Showing posts with label LECITHIN SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label LECITHIN SHAKLEE. Show all posts

Tuesday, February 28, 2017

OFFER BUY 1 FREE 1 DATANG LAGI

Assalammualaikum...

Alhamdulillah...dah selesai closing malam tadi dengan jayanya walaupun tak capai target tapi takpe..insyaallah bulan ni akan lepas juga target.


Image result for february

Bulan ni lagi gempar,promosi beli 1 percuma 1 datang lagi. Sesuai sangat la siapa pengguna tegar produk Alfalfa dan Lecithin ni. Dan jangan risau juga..promosi Ostematrix datang lagi..wah...banyakknya yang best ni. Semua favaourite Ida ni...huawhuwa..





Jadi siapa yang nak order tu, klik je kat bawah ni atau nak direct order dari Ida pun boleh



Offer Alfalfa (s) 330biji <klik sini>
Offer Alfalfa (L) 700biji <klik sini>
Offer Lecithin <klik sini>
Twinpack Ostematrix <klik sini>
Ostematrix beli 6 percuma 1 <klik sini>
Vitalea kids beli 3 percuma 1 <klik sini>


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, November 30, 2016

PROMOSI NOVEMBER BERGANDA-GANDA

Assalammualaikum...

Dah masuk bulan november pun kita. Kejap je...lagi sebulan dah masuk tahun baru. Umur pun semakin meningkat.Musim pun sekarang hujan je. Anak-anak pun ramai yang tak sihat. Anak Ida si abang pun baru baik dari demam campak.


Image result for november


Dah masuk bulan baru ni..Scarlet heart pun dah tamat. Kesian kat Wang So ku keseorangan akhirnya.huhu..

Okeh2...ni Ida nak kongsikan dengan korang promosi berganda bulan ni...

serius rugi sangat kalau korang tak grab..




Lecithin buy 4 at 3 <klik>

Alfalfa buy 4 at 3 (s)<klik>
Vitalea kids buy 4 at 3 <klik>
Nutriferon buy 2 get 5% discount <klik>
Nutriferon buy 6 free 1 <klik>


Cikgu-cikgu bagus amik peluang untuk promo Lecitin! 


Ibu bapa yg mahu anak mereka fokus juga perlu dapatkan Lecithin!

Alfalfa untuk ibu menyusu dan mereka yang nak skin yang cantik!

Vitalea kids untuk anak2 yang suka makan gula-gula. So kita tukar kepada vitamin yg sihat!

Nutriferon untuk semua yang mahukan keluarga yg sihat!


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



Monday, November 28, 2016

CARA HILANGKAN LEMAK BELAKANG BADAN DENGAN BERKESAN

Assalammualaikum...

Selain lemak yang ada di bahagian perut terdapat juga lemak yang kita tak mungkin sangka ada iaitu di bahagian belakang badan. Bonjolan-bonjolan ni la selalunya ada pada kaum wanita dan memang  agak memalukan.




Kawasan kegemaran lemak banyak berkumpul adalah pada kawasan scapular (tulang selangka). Jika keadaan ni berlaku ia akan melarat pula ke bahagian bawah ketiak yang kita tak dapat memakai coli dengan baik.

Related image

Dengan kehadiran hormon kortisol yang terlalu tinggi dalam badan cenderung mengumpul lemak. Hormon ini di keluarkan oleh kelenjar adrenal dalm tubuh kita.

Aktiviti kelenjar adrenal ini boleh meningkat dengan kehadiran beberapa faktor seperti tekanan (stress) dan makanan tertentu seperti kandungan gula yang tinggi. Dalam erti kata lain, jika tinggi kehadiran unsur di atas, adrenal akan menjadi lebih aktif.

Keputusannya, adrenal akan merembeskan hormon cortisol yang tinggi juga. Ingat ya, bila hormon kortisol tinggi, kecenderungan badan untuk mengumpul lemak juga tinggi.

Ini yang berlaku pada akak ni. Beliau suka makan nasi dan disebabkan ini mula timbul bonjoan lemak pada belakang tubuhnya. Siapa suka kan, malah naik malu bila mula ada orang tegur. Pakai baju pun akan nampak lemak di situ.

Jadi akak ni telah menganbil Lecithin secara konsisten untuk hilangkan masalah lemak di belakang badannya. Alhamdulillah akhirnya lemak di belakang badannya hilang sampaikan ada mak cik tegur bagus takde lemak kat belakang badan.



Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan.



Jadi apa lagi rembat la cepat Lecithin sempena promosi bulan ni.



Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Monday, November 14, 2016

BADAN KEMBALI MAINTAIN KURUS SELEPAS BERSALIN

Assalammualaikum...

Target ibu-ibu selepas bersalin selain menyusukan anak ialah untuk turunkan berat badan. Ada ibu-ibu yang badan maintain takpelah...setakat naik 1-2kg tak perasan sangat. Ni kalau naik banyak sangat masa mengandung, pastu selepas bersalin pun tak turun risau la juga kan.


Sebenarnya masa berpantang dan menyusukan anak pun boleh turunkan berat badan dengan cepat. Sebabnya 600 kalori kita akan dibakar setiap kali menyusukan anak. Masa berpantang setiap sejam atau 2 jam mesti susukan anak kan. Bayangkan berapa ribu kalori yang kita bakar dalam masa sehari.

Image result for kembali kurus selepas bersalin

Kisahnya akak ni 4 tahun lalu mengambil Alfalfa complex dan Lecithin untuk kempiskan perut. Jadi selepas bersalin akan ni mula balik pengambilan Alfalfa dan Lecithin ni. Selama 9 bulan pengambilan alhamdulillah berat badan kembali kepada asal seperti sebelum bersalin dulu.


Siapa yang tak suka kan. Dapat balik berat badan asal macam anak dara dulu. Suami akak ni pun mula pengambilan Lecithin dan berjaya kempiskan berat.

Lecithin bertindak pengemulsi lemak, mencairkan dan membakar lemak

Alfalfa complex membuang toksin. Macam span yang menyerap lemak untuk di bawa keluar ke sistem pencernaan


Dengan bajet yang tak sampai RM150 pun telah berjaya membantu mereka menurunkan berat badan. Bagi pelajar-pelajar atau ibu-ibu yang turunkan berat badan boleh la cuba set bajet kurus ni. Tak menyesal punya la kalau konsisten




Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, November 5, 2016

JATUH CINTA LAGI!!

Assalammualaikum...

kisah ku dah tudung Aidijuma..

eh salah..(padahal memang ada koleksi tudung AJ ni tapi belum tahap fanatik lagi la)



actually nak share set favourite Ida ni..yang lain semua Ida memang dah biasa share

- Alfalfa untuk detox badan
- Lecithin untuk bakar lemak, kurangkan bengkak susu(dulu la sekarang Aqil dah wean off)
- Vitamin c untuk kulit
- Bcomplex untuk tenaga,kulit dan aliran darah lebih lancar
- Herblax..yeay..jatuh cinta masa bulan puasa baru ni..

Al-kisanya..ida tak berani makan herblax ni masa menyusukan anak sebab anak-anak memang tak tahan panas. kejap je dah cirit. So bila dah wean off susukan Aqil baru la berani cuba. Masa bulan puasa baru ni sembelit..yelah kurang air, kurang makan sayur..mula la tak sedap perut. Malam tu telah 4biji herblax..esok nya..hah..3 kali masuk toilet...

Masa raya ni pun sama..makan macam-macam..balik je dari kampung terus telan..habis die cuci usus.. En suami biasalah kalau makan macam-macam je terus telan Alfalfa, Herblax ngan Lecithin...cuci, detox ,bakar habis semua...

*ops maafkan si kecik tu..nak bergambar juga dengan mummy..si kecik ni hantu Omega...bagi 1 biji nak lagi...huhu


Ini pengalaman Ida sejak jatuh cinta menggunakan produk Shaklee..korang macam mana?

Thursday, June 30, 2016

DAH MASUK PERTENGAHAN TAHUN 2016

Assalammualaikum...

Wah super duper busy Ida hari ini. Banyak kerja juga nak settle kan tambah lagi beberapa hari kita akan menyambut bulan Ramadhan. Sekejap je masa berlalu. Dah masuk pertengahan tahun pun.


Ida pun ada 2 projek review produk yang kena settle kan. Semuanya dapat dalam masa yang sama. Syukur alhamdulillah. Rezeki blogging jangan ditolak. Ibu Ida bagitahu dah Ida pandai bab online ni, teruskan je. Insyaallah selagi tak bertentangan dengan keadaan dan masa akn diteruskan.


Apa-apa pun nak cerita bab promosi bulan ni..khas untuk anak-anak juga yang mana nak belajar berpuasa tahun ni atau anak-anak yang kurang aktif.

Mealshakes sesuai untuk seisi keluarga terutamanya anak-anak yang ada masalah sembelit, kurang selera makan,cerewet makan, asma, kurang aktif dan banyak lagi.

Vitalea For Children sebagai multivitamin untuk anak-anak supaya lebih sihat dan memenuhi zat dan mineral untuk diorang.

Lecithin ramai yang fikir hanya untuk kuruskan badan bakar lemak tapi sebenarnya banyak lagi. Contoh untuk atasi masalah loss memory terutamanya ibu-ibu selepas bersalin, atasi masalah bengkak susu, dan banyak lagi



Juga boleh dapatkan Set Berpuasa Shaklee ni. Sekali untuk semua seisi keluarga

Jadi sesiapa berminat nak beli walaupun satu pun boleh ye..

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



Tuesday, June 14, 2016

TERKEJUT JIRAN SEBELAH SERANG RUMAH SELEPAS MAKAN....

Assalammualaikum...

Suspen tak rasa? Apa yang menyebabkan jiran sebelah rumah datang tiba-tiba secara mengejut?

Sebenarnya tak de apa-apa pun masalah. Nak ceritala sikit pasal akak ni. Akak jiran sebelah rumah ni datang tiba-tiba kat rumah. Yelah takde angin takde ribut tiba-tiba datang mengejut siapa la tak sentap kan.


Rupanya akak ni tanya apa yang dia makan sampai boleh KURUS. Akak ni pun terkejut bila baju kebaya lama masa anak dara tahun 2005 dah boleh pakai balik. Sedangkan akak ni anak dah 2 orang pun. Sampai terkejut akak ni bila baju kebaya lama tu boleh pakai balik sampai serang rumah tiba-tiba.hehehe


Suspen tak? Siapa pengguna tegar Shaklee mesti rasa suspen kan. Apa yang menyebabkan Lecithin Shaklee ni membantu sangat-sangat akak ni sampai boleh KURUS?

1. Lecithin membantu meringankan masalah sembelit. Ia juga merupakan pelembut najis yang berkesan dan meleraikan toksin di dalam usus

2. Lecithin membantu untuk langsikan badan sekaligus menghalang obesiti. Pengambilan dos yang banyak membantu mempercepatkan pembakaran lemak yang berkesan. 

3. Lecithin sebagai pemecahan lemak dan kolestrol. Ia bertindk sebagai pembersih salur darah. Di mana ia membantu mengemulasi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserida di dalam badan.

Hah..apa tunggu lagi.. Takkan nak tengok je orang lain kurus tapi kita masih menunggu.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Wednesday, June 8, 2016

DALAM MASA 2 BULAN SAHAJA, SELUAR DAH LONGGAR!

Assalammualaikum...

Masa bulan puasa ni ramai pakat nak kurangkan berat badan sebab nak nampak selim melim masa raya nanti. En suami Ida pun dah bunyi-bunyi suruh buat eksperimen dekat dia nak kurangkan berat badan. Masa detox parasit 2 bulan lepas, dalam masa 5 hari turun 1kg. Sehingga hari ini katanya dah turun 2.5kg.Alhamdulillah.


Hari ini Ida nak kongsikan kisah akak ni yang mengambil Lecithin Shaklee. Dalam masa 2 bulan sahaja hasil pengambilan yang konsisten. 

SELUAR DAH LONGGAR! 
BADAN RASA LEBIH RINGAN!

Suka tak? Mesti la suka kan. Tambah suami sendiri nampak perubahan dan tegur. Mana la si mak tak kembang semangkuk bila suami puji. Malah selepas makan Lecithin ini akak ni berasa kurang selera makan. Sekarang perut pun dah tak berlapis-lapis lagi.


Lecithin juga dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Senang kata lemak dari makanan yang kita telan tu takde la nak melekat dalam sakur darah kita. 

Sekarang bulan puasa kan. Siapa yang kerap makan di luar atau suka beli makanan di bazar bukan sahaja boleh mendorong berat badan korang naik malah ada tu sampai membazir. Takpe jangan risau Lecithin kan ada..hehhe


Nak order? sila klik




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Thursday, December 31, 2015

PROMOSI DISEMBER 2015,BEST MONTH!

Assalammualaikum...

Wah kemain lagi ye bulan ni. Mentang-mentang la arini jatuh pada bulan kelahiran Ida, promosi bulan ni pun super duper best sangat.Rugi kalau tak dapatkan die sebab memang susah sangat nak dapatkan promosi macam ni teruatamanya bagi pengguna tegar.


Bulan ni..bulan untuk cantik, kulit super duper cantik dan lembut. Dah takde lagi parut jerawat bertambah awet muda

Bulan ni...bulan untuk langsingkan badan, buang segala lemak yang ada




Menarik kan?

Bagi yang bak beli set kombo 2 dapat 5% diskaun korang boleh share dengan kawan-kawan. Kalau ada 5 orang kawan nal jugak lagi bagus. Sebab kalau beli 6 percuma 1. Dah dapat 1 botol atau sekotak free dekat korang

Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

BEST TAK?

Tu la antara kebaikan kalau korang dah daftar jadi ahli ni. Beli untuk kegunaan sendiri pun dah dapat bonus apatah lagi kalau korang berbisnes. Lagi la banyak bonus korang.

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


PANGGILAN TERAKHIR

Assalammualaikum...

Mesti tertanya-tanya kan apa la panggilan terakhir tu. Dalam media sosial sekarang tengah banyak share pasal budak yang kena culik, kena bunuh. Zaman sekarang ni macam-macam rasa dah tak selamat nak keluar rumah. Semuanya nak duit tentang dunia.

Ya allah minta la kita semua dijauhkan musibah dan kejahatan manusia ni. Mintak kita sentiasa dilindungi oleh-Nya. Amin...




Panggilan terakhir yang Ida maksudkan ialah tentang promosi bulan ni...cepat rembat sebelum terlambat. Kalau tengok mana-mana butik atau kedai mesti tengah ada penjualan akhir tahun ni. Tapi Shaklee tiap-tiap bulan bagi promosi kat korang. Tunggu masa nak beli je..

Mana yang belum sempat beli terutamanya pada pengguna setia Shaklee jangan la lepaskan peluang ini. Untuk kesihatan korang juga kan.


Bagi yang membeli Collagen Powder beli 6 percuma 1 korang layak untuk dapatkan tawaran :

1. PERCUMA 1 kotak Collagen Powder
2. PERCUMA keahlian Shaklee bernilai RM65
3. BONUS TUNAI bernilai RM114.20

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, September 14, 2015

6 TIPS BAKAR LEMAK DI PEHA DAN BETIS DENGAN LEBIH BERKESAN

Assalammualaikum...

Kawasan mana yang walaupun diet macam mana sekali pun memang susah nak kurangkan? Tentula di bahagian peha dan betis. Tu memang susah nak hilangkan. Berat badan dah turun tapi kat bahagian tu lemak masih ada lagi.



Sedangkan badan kurus pun sama. Masih ada lemak kat bahagian peha dan betis. Kemain lagi gosok dengan losyen mustajab tapi tak hilang juga lemak tu. Ini ada 6 tips bakar lemak di peha dan betik dengan lebih berkesan.



6 TIPS BAKAR LEMAK DI PEHA DAN BETIS DENGAN BERKESAN

1. Kontrol makanan



Nama pun orang melayu, makanan berlemak dan bersantan mana la boleh dipisahkan. Makan plak masak lemak cili api..peh...yummy. Cuba kawan pengambilan berlemak dan bersantan ni untuk lebih baik masa nak turunkan berat badan. Nak cepat kesannya, diet dengan elak sajian yang mempunyai kalori tinggi, makanan berminyak, junk food, soda dan segala makanan bergula atau terlalu manis.

2. Lari




Berlari bagus untuk kesihatan jantung dan pengaliran darah. Kalau korang jenis yang tak suka bersenam, takde masa nak ke gym berlari pun dah cukup untuk hasilkan kaki dan badan yang berotot dan padat. Badan pun sihat kan.

3. Lompat tali/ skipping




Kalau zaman dulu permainan ni la paling best, zaman sekarang dah takde dah. Budak-budak semua lebih suka main gadjet je. Kalau susah sangat nak keluar bersenam
Jika tiada masa untuk keluar rumah anda boleh lompat guna tali atau skipping. Buat depan tv pun ok, janji badan keluar peluh. Cara ini membantu membakar kalori di kaki dan melatih otot kaki sehingga betis jadi bentuk yang cantik.

4. Zumba




Jarang orang buat zumba ni tapi kalau korang memang ada ahli persatuan kat taman ke mesti ada yang buat aktiviti ni kan. Cadangkan buat setiap minggu untuk berzumba.Ini boleh bakar lemak di paha dan betis dengan lebih cepat.

5. Aerobik




Senam aerobik juga cara membakar kalori yang paling bagus. Bukan hanya kaki cepat kurus, tetapi juga bentuk tubuh lebih cantik sebab lemak di seluruh tubuh dibakar dengan rata.

6. Berbasikal




Mungkin dah jarang dan kurang orang guna basikal, tetapi sebenarnya ini adalah cara paling berkesan kalau mahu paha kecil dan bentuk betis kecil comel.





Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, June 3, 2015

CUSTOMER COD SENDIRI DARI RUMAH

Assalammualaikum...

Alhamdullilah dimurahkan rezeki di awal bulan dah ada orang order supplement untuk kesihatan diri. Semalam customer datang sendiri kat rumah amik barang order nasib baik memang dah ada ready stok kat umah so senang la skit.


Ni regular customer yang pernah order dengan Ida dulu. Kebetulan kawan die cari pengedar Shaklee di Kemaman dan die pula kenal Ida so die rekemen kan beli supplement dari Ida.

Of couse dengan setiap pembelian dari Ida sendiri Ida akan beri free gift. Takde la semahal mana tapi barang free kan sapa taknak..heheheh


Lecithin dan Omega Guard sebagai pembakar lemak. Bukan 1x sahaja tapi 2x ganda untuk membakar lemak. Di samping itu bagus untuk mengawal dan mengurangkan paras kolestrol. Mestilah nak jaga badan kan. Tak lama lagi nak puasa lepas tu dah raya. Mesti la slim-slim raya nanti kan....

Thankz pada Syadaa sebab rekemen kan Ida.

Bagi orang-orang Kemaman yang nak order dan beli supplement Shaklee dari Ida. Boleh direct ke rumah atau Ida COD sendiri kat tempat korang. Boleh calling-calling Ida k...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Wednesday, April 8, 2015

5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT,DAH TAKDE ORANG TEGUR SEPERTI IBU HAMIL 6BULAN

Assalammualaikum...

Masalah perut buncit ni bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang tapi dah jadi bahan ketawa dek kawan-kawan. Dah bermacam-macam cara nak hilangkan perut buncit ni. Dah sapu losyen mustajab berbotol-botol pun masih tak jalan.


Paling tak best ada pula mak cik-mak cik yang tiba-tiba ucapkan tahniah sebab kita pregnant. Mau tak sentap hati ni kan. "Makcik saya tak mengandungla..perut saya ni tak kempis..huhuh"


5 CARA MUDAH HILANGKAN PERUT BUNCIT



1. Pengambilan makanan seimbang

Makanan seharian kita mestilah seimbang. Cukup segala zat dan serat yang diperlukan oleh tubuh.

2. Jangan mengambil makanan ringan

Selain tak elok untuk kesihatan makanan ringan juga mendorong untuk perut lebih nampak buncit.Contoh makanan segera seprti burger dan kentang goreng. Korang tahu berapa banyak kalori dalam 1 set hidangan ni? 500-600 kalori tau!Ini yang membawa kepada pembentukan lemak. So rajin-rajinla masak ye.

3. Jangan makan lewat malam.

Ni selalu jadi pada yang selalu tidur lambat. Mulala mulut tu rasa nak mengunyah la,perut rasa lapar. Sepatutnya malam merupakan waktu untuk merehatkan tubuh badan termasukla perut kita.

4. Kurangkan minuman bergula dan soda

Pengambilan gula yang berlebihan menghalang usaha nak hilangkan masalah perut buncit. Jadi sila banyakkan minum air masak ye sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Jika 1.5liter bersamaan 5-gelas. So pandai aga-agaknye.

5. Senaman kardio

Sangat-sangat membantu membakar kalori dengan baik dari senaman biasa yang lain. Ini akan membantu menggerakkan cairan keluar dari tubuh. Dimana ia akan keluar melalui peluh atau air kencing/urine.

Rujukan: abangonline.net


Disebabkan Cinch Shake Mix Shaklee membantu untuk membakar kalori dengan sempurna disamping mengawal nafsu makan kita. Tambahan pula ia merendahkan kadar gula dan memberi tenaga.Walaupun kita hanya minum sebagai ganti sarapan pagi even selepas bersenam pun perut still rasa kenyang.

Gabungan mantap dengan Lecithin Shaklee yang membantu membakar lemak. Ini mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak atau kalori dalam badan.

Wah ini sudah tentu la membantu menghilangkan masalalah perut buncit korang.

Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Wednesday, April 1, 2015

PROMOSI APRIL 2015,5 JENIS SUPPLEMENT SEKALIGUS

Assalammualaikum...

Alhamdullilah masuk sudah bulan baru iaitu bulan April...arini penuh dalam fb orang bercakap psal GST. Belum sampai masuk April barang dah naik. Ni dah masuk je April lagi teruk jadinya.

Terutamanya dekat warung makan la. Harga dah naik. Ada plak peniaga kedai yang suka-suka tambah caj GST ni. Nak wtper lagi,redha jelah.


Dah malas nak cakap. Ida nak cakap psal promosi April 2015

Nampak tu promosi Cinch Shake Mix dan Lecithin Shaklee tu..memang best la sapa yang nak turunkan berat badan dengan cepat.

GLA Complex sesuai untuk wanita yang nak hamil,tingkatkan kesuburan,ada masalah sengugut,period tak teratur dan ada masalah kulit berjeragat.

Vitalea for children merupakan multivitamin khas untuk anak-anak. Terutamanya yang selalu jatuh sakit atau kurang bertenaga/fokus dalam kelas. Dan paling utama bagi anak-anak yang tak makan sayur sampai kena paksa tu.

DTX Complex ni ramai yang tak tahu sebenarnya ia penting untuk kesihatan organ hati. Klik di sini untuk tahu lebih lanjut

So apa tunggu lagi...jom dapatkan sekarang..GST ke tak kesihatan pun nak kena jaga juga...

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Tuesday, February 24, 2015

CARA BAKAR LEMAK CEPAT,TAK SANGGUP TENGOK PERUT BERLAPIS-LAPIS,BACA SINI

Assalammualaikum..

Ramai yang mencari cara bakar lemak cepat yang betul sehinggakan sanggup mengeluarkan beratus-ratus duit untuk ke gym atau berjumpe pakar.



Lemak ni sebenarnya simpanan nutrisi makanan yang kita makan dalam tubuh sebagai sumber tenaga. Kita sebenarnya memerlukan 20-30% lemak di dalam badan.

Lemak ni tak salah sebenarnya tapi yang salahnya bila lemak ni berlebihan di dalam badan. Mula la berat semakin naik,perut berlipat-lipat.


Lemak berlebihan ini menyebabkan pembuluh darah semakin kecil hingga tidak mempunyai ruang. Ni la risiko kepada masalah kolestrol.

Senaman berjalan laju salah satu cara bakar lemak cepat tanpa memerlukan sebarang kos. Lakukan 20 minit setiap masa dalam 3kali seminggu. Bila kita kerap berjalan makan banyak tenaga akan diperolehi. Bila dah terbiasa so jadi lebih mudah membakar lemak sekaligus menurunkan berat badan.

TEKNIK BERJALAN PANTAS



1. Aturkan ikut keselesaan korang. Berjalan santai seperti biasa tapi dengan lebih cepat. Biarkan tangan tu turut bergerak,elakkan ada benda pada badan seperti beg.

2. Tahan otot perut semasa berjalan pantas. Tarik nafas dan lepaskan berulang kali sehingga perut tu rasa tegang je..kan dah membantu kempiskan perut tu...

3. Kekalkan kedudukan bahu dan badan. Jangan berjalan dalam keadaan bongkokkan badan. 

Ada satu lagi cara bakar lemak cepat dengan pengambilan Lecithin dan Omega Guard. Meh Ida nak ceritakan disebalik pembakar lemak super duper best ni!


Lecithin

Ia berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dengan cepat. Ni macam pelarut untuk kolestrol dan lemak-lemak lain la..Bagi ibu-ibu menyusu macam Ida ni suka ambil ni sebabnya membantu untuk elakkan bengkak susu. Sakit ooo....



Customer Ida ada ambil lecithin ni asalnya untuk bakar lemak je tapi ada perubahan lain plak. Masalah hidung gatal setiap pagi dah takde..syukur alhamdullilah. Buang lemak,masalah resdung pun hilang.

Omega Guard

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Paling bestnye ia juga membantu mengurangkan selera makan. Senang citer 'cut off' selera makan sebabnya ia menambah kadar penghasilan serotonin supaya korang boleh kawal nafsu makan. 

Omega guard ni membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat. Selain tu bagus untuk yang ada kolestrol tinggi sebabnya membantu menurunkan paras kolestrol.

So ada masalah ke kalau ambil salah satu ni?

ooo...takde masalah dan takde paksaan pun. Bergantung pada bajet korang. Nak cepat ambil kedua-duanya la. Berganda-ganda die bakar lemak korang dengan pantas kan. Takde bajet ambil je salah satu.

Kalau Omega guard ni anak-anak umur 1 tahun pun dah boleh makan tapi bukan untuk bakar lemak la. Ni untuk IQ diorang dan masalah asthma/kesihatan.





Nak order? sila klik

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Google+ Followers