Showing posts with label PERFORMANCE DRINK SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label PERFORMANCE DRINK SHAKLEE. Show all posts

Sunday, February 5, 2017

HATI-HATI,BAHAYA DENGGI BOLEH MEMBAWA MAUT!!

Assalammualaikum...

Demam denggi sebenarnya paling merisaukan semua orang. Sebaiknya mestilah dielakkan dan kita tak akan dijangkiti. Ini kerana demam denggi ni juga boleh membawa maut jika masih tidak sembuh dan berterusan.




Dema denggi ni boleh dijangkiti kepada semua lapisan umur. Selalunya demam denggi ni akan demam berlarutan sehingga 10 hari dan juga boleh lebih lama lagi.

Terdapat 2 jenis penyakit denggi iaitu:


a. Demam denggi klasikal.

Pesakit menunjukkan gejala demam, ruam, sakit badan, sakit sendi dan sakit otot. Gejala penyakit ini biasanya tidak teruk dan jarang menyebabkan kematian. Demam jenis ini juga pernah dinamakan 'demam patah tulang' atau 'breakbone fever'.

b. Demam denggi berdarah.

Biasanya terjadi di kalangan kanak-kanak terutama dalam lingkungan umur 2-13 tahun. Pada tahap awal (selama 2-4 hari) gejala yang dihidapi adalah sama seperti demam denggi klasikal dan diikuti oleh tahap yang lebih teruk dengan gejala seperti tekanan darah rendah, ruam dan bintik-bintik merah di badan, perdarahan gusi, berak berdarah (najis berwarna hitam) disertai dengan sawan dan tidak sedar diri. Ia sering menyebabkan kematian jika rawatan tidak diberikan dengan segera. Ia juga dipanggil sebagai 'demam berdarah Filipina'.



Image result for bahaya denggi

Sebaiknya bila mula demam perhatikan tanda-tanda yang mungkin alami demam denggi seperti:

• Demam panas
• Sakit kepala
• Sakit tulang belakang
• Sakit sendi-sendi
• Loya dan muntah-muntah
• Sakit biji mata
• Ruam

Bila demam tu sudah berlarutan sila la segera buat pemeriksaan. Jangan ditangguhkan lagi.


Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu... from iReach HD on Vimeo.

Banyak sebenarnya cara untuk mencegah denggi ni.Contoh yang paling mudah ialah elakkan dari bekas yang ada takungan air. Selalunya ada di kawasan luar rumah yang mungkin kita tak perasan. Dalam pastu bunga atai dala bekas air yang kita simpan. Boleh la letak ubat jentik-jentik dan sebagainya. 

Selain tu pastikan la kawasan rumah kita dala keadaan bersih, takde semak-semak. Biasala kalau ada semak ni mestila ada lopak air kan.



Performance drink atau PD ni membantu elakkan dehidrasi kerana membantu mengimbangi elektrolit di dalam badan. Ini kerana demam denggi ni menyebabkan suhu meningkat sehingga 40-41'C so ini boleh menyebabkan dehidrasi. Thatway kita memerlukan air yang banyak masa ni.

Nutriferon Shaklee ini sebagai immune booster. Ia meningkatkan tahap imunisasi badan untuk melawan penyakit. Jika kita kerap sakit,demam atau selsema memang dicadangkan untuk ambil Nutriferon untuk antibodi korang.

Klik di sini untuk pembelian dengan segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, October 5, 2016

4 TIPS ANAK KEKAL BERTENAGA KE SEKOLAH

Assalammualaikum...

Semua ibu bapa bimbangkan tahap kesihatan anak-anak terutamanya ketika musim cuti sekolah. Bila dah nak mula persekolahan, anak-anak pula mula ada yang demam, selesam dan batuk.



Bila anak dah jatuh sakit ibu bapa terpaksa ambil la cuti untuk jaga anak. Anak pula terpaksa cuti lagi sebelum kembali ke sekolah. Anak-anak memang mudah terdedah dengan pelbagai penyakit. Sebab itu la ibu bapa mesti pastikan supaya anak-anak mendapat perlindungan yang terbaik.

Ni ida bagi tips utk anak kekal bertenaga ke sekolah


1. Banyakkan minum air. Amat perlu terutamanya ketika musim panas. Masa bercuti anak-anak kerap ke sana ke sini dalam keadaan cuaca yang panas. Jadi pastikan sekurang-kurangnya ada 1 botol air mineral di dalam kereta untuk anak-anak minum.

2. Performance drink membantu kekalkan air dalam badan elak dari hidrasi. Boleh bancuh sejuk atau suam. Memang badan akan lebih segar dan sejuk.

3. Nutriferon untuk tingkatkan sistem imun anak-anak supaya tak mudah jatuh sakit. Senang citer..Nutriferon ni amat sesuai untuk perlindungan tubuh anak-anak.

4. Mealshakes multivitamin utk anak-anak supaya kekal mendapat zat dan nutrisi yg secukupnya. Sebabnya bila berasa di luar, anak-anak susah nak dapat nutrisi yang cukup. Kadang ada anak yang cerewet tak suka makan makanan di luar. Ada tu jenis bila berjalan memang susah nak makan macam anak Ida.hehe.


Jom pastikan anak-anak dapat kekalkan tenaga dan tahap kesihatan yang lebih baik sebelum persekolahan bermula. Kita taknak kan anak terlalu kerap tak pergi sekolah. Banyak benda yang akan terlepas.



Nak dapatkan set di atas?


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, September 25, 2016

MIGHTY 3 GEMS UNTUK KEKAL BERTENAGA

Assalammualaikum...

Apa yang korang lakukan atau pastikan korang kekal bertenaga untuk buat semua kerja seharian. Senang kata dari pagi untuk ke tempat kerja. Balik kerja sambung kerja-kerja rumah, layan anak-anak.


Pernah dengar tak set Mighty 3 gems Shaklee ni? Tak ramai yang tahu sebenarnya sebab set ni antara paling laris terutamanya ketika bulan puasa.


Habis bukan bulan puasa tak boleh minum ke? Masih boleh minum setiap hari sebab ia memberikan tenaga kepada kita.

Image result for keep healthy

Bukan sahaja surirumah..ibu bekerja, ibu menyusu,ibu mengandung, orang tua, yang bekerja mahupun anak-anak yang berpuasa juga memerlukan tenaga dan nutrisi yang mencukupi sepanjang seharian berpuasa kan..

Kenapa mesti Mighty 3 gems ni?

Kerana ia sesuai untuk semua golongan di atas


ESP shaklee - sumber protein yang tinggi membuatkan kita rasa lebih kenyang. Mana yang sedang diet tu, minuman ni la sesuai. Ibu menyusu yang minum insyaallah susu takkan drop punye la..

Mealshakes - membantu badan mendapat nutrisi yang mencukupi sebab kaya dengan multivitamin. Jangan kata kanak-kanak je boleh minum, orang dewasa pun boleh

Performance Drink - hah..ni sebenarnya minuman kegemaran para atlet tau. Minuman isotonik tapi tanpa gas. Ia mengelakkan kita dari dehidrasi dan mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan. Membuatkan kita rasa lebih segar terutamanya ketika kita berbuka. (ops...en suami suka bawa air ni masa pergi main badminton)

Klik di sini untuk order segera


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, September 16, 2015

SELAMAT HARI MALAYSIA

Assalammualaikum..

Alhamdullillah..bangun awal pagi lagi arini dan syukur masih diberikan nikmat untuk bernafas di muka bumi ni. Ada juga yang kena kerja arini agaknya tapi dengar kata keadaan jerebu semakin teruk.



Ida pun jarang keluar rumah. Anak-anak pun tak bagi main dekat luar. Risau nanti jatuh sakit. Apa-apa pu mudah-mudahan semua nya sihat belaka.

Arini buat apa? Dok umah jelah sambil packing barang order baju budak, mengadap blog, nak kena update hari-hari walaupun sekali. Alhamdullilah blog pun dah semakin meningkat so nak kena lawan otai-otai yang lain.hehehehe.

Semalam handset buat hal plak. Habis kena format semua nasib la mesej customer dan group tak hilang dalam whatsapp. Tapi ni takleh download pula instagram,facebook dan lain-lain. Aduh adakah petanda nak kena tukar handphone baru..huuuhu..belum ada bajet lagi ni. Nak banyak pakai duit sekarang ni.

Apa-apa pun Ida ucapkan SELAMAT HARI MALAYSIA semua. Mudah-mudahan hubungan antara sesama kaum dapat diperbaiki. Yelah nak parti itu ini. Kan lebih baik bergabung kukuhkan ekonomi negara. Tak perlu sangat la nak berebut kawasan, tanah ni hak milik Allah s.w.t kita ni menumpang je.

Ok ni sedikit tips untuk keadaan jerebu sekarang ni. So kalau nak keluar rumah jangan lupa pakai mask k....


Wednesday, February 11, 2015

TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN,SUKA AKTIVITI LASAK TAPI TERPAKSA.....

Assalammualaikum...

Kalau bercakap tentang tingkatkan stamina bersukan semestinya kebanyakkan ditujukan kepada kaum lelaki. Bukan bermakna kaum wanita tak bersukan tapi sebab keadaan atau status kita sebagai seorang isteri dan ibu kepada anak-anak membuatkan masa bersukan kita jadi terhad.



Stamina ni bermaksud kekuatan diri atau badan untuk melakukan sesuatu tanpa rasa penat atau "pancit". Ia mengambil masa yang lama untuk dibentuk dan masa yang singkat untuk hilang.

Dianggarkan 50% stamina seseorang akan hilang jika berhenti bersenam atau bersukan dalam masa 2 minggu. Antara sukan-sukan yang memerlukan stamina yang kuat seperti marathon.tinju,berenang,mendaki gunung dan banyak lagi.

CARA TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN

1. Makanan kekacang

Ia dapat meningkatkan stamina kerana kaya dengan zat besi. Di mana zat besi ini diperlukan untuk hasilkan sel darah merah yang membantu dalam pengangkutan oksigen ke otot-otot.

2. Lakukan High Intensity Internal Training (HIIT)

Ia merupakan senaman larian di mana korang mula-mula akan berjalan pantas untuk tempoh tertentu, kemudian berlari perlahan (jogging) untuk tempoh tertentu, kemudian berlari pecut sekuatnya untuk tempoh tertentu juga. 
Die macam rentak tempo ada turun naik gitu...hehheh

3. Target dan fokus


Sapa pernah tengok Running Man mesti kenal pemain bola Park Ji sung ni dikatakan beliau mempunyai daya stamina bersukan yang sangat tinggi


TINGKATKAN STAMINA BERSUKAN DENGAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE



KENAPA?MENGAPA?BAGAIMANA?

Performance drink telah terbukti !!

(1) Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.

(2) Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium 

(3) Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

Perasan tak minuman isotonik yang selalu disediakan oleh pihak penganjur dalam mana-mana aktiviti sukan?

Tapi......

Performance drink ni BEBAS GAS DAN LESS SUGAR!!

Ia mempunyai jumlah kepekatan dalam darah kita so ia mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya korang akan

LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

Sedap rasa masam-masam gitu. Ni kalau nak bagi anak-anak bawa g sekolah pun boleh tau..takde diorang rasa letih dan engantik dalam kelas. Badan rasa cergas je mana tahu boleh tingkatkan fokus anak-anak dalam pembelajaran.



So bagi "para ibu-ibu,bapa-bapa siapa suka bersukan main beli ni..minum bersama anak-anak"..hahah...kan dah nyanyi. So lepas ni korang tak perlu risau lagi kalau terpaksa had kan aktiviti bersukan korang.

Penghantaran Ida akan lakukan dengan segera dan mengambil masa 2-3 hari untuk sampai kat korang.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Tuesday, May 20, 2014

MINUMAN UNTUK AHLI SUKAN: ISOTONIK TERBAIK!!

Shaklee menggelarkannya "PERFORMANCE DRINK" ialah kerana telah terbukti di makmal (ujian makmal bersama-sama high-level athletes) bahawa:

(1) Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan. Kurang rasa haus.
(2) Mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
(3) Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.

Apa keistimewaan Performance Drink (PD) ni terutama untuk ahli sukan?





Selalunya, apabila beraksi di padang, atau berlumba basikal, atau apa-apa jenis sukan pun, para atlet akan berasa haus, lesu dan penat selepas beraksi di padang atau trek untuk tempoh yang tertentu. Betul? Ini disebabkan mereka telah "dehydrated". Peluh dah start keluar. Air dalam badan dah makin kurang. Performance Drink ini merupakan satu minuman yang sangat membantu para atlet untuk mengurangkan rasa ternyahidrat tu. So, bila minum PD, para atlet akan sentiasa bertenaga dan tidak lesu. Performance Drink Shaklee ni sebenarnya, telah terbukti secara kilinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air, tahu. ;)

Apa istimewanya PD berbanding minuman isotonik yang lain?

PD boleh mengekalkan tenaga para atlet pada masa yang panjang. Ia mempunyai 6 "hydating electrolytes". Apa yang penting, PD tidak mengandungi perasa tiruan, tidak juga mengandungi pewarna tiruan dan penstabil. Ia sangat selamat dan tidak memberi kesan sampingan. Ini kerana mana-mana minuman isotonik yang mengandungi pewarna tiruan, ia akan memberi kesan buruk kepada para atlet. Lagi satu ia, tidak bergas. So memang tidak akan mengganggu perut para atlet.

Perbezaan antara Performance drink dan air isotonik 100 plus

1) 100 plus manis (kelaziman dlm satu tin air gas mengandungi hampir 10 sudu gula-banyakkan) tetapi Performance Drink mempunyai kandungan gula yg sangat rendah (tp sedap mcm minum air tang rasa oren)....

2) Pengambilan 100 plus dlm kuantiti yg banyak menyebabkan sakit perut (tambah2 bulan puasa-dah la perut kosong, minum pulak air gas-can imagine???)....berbeza dengan Performance drink yang tidak menyebabkan sakit perut walaupun minum satu tumbler terus (takde gas pun-selamatttt)...

3) 100 plus tidak mengekalkan tenaga sepanjang hari tetapi Performance Drink membuatkan anda segar dan bertenaga sepanjang hari walaupun sedang berpuasa!!

4) Rasa 100 plus yang agak manis membuatkan ummi cepat merasa dahaga kembali tetapi berbeza dengan Performance Drink yg membuatkan anda tidak merasa dahaga melampau walaupun cuaca panas terik...

5) Performance drink membantu menyejukkan badan dr dalam terutamanya jika baru mendapat simptom2 nak demam tetapi 100 plus hanya menyejukkan badan sekiranya disejukkan terlebih dahulu...

Anda digalakkan ambil PD ketika sedang beraksi/bermain. Ini kerana ketika itu, badan anda telah semakin berpeluh dan anda sudah mula rasa "dehydrate". Apabila minum PD ni, ia akan membantu menggantikan elektrolit2 dalam badab dengan kadar segera dan ia memberi tenaga kepada anda.

Mari kita baca testimoni customer mengenai Performance Drink ni:

Testimoni suami GenkiMomma:
"GenkiPapa sangat menyukai minuman ini - minuman wajib tiap kali pergi main futsal. Katanya, terasa sangat berbeza apabila minum dan tak minum (nie kes nak cepat dan tak sempat nak bancuh PD) Performance Drink nie waktu bermain futsal. Dengan kata lain, jika tak bawa Performance Drink sebagai bekalan waktu main futsal, cepat pancit!"

Testimoni adik Nur Laila:
"Abg mula lari Mid Dec haritu 1.6KM - 20minit. Semalam minum PD 8.5KM 55minit. Kalau dulu lari halfway nak sambung lg halfway berat kaki sgt, rasa nak jatuh. Sekarang minum PD, Alhamdulillah tak rasa letih. Memang MAXIMUM ENDURANCE SPORT DRINK!"


Jika anda sedang atau bercadang untuk ganti puasa, bolehlah cuba Performance Drink ini. Saya bancuh PD ini sekali dengan Shaklee ESP setiap hari sepanjang bulan puasa yang lalu. Memang best!!!! Rugi tak cuba~


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Sunday, April 13, 2014

TIPS KEKAL BERTENAGA DI BULAN PUASA

SET MIGHTY 3 GEMS SHAKLEE MENINGKATKAN TENAGA DI BULAN RAMADHAN

Tidak lama lagi Ramadhan akan menjelang tiba. Sudahkah anda melangsaikan hutang puasa tahun lepas? 

Mari saya perkenalkan set Mighty 3 Gems Shaklee yang pastinya akan memberi anda pengalaman puasa yang berbeza. Badan anda akan rasa lebih cergas dan lebih sihat ketika berpuasa. Jom berpuasa dengan Shaklee!

Set Berpuasa Shaklee atau Shaklee Mighty 3 Gems mengandungi 3 jenis minuman berkhasiat iaitu ESP (Energizing Soy Protein), Meal Shakes dan Performance Drinks.
Kenapa saya mensyorkan anda berpuasa dengan Shaklee Mighty 3Gems?



Apa fungsi minuman-minuman berkhasiat ini?


Energizing SoyProtein - sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama.

Meal Shakes - sumber multivitamin yang terbaik. Bila kita berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi.

Performance Drinks - minuman seperti isotonik tetapi tanpa gas. Ianya bagus dalam mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. Ia akan seimbangkan proses kehilangan air dalam badan, dan justeru badan kekal rasa segar. Dengan itu, anda tidak akan rasa mudah dahaga. Digalakkan juga diambil masa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.

Set Mighty 3 Gems ini amat sesuai untuk yang berpuasa dan :-

  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Orang yang bekerja berat (menggunakan tenaga badan) 
  • Warga tua
  • Kanak-kanak (terutama yang baru mula berpuasa)
  • Remaja/Pelajar
Hubungi saya untuk mendapatkan set ini.

Selamat mengantikan puasa!


Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com

Wednesday, April 2, 2014

MORNING SICKNESS SEMASA HAMIL


CARA MENGURANGKAN MORNING SICKNESS SEMASA HAMIL


Morning Sickness bukan sahaja boleh mengganggu keharmonian kehidupan seorang wanita hamil, tetapi ia boleh mendatangkan bahaya kepada ibu dan anak yang dikandungnya. Punca yang tepat terhadap masalah ini belum diketahui secara jelas , tapi kemungkinan besar ia terjadi disebabkan oleh kehadiran hormon-hormon dirembeskan dalam kuantiti yang banyak diawal kehamilan. 




Morning sickness yang teruk boleh menyebabkan wanita kehilangan bendalir tubuh yang banyak, dan kehilangan zat galian akan memberikan kesan kepada bayi sekiranya ia berlaku dalam jangka masa yang lama . Bayi mungkin akan mengalami kekurangan berat badan , tidak membesar secara normal kerana kekurangan zat-zat penting yang diperlukan untuk tumbesaran bayi.

Sekiranya menghadapi masalah ini, perkara pertama yg penting adalah berjumpa dengan doktor dengan segera. Manalah tahu kalau ada simptom penyakit lain yang ada pada diri kita.

Boleh atasi masalah morning sickness dengan pengambilan:


B-complex:

Melegakan mabuk, loya, dan pening
Membantu pembentukan hemoglobin
Membantu pembentukan sel darah merah
Membantu pembentukan sistem saraf
Mengatasi kemurungan atau stress (nutrien anti tekanan)


Ostematrix:

Membekalkan 250mg kalsium dan 100IU Vitamin D
Menghilangkan rasa lenguh dan bisa-bisa badan
Mengurangkan rasa sakit pinggang
Mengatasi kekejangan semasa hamil
Membantu tidur dengan lena sepanjang malam
Melawaskan sistem penghadaman. 



Performance drink: 


Meningkatkan Tenaga dan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat. Menggantikan air yang hilang akibat muntah. Meningkatkan daya tahan otot.
mengurang Dehidrasi @ sebagai 'kekurangan air yang banyak dalam badan'. Seseorang ibu yang hamil, perlu memastikan dirinya tidak dehidrasi. Ini adalah kerana, air sangat penting dalam membantu hati dan ginjal membuang kumuhan daripada badan si ibu dan bayi dalam kandungannya.


Peppermint ginger: 

Ia tidak mengganggu bayi kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil KKM. Direka khas oleh pakar herba utk mengurangkan morning sickness ibu hamil.
Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.
Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, March 29, 2014

DEMAM DENGGI

Demam Denggi Pulih, Nutriferon & Performance Drink Penawar Terbaik!


Alhamdulilllah. Seronok bila kita dan ahli keluarga kembali sihat. Bak kata seorang pengguna Shaklee ni, teruja you!

Apa yg diterujakan sangat ni? Jemputlah baca pengalaman fresh Nurul S (nama dirahsiakan hehe..) tentang demam denggi suami yg akhirnya pulih hanya dengan Vitamin2 Shaklee! Ye, memang teruja!


Performance Drink adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran karbohidrat.Elektrolit ini berfungsi untuk mengawal keseimbangan air dalam sel badan. Ia penting dalam menghasilkan impuls elektrik yang perlu digunakan oleh saraf2 dan otot2 badan.

Nutriferon pula berfungsi memperkuat sistem imun badan dengan menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi. Ia menggalakkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh bakteria.

Owh ye, saya nak share satu testimoni pengguna yang menghidap demam denggi. Jom kita baca..



* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Tuesday, March 11, 2014

PENYAKIT GOUT

KENALI GOUT DAN SUPPLEMENT YANG DICADANGKAN

Gout adalah sejenis penyakit sendi berpunca daripada asid urik berlebihan yang terkumpul di dalam badan. Asid urik adalah bahan buangan terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin. Apabila tubuh kita berlebihan asid urik yang terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang, dan kegagalan buah pinggang.

Apa yang menyebabkan Gout?

Punca gout adalah disebabkan kandungan asid urik yang berlebihan dalam badan. Keandaan ini boleh disebabkan oleh:

Peningkatan pengeluaran asid urik oleh badan.
Penyingkiran asid urik yang berlebihan oleh buah pinggang.
Peningkatan pengambilan makanan yang mengandungi purin yang dimetabolismakan kepada asid urik di dalam badan.

Daging tertentu, makanan laut, kacang kering, dan kacang adalah sangat tinggi kandungan purines. Alkohol juga boleh meningkatkan tahap asid urik dan mendakan serangan gout.

Peningkatan tahap asid urik dalam darah boleh tersimpan di sekitar sendi dalam bentuk kristal tajam seperti jarum monosodium urate). Asid urik juga boleh berkumpul di bawah kulit sebagai tophi (ketulan yang kelihatan pada sendi), atau dalam saluran kencing seperti batu karang.


Tanda2 Gout

1.Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.

2.Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.

3.Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.

4.Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.

5.Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.

6.Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.

7.Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.





Di samping mendapatkan rawatan doktor yang berkelayakan, pesakit boleh cuba amalkan Set Gout Shaklee yang mengandungi Alfalfa, Performance Drink dan Omega Guard.

Fungsi-fungsi Set Gout Shaklee adalah:


Alfalfa - detoks semulajadi bertugas menyingkirkan toksik dari badan. Pengamal Alfalfa perlu mengambil air yang banyak (sebaik-baiknya 3-4Liter sehari) untuk membantu melancarkan proses detoks.

Performance Drink - memelihara atau seimbangkan kandungan air dalam badan supaya badan tidak mengalami dehidrasi. Pesakit gout perlu menyingkirkan asid urik dengan lebih kerap kencing. Air yang mencukupi dalam badan amat penting untuk melancarkan proses pembuangan asid urik. Performance Drink berfungsi mengantikan air yang hilang dan memelihara tahap air dalam badan pesakit.

Omega Guard – mengelakkan keradangan sendi dan mengurangkan kesakitan.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

Saturday, February 15, 2014

PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Kita sering dimomokkan dengan minuman isotonik (sport drinks) yang berkarbonat (bergas) dan mengandungi gula berlebihan.

Anda sudah penat dengan minuman isotonik tidak sihat yang berlebihan gula & berkarbonat?

Jika anda adalah peminum tegar minuman isotonuik, Performance Drink Shaklee adalah satu-satunya minuman isotonik yang bebas karbonat malah kurang gula (less sugar)!

Mengapa saya beria-ria benar berkempen kepada anda untuk membeli Performance Drink Shaklee?

Jawapannya mudah. Bagi saya minuman Performance Drink Shaklee ini diperlukan oleh setiap ahli keluarga anda yang tersayang. Sama ada suami, isteri mahu pun anak-anak anda yang riang dan aktif!


Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother). 
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan. 
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka. 
  • Para pesakit yang menghidap gout. 
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi. 
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain. 
  • Anak-anak yang demam. 
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam. 
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.
Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee? 
  • Bebas gas atau tidak berkarbonat. 
  • Kurang kandungan gula (less sugar). 
  • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS! 
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
Kesimpulannya, Performance Drink adalah salah satu produk kegemaran suami saya yang aktif bermain badminton dan juga anak-anak saya yang dalam proses membesar, memanjat, berlari-lari, melompat dan juga untuk khas untuk breastfeeding mother seperti saya sendiri. Pengalaman saya sendiri yang menyebabkan saya ingin sangat berkongsi dengan anda agar merasai sendiri perbezaannya.

Apalah kiranya anda memperuntukkan sejumlah wang bagi memastikan ahli keluarga anda yang aktif untuk terus kekal aktif tanpa anda meragui khasiat yang diberikan kepada mereka berbanding minuman isotonik yang lain di pasaran?

Renung-renungkanlah

Nak order? sila klik


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN SILA HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers