET DETOX PARASIT. Show all posts

Friday, April 21, 2017

DETOX USUS MEMBANTU SELESAIKAN MASALAH BERAT BADAN

Assalammualaikum...

Usus ialah tempat di mana segala zat makanan kita diserap. Itu la datangnya segala nutrisi yang diperlukan oleh badan kita. Jadi menjaga usus agar berfungsi dengan baik sangat la penting untuk badan kita dan kesihatan.



Bayangkan kalau usus kita kotor. Segala kerja serapan zat makanan akan terganggu kan. Kalau makan apa jenis supplement pun takkan beri kesan yg baik pada kita sebabnya usus kita sendiri tak sihat. Tak boleh serap...apa yg kita makan membazir sahaja



Related image

Bila usus kita sendiri tak sihat secara automatiknya badan kita pun jadi tak sihat


Bagaimana SET DETOX USUS ni membantu?

Vivix membantu agar usus kita jadi lebih sihat dan berfungsi dengan baik.

Herblax sebagai julap lenbut yang membantu mencuci usus kita yang tersumbat. Jadi siapa ada masalah sembelit teruk memang sangat sesuai.

Peppermint ginger membantu kurangkan rasa kembung perut. Selalunya bagi mereka yang sukar membuang, perut akan mula rasa tak selesa. Makan pun tak lalu dan akan menyebabkan kembung perut. Peppermint ginger ni la yang akan membantu.

Jadi jangan tunggu lama-lama lagi..jom detox usus kita supaya ia tidak kotor dan lebih sihat..insyaallah kesihatan kita pun akan lebih baik


Testimoni 1: Bila mula detox, badan pun rasa lebih segar dan ringan. Terkejut nila masa 4 hari boleh loss sampai 2kg.




Testimoni 2: Ramai yang alami masalah berat yang susah nak turun walaupun dah cuba macam-macam. Sebab itu la kena mula detox. Hah bila dah detox baru la puas hati.





Klik di sini untuk pembelian twin pack dengan segera

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, December 26, 2016

HILANG KETAGIHAN MAKAN LEWAT MALAN DENGAN DETOX

Assalammualaikum..

Ramai orang atau boleh dikatakan semua orang ada masalah suka makan lewat malam. Bila kita mula tidur lambat ini akan mengundang lebih tinggi untuk makan lewat malam.



Bukan nak kata apa la kan sebab masa Ida zaman study dulu memang selalu tidur lambat. Jarang lah nak tidur awal melainkan waktu hujan kan. Kadang tu sampai 2 pagi pun masih boleh terasa nak makan roti canai mamak. Kedai mamak kan buka 24 jam.heheh.

Tahu kan salah satu punca masalah berat badan naik adalah disebabkan tidak cukup tidur dan suka makan lewat malam. Kalau boleh selepas pukul 10malam tu janganla nak makan makanan berat, cukup la sekadar makan snek atau biskut sahaja. Bahaya ooo..

Image result for makan lewat malam

Ini kisah disebalik akak ni yang suka makan lewat malam. Masalah bukannya makan biasa sahaja tapi suka makan burger, mee goreng, satay la. Siap mintak suami dia belikan lagi, kalau tak habis la moody dalam masa 2 hari berturut-turut tu. Sampai kena nasihat dek suami pun masih taknak dengar.

Jadi disebabkan tabiat buruk ni yang berlarutan, akak ni telah melakukan detox parasit. Menariknya selepas 3 hari melakukan detox parasit masalah ketagihan suka makan lewat malam tu dah takde. Sedikit pun tak rasa nak makan, macam sekat terus selera nak makan. Malah takde la nak meroyan lagi macam dulu atau moody tak tentu pasal dan sakit kepala.


Yelah kan bila tidur tak cukup ni memang boleh menyebabkan sakit kepala. Rasa badan lebih segar bila buat detox parasit. Sebab itu la sangat digalakkan bagi kita semua supaya jalani gaya hidup yang sihat. Bila badan sihat automatik segala masalah berat badan pun takde.Insyaallah..



Klik di sini untuk pembelian set soft detox dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Tuesday, November 8, 2016

HILANG KETAGIHAN BENDA MANIS SELEPAS BUAT DETOX PARASIT

Assalammualaikum....

Craving korang tahu kan maksudnya. Senang kata ketagihan. Ketagihan apa? Bukan ketagihan shopping ke..beli kasut tinggi ke..beli alat mekap ke. Ni ketagihan benda-benda manis atau benda makanan yang tak berkhasiat ni. Ada pewarna, perisa tambahan dan sebagainya.





Semua orang tahu kan makan makanan tak berkhasiat ni langsung tak beri faedah pada kita tapi memudaratkan badan kita. Contohnya makan atau minum yang manis. Gula banyak semua ni boleh menyebabkan kita kencing manis.  Betul? Kalau anak-anak kita cukup pantang kalau bagi aiskrim banyak. Orang kata hypersugar. Anak jadi terlampau aktif.

Image result for craving sweets


APA ITU DETOX?

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


Detox ni bukan sahaja untuk kurus dan sebagainya, ia lebih kepada pemakanan yang lebih sihat dan seimbang. Bila kita elak makan makanan yang tak berkhasiat of course segala jenis penyakit seperti darah tinggi semua takkan menyinggah dalam badan kita kan. Insyaallah...



Ini la kesan akak-akak ni setelah melakukan detox parasit. Hilang segala jenis craving dengan benda manis, burger, ayam KFC, Mcdonalds dan sebagainya.








Klik di sini untuk pembelian set soft detox dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Monday, October 17, 2016

FREE SUPPLEMENT SHAKLEE SEHINGGA 31HB OKTOBER 2016!!

Assalammualaikum...

Dah tengah-tengah bulan ni nak tunggu gaji masuk tak lama lagi, meh Ida nak bagitahu kat korang yang menggunakan produk Shaklee supaya boleh dapat supplement Shaklee secara PERCUMA!!


Tapi...korang mestilah membuat pembelian produk lain sebanyak 100 uv ke atas serta pendaftaran ahli dan akan mendapar FREE ALFALFA (size L ) atau FREE LECITHIN!!

Ini antara cadangan set produk yang korang akan dapat FREE SUPPLEMENT!!








Jangan lepaskan peluang ni, bukan senang nak dapat barang free ni...sekali setahun mungkin..


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Tuesday, August 23, 2016

PERUT BUNCIT HILANG DALAM MASA 5 HARI!

Assalammualaikum...

Masalah perut bunctit ni boleh berlaku kepada lelaki mahupu perempuan. Kalau orang perempuan la selalunya yang agak malu lebih-lebih lagi bila orang tegur. Eh mengandung ke dah berapa bulan? Aish...tak boleh jadi ni. Aku mesti nak kurus. Tapi cakap tu sekadar kosong je makan masih taknak jaga juga.




Punca masalah perut buncit ni ada banyak antaranya ialah gaya hidup. Pemakanan yang tidak seimbang. Makan main bedal je asalkan kenyang dan puaskan hati. Makanan berkhasiat tak sedap je? Sedap kalau buat dengan cara yang betul. Selain itu faktor usia, keturunan, hormon yang tak seimbang dan pengambilan alkohol juga punca sebenar berlakunya masalah perut buncit ni.




Ini la al kisah yang berlaku pada akak ni. Bila ada orang mengejek, atau bertanya sama ada mengandung lagi. Sedangkan anak yang didukungnya baru berusia beberapa bulan. Mana tak tercabarnya akak ni. Jadi beliau buat keputusan untuk buat detox parasit.

Bila buat detox ni rasa nak makan sangat pun tidak apatah lagi benda-benda manis dah reject awal-awal. Pengambilan gula yang berlebihan sebenarnya tak datang apa-apa faedah pun pada kita selain membuatkan berat badan kita bertambah.

Ibu menyusu nak buat detox parasit boleh ke? Boleh takde masalah..bukannya sampai tak makan nasi. Cuma elakkan makanan berasaskan gandum. Apa-apa jenis makanan yang dibuat menggunakan tepung gandum, segala jenis roti kena out masa detox parasit ni. Selain tu kaffein juga tidak mendatangkan faedah pada badan.



Hasilnya?

Hah...perut kempis tau! Dalam masa 5 hari buat detox [arasit ni pun dah nampak kesan. Apatah lagi kalau buat dalam masa 14hari. Kalau dalam masa 14hari nak kurangkan berat 3 kg pun no hal lah...small matter


Klik di sini untuk pembelian segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan from iReach HD on Vimeo.

Wednesday, August 3, 2016

CARA TERBAIK UNTUK HILANGKAN MASALAH JERAWAT YANG TERUK

Assalammualaikum...

Bila bercakap pasal jerawat apa yang korang tahu dan faham? Macam mana jerawat ni boleh timbul?



Banyak sebenarnya penyebab utama timbulnya jerawat. Pemakanan, hormon, penggunaan alat kosmetik yang salah,gaya hidup, sistem pencernaan dan banyak lagi.


Bila jerawat tu semakin lama semakin teruk cara terbaik untuk hilangkan masalah jerawat adalah dengan membuat DETOX!!

Kenapa mesti detox?


Bila kita dah setox secara keseluruhannya badan kita ni jadi clear, takde sebarang toksin dalam badan macam bayi. So apa yang kita makan akan diserap dengan baik. Umpama cuci darah, cuci badan. Lebih kurang gitu la...

Macam akak ni mulanya tak percaya yang detox ni membantu untuk hilangkan masalah jerawat. Lepas akak ni tengok banyak testimoni yang berjaya akhirnya dia cuba untuk buat detox.

Alhamdullilah perubahan yang sangat baik selepas melakukan detox. Kulit muka dah licin tanpa sebarang jerawat. CLEAN AND CLEAR.




Bila semua dah bersih mestilah badan pun semakin sihat kan. Jadi sesiapa yang berminat nak buat detox boleh la hubungi Ida untuk kaunseling.heheh. Taklah untuk ajar korang buat detox.

Klik di sini untuk pembelian set detox dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Saturday, May 21, 2016

IBU MENYUSU BOLEH DAPAT BERAT BADAN MASA ZAMAN ANAK DARA DULU!

Assalammualaikum...

Cakap pasal ibu menyusu, ada juga yang risau kalau menyusu tak boleh kurus, Tak boleh nak makan ubat sebarangan takut effect pada pengeluaran susu. Siapa cakap tal boleh? Boleh, sebab itu la ibu-ibu kena bijak dalam pemilihan yang terbaik.




Menyusukan anak merupakan cara terbaik untuk turunkan berat badan terutamanya masa tengah berpantang. Tapi janganla lepas keluar wad tu terus nak diet nak turunkan berat badan. Biarla sekurang-kurangnya habis pantang 44 hari.hehehe


Kisah akak ni la dapat berat badan idaman selepas buat detox parasit. Akak ni baru je habis pantang. Sepanjang berpantang dia betul-betul jaga makan, susu sikit pun tak ganggu. Anak pun bambam je..tapi dapat BERAT BADAN MASA ZAMAN ANAK DARA DULU!!

Wah jealous nye..Sedangkan sebelum ni memang susah la berat nak turun. Maintain je 54 KG. Paling kurang pun 50-52 kg. Tapi sekarang...hah ko..49.9 KG tu!



Ada yang join program DETOX PARASIT ni? Silalah hubungi Ida segera ye...


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya




Friday, April 29, 2016

DAH KURUS TAPI BERAT NAIK SEMULA,MAKIN BERTAMBAH PULA TU!!

Assalammualaikum...

"Saya dah diet tapi tak kurus-kurus"

"Masa diet memang kurus, tapi lepas tu kalau tak jaga betul-betul, terus mencanak-canak berat naik"

" Berat aku naik pula la, kenapa ye. Makan dah kontrol?"




Kenapa boleh jadi macam tu? Bila diet, badan kurus, tapi dah makan macam biasa, alamak aihhh terus naik tak ingat dunia. Naik lebih banyak pula tu dari sebelum kurus dulu. Inilah dikatakan "KESAN YO-YO" berat boleh turun dan naik sesedap rasa. Macam yoyo kan.


Bila berat naik balik memang la jadi rungsing sangat,kecewa, frust..AKU PASRAH! ( macam lagu Erra). Umpama putus cinta.

Macamana nak maintain kurus je?Taknak berat naik-naik lagi..

Sebelum tu kena faham, bagaimana kesan yo-yo ni berlaku?




Kesan yo-yo ni adalah dari hasil diet yang tak betul. Bila kita diet untuk kurus dengan cara kurangkan makan, atau tak makan, ia memberi badan kita 2 kesan yang sangat besat:-

1) Kandungan toksin makin pekat. Badan kita akan terus membina lemak untuk menjadikan organ-organ kita 'kebal toksin'. Hasilnya, kita akan naik berat badan dalam masa yang cepat.

2) Diet tak makan merosakkan otot. Bila otot rosak, lemak akan mudah terkumpul dalam badan kerana otot dan boleh dah nak bakar lemak dengan berkesan.

Cara terbaik untuk kurus ialah dengan DETOKS. Kenapa?


Kerana detoks ni bukannya diet berlapar, tapi dengan membekalkan nutrien yang SEPATUTNYA dan SECUKUPNYA kepada tubuh kita. Pada masa yang sama, ia MEMBUANG TOKSIN dari tubuh kita.

Kita nak kurus tapi pemakanan kita tak seimbang jadi macam mana la kita nak tampung zat kemudia harinya. Bila dah tak tahan, makan tak ingat dunia. Memang la berat akan naik lagi banyak.

Hasil detox?? 

Berat badan yang maintain dan tabiat makan pun jadi semakin sihat! Nak makan benda-benda merepek pun rasa tak lalu dah. Pandang sebelah mata je, langsung tak terasa nak makan. Big Apple? Dunkin Donuts? hye..hye..bye-bye je lepas ni...



Tembam itu comel, alang-alang comel, biarlah sihat mantop sekali kan. Kita bagi dush-dush...kebabomm...





Testimoni Program detox parasit




Suka tak? Siapa tak suka kan bila berat turun banyak tapi still maintain selepas tu.

Masih tak percaya dengar kata adik ni..Die sendiri pun tak percaya perubahan yang berlaku.

Cara Kuruskan Badan Dengan Betul Sambil Buang Toxin Dalam Badan from iReach HD on Vimeo.

Siapa nak sertai program ni tak boleh main suka-suka beli. Ida akan sediakan jadual dan guide sebabnya bukan hari-hari korang kena detox parasit. Tarikh untuk bulan depan dah ada untuk detox. Siapa nak join, diminta hubungi Ida segera untuk join group k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210 
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, April 24, 2016

DALAM MASA 5 HARI BERAT HILANG 1.4KG! JOM DETOX!

Assalammualaikum..

Kalau ada siapa perasan la kan..sana sini bercerita pasal detox parasit. Apa itu detox parasit? Sama ke macam detox usus yang selalu orang suka sebut-sebut tu.





Biar la Ida ceritakan secara ringkas dan jelas. So korang taknyah pening-pening kepala nanti.

Apa beza detox parasit dan detox usus?

 Ok detox usus ni mestilah nak detox atau buang toksin yang ada dalam usus kan. Tapi detox parasit nak buang benda yang menumpang dalam badan kita. Eh bukan "penumpang yang tak bertuan" ye.heheh.. Benda yang menumpang yang menganggu kesihatan badan kita.

Tahu tak parasit tu apa?


Parasit tu sejenis makhluk lebih kurang anak beranak dengan cacing juga la, bakteris dan lain-lain yang masuk dalam badan kita dalam keadaan sedar atau tak.Yelah setiap hari kita terdedah dengan macam-macam.

Ok kalau cacing makan jelah ubat cacing betul tak? Tapi bukan semua cacing die bunuh, kalau selalu makan cacing die bunuh cacing dalam usus je. Habis tu cacing luar dari usus die tak bunuh tau.

Nak share gambar parasit dengan korang pun tak sampai hati. Geli tengok. So nanti korang tengok sendiri la.huhu

Jadi kenapa perlu detox?


Apa faedah detox plak? Kalau tak detox tak boleh ke?


Jelas kan? Semua orang berisiko ada parasit ni dari kanak-kanak sampai orang tua.

Simptom-simptom jangkitan parasit

- kelesuan
- stress,tekanan perasaan
- sering dalam keadaan "blur"
- berat badan turun secara tiba-tiba
- kembung perut
- alergik yang teruk
- selalu sakit kepala, sakit sendi dan otot
- sembelit atau cirit-birit
- haid tak stabil
- ekzema
- craving makanan manis
- eye floaters
- susah tidur dan susah nak bangun

Ini antara simptom yang korang banyak parasit dalam badan. Yang menarik nya detox parasit ni korang tak perlu buat hari-hari. Ia hanya akan dilakukan bila bulan penuh, sebab apa?

Sebabnya masa bulan penuh ni parasit sedang melakukan kerja" mengawan". Nak beranak pinak la kat dalam badan. So biar kita bunuh dan buang diorang dalam badan kita.

Kesan die, pasti korang akan terkejut!





Program ni boleh pilih selama 5 hari atau 14 hari. Korang decide, Ida akan guide. Sebab sekarang pun Ida sedang guide suami. Kesannya tunggu lagi, sekarang pun suami dah start gatal-gatal muka. Itu petanda bagus, tanda nya detox ni dah buat kerja die.


Siapa yang sanggup tinggalkan benda-benda yang boleh menggalakkan parasit ni sila hubungi Ida segera utk join program ni. Jangan risau bukan sampai ta boleh makan nasi ye. Masih boleh makan nasi.


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Google+ Followers