Showing posts with label CINCH ENERGY TEA MIX. Show all posts
Showing posts with label CINCH ENERGY TEA MIX. Show all posts

Monday, January 23, 2017

CARA MUDAH NAK HILANGKAN RASA BADAN LETIH DAN TIDAK BERTENAGA

Assalammualaikum...

Setiap hari aktiviti harian kita sentiasa padat. Tak kira seorang surirumah atau pun yang bekerja. Sentiasa ada aktiviti sendiri. Bila terlalu banyak kerja yang dilakukan bila mula malam badan dan rasa letih dan tak bertenaga. Mana tidur pun tak cukup, esok pagi mesti ada rasa liat je badan ni dan lemau.



Semua orang sama je mesti ada satu atau 2 hari tu badan rasa lemau, malas je nak buat apa-apa pun. Kalau boleh nak tidur baring je atas tilam. ( ida la tu tapi tak boleh kena kacau dengan anak-anak.hahaha).

Image result for badan penat

Jadi apa yang korang selalu lakukan untuk hilangkan rasa badan letih dan tak bertenaga tu?


Hakak-hakak ni telah mencuba Cinch Energy tea mix shaklee untuk hilangkan semua rasa penat, lemau-lemau badan tu.


Dalam Cinch energy tea mix ni 4 jenis teh yang tinggi antioksidan yang membantu tingkatkan tenaga korang.

Fungsi beberapa extract yang ada dalam cinch tea ni .

1. MATCHA GREEN TEA ni adalah sebagai:


- antioksida yang sangat tinggi
- energy booster
- metabolisme booster
- bakar kalori up to 4 x ganda

2. Taurina bertungsi untuk : 

- menggalakkan metabolisme
- lebih bertenaga
- larutkan lemak
- membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3. Fungsi White Tea ialah :

- membakar lemak - lemak berlebihan
- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu
- meningkatkan metabolisme

4. Fungsi Rooibos Red Tea ialah :

- melarutkan lemak
- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
- agen detox yang kuat


Kalau korang google setiap satu jenis teh ni korang akan tahu kebaikan die tapi dalam Cinch energy tea mix ni semua dah ada dalam tu. Korang bancuh minum je.



Jadi korang yang selalu rasa letih badan, tak bertenaga boleh la cuba Cinch energy tea mix ni..

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Monday, June 13, 2016

CARA ATASI TERLAMPAU MENGANTUK SETIAP KALI DRIVE BALIK KAMPUNG

Assalammualaikum...

Biasa la kalau perjalanan jauh nak balik kampung memang kena kuat semua perkara. Fizikal ,mental dan kewangan.hehehe. Tambah kalau kampung memang jauh. Mengantuk,penat,badan sakit. Memandu atau tidak sama je penat. Dengan anak-anak lagi. Betul tak?



Ini bukan rekaan semata-mata tapi memang realiti. Kisah suami akak ni yang kena memandu balik kampung di Terengganu. Bayangkan la berapa lama perjalanan nak ke sana. Na layan anak-anak lagi. Peh...memang penat.



So akak ni bancuh la Cinch Tea Shaklee sebelum masuk kereta tu. Hah ko..terang mata, tak mengantuk. Malah badan tak terasa penat pun. Bertolak malamnya,subuh dah sampai. Punya tak mengantuk punya pasal pekena Cinch Tea. Terbaik la!


Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Wednesday, January 27, 2016

6 TIPS ELAK MENGANTUK DI TEMPAT KERJA

Assalammualaikum..


"Lemau je rasa badan hari ini. Nak buat kerja pun macam malas"


Pernah tak alami penyakit malas macam ni? Bila mula datang penyakit 'malas ni' dan akan datang juga penyakit 'mengantuk'. Selalu berlaku kat tempat kerja,kalau dulu zaman sekolah mesti pernah alami kan. Jap lagi mula la tersorok muka di sebalik buku kononnya tengah study..ceh...Ini nak kongsikan 6 tips elak mengantuk di tempat kerja.

6 TIPS ELAK MENGANTUK DI TEMPAT KERJA

1. Jangan Tinggal Sarapan


Bab sarapan ni selalu Ida suka tekankan terutamanya pada mereka yang nak kurangkan berat badan. Jangan tinggalkan sarapan! Sarapan merupakan sumber penting yang memberi tenaga kepada kita untuk bergerak seharian. Selepas sarapan badan akan lebih bertenaga untuk buat kerja tapi jangan  la makan sampai terlebih kenyang. Datang juga nanti penyakit mengantuk tu. 

2. Buat Rengangan Badan




Tak kisah sesibuk mana pun kerja korang. Bertimbun fail atas meja pun terutamanya yang kerja pejabat. Sekali-sekala buat la regangan badan tu. Berjalan sekeliling pejabat atau pergi buat secawan kopi. Jangan la sampai duduk je depan PC tu seharian.


3. Kunyah/Makan



Mengunyah salah satu cara nak hilangkan mengantuk ni. Tapi pastikan jangan makan berlebihan pula terutamanya junk food ni. Boleh tukarkan pada snek yang lebih sehat seperti kekacang. Sedap jugak kan. Ini juga mengelakkan korang terlalu lapar. 

4. Sembang Dengan Rakan Sekerja




Dah kerja takkan la sampai taknak bersembang dengan rakan sepejabat korang. Jangan pula sampai sembang gosip benda tak berfaedah. Kang ada juga kena masuk bilik boss nanti. Berborak sebentar je untuk elakkan korang rasa bosan yang boleh menyebabkan mengantuk.

5. Tidur Cukup Pada Waktu Malam




Ini satu masalah kalau korang jenis suka bawa balik kerja ke rumah. Kalau boleh habis waktu kerja tu terus balik supaya korang boleh berehat dan tidur awal. Pastikan masa tidur korang mencukupi untuk bekalan tenaga keesokkan hari nya. Mesti korang dapat rasa perbezaanya. 


6. Motivasi Diri




Sikap mengantuk dan malas ni selalunya datang dari diri sendiri. Memang dah set mind tu 'aku mengantuk'.'aku malas'. Kalau boleh sentiasa terapkan kata-kata semangat dalam diri tu. Buka hilangkan mengantuk malam apa yang korang lakukan seharian juga semakin bertenaga




Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293


*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, November 25, 2015

5 TIPS KEKAL BERTENAGA WALAUPUN PENAT SEHARIAN BERKERJA

Assalammualaikum...

Seharian penat bekerja dengan kertas kerja yang bertimbum. Dah selesai satu kerja ada pula kerja yanh lain sampaikan kadang kala makan pun tak sempat.


Bila habis waktu kerja,bergegas pula ke tempat taska untuk ambil anak-anak. Sampai rumah, belum sempat nak duduk kena masak dah selesai nak melayan anak-anak pula. Memang rasa penat sangat. Ini ada 5 tips kekal bertenaga bagi mereka yang seharian penat bekerja.

5 TIPS KEKAL BERTENAGA

1. Minum air teh hijau


Minuman berkhasiat yang diamalkan masyarakat cina mampu memberikan kesegaran pada tubuh badan dan minda kerana ia diperkaya dengan antioksida. Ia juga dapat mengurangkan kadar gula di dalam darah.

2. Senaman ringkas


Bila sampai je di rumah cuba amalkan dengan melakukan aktiviti senaman ringkas. Tak kisah la apa-apa pun contoh mengemas. Ini kerana otak yang sudah penat bekerja di pejabat yang berhawa dingin boleh menyebabkan otak berfungsi dengan tidak baik. Senaman dapat menyalurkan oksigen kepada otak dan sekaligus badan akan cergas seperti sedia kala apabila badan sudah mengeluarkan peluh tatkala melakukan aktiviti di rumah.

3. Mandi air panas


Kalau di rumah korang takde sistem pemanas air mansian gunakan kaedah manual je dengan masa air panas dulu kemudian campur dengan air mandian biasa biar rasa cukup suam pada kulit. Ia membantu dalam melegakan kaki yang penat dan sekaligus melancarkan peredaran darah dalam badan.

4. Minum air limau




Cuba amalkan meminum air bersama perahan limau sebelum masuk tidur.Gunakan lemon sebagai alternatif lain. Ia dapat membantu menangani penat badan agar keesokan harinya bila korang bangun  akan berasa lebih segar dan cergas.

5. Urut


Lakukan urutan seluruh badan sekali sebulan sebolehnya. Jangan terlalu kerap melakukannya kerana ia boleh mendatangkan kesan negatif pada badan.Ia dapat menyegarkan kembali badan dan melancarkan peredaran darah.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Sunday, July 26, 2015

8 TIPS ELAK MENGANTUK DI PEJABAT SEBELUM KENA MARAH DENGAN BOSS

Assalammualaikum...

Cakap pasal mengantuk di pejabat ni Ida teringat masa zaman sekolah dulu. Memang kerap mengantuk dalam kelas. Bila habis je cikgu ajar terus tidur dengan berbantalkan tangan atas meja. Mesti korang pernah buat kan? Ada kawan sekolah tu pula sampai keluar air liur basi..eee...punya la lena die tidur,sampai berbekas muka tu.




Masa dah bekerja pun takkan la nak buat perangai macam budak sekolah lagi kan. Cukupla sekadar berehat sekejap masa waktu makan tengahari. Jangan la sampai nak tidur dalam pejabat. Ini ada 8 tips elak mengantuk di pejabat.



8 TIPS ELAK MENGANTUK DI PEJABAT

1. Bau-bauan 




Tak semestinya nak hilangkan mengantuk kena minum kopi. Cukup sekadar bau pun dah buat korang rasa segar. Contonya aroma minyak seperti lavender,eucalyptus atau mint. Kalau rasa taknak guna bau camtu,letak je kotak spray ambi pur yang akan tekan setiap berapa minit tu. Konfirm segar je.

2. Urut 




Ada beberapa teknik untuk sistem tubuh korang akan kembali segar. Urut di bahagian telapak tangan, muka dan kepala. Dalam masa beberapa sahaja, korang mesti akan berasa segar dan aktif semula. Kalau cadangan Ida bawa penyepit baju kat rumah. Sepit jari tu.heheheh

3. Cahaya



Keadaan bilik yang terlalu gelap pun boleh buatkan korang rasa mengantuk. Ia akan memberi isyarat kepada otak yang ini masa untuk tidur. Kalau rasa mengantuk sangat,terus pergi basuh muka ke. Duduk di kawasan yang terang dan ada cahaya matahari selama beberapa minit untuk rasa segar.

4. Jangan duduk terlalu lama di kerusi anda



Walaupun kerja tu terlalu banyak pastikan korang akan gerakkan badan skit. Biasalah bila terlalu sibuk,badan akan penat dan korang akan mengantuk. Pergi berjalan-jalan sekeliling pejabat untuk segarkan badan. Jangan pergi berjalan ke meja lain untuk mengumpat plak.huhuhu

5. Makanan 


Bila keadaan lapar ini pun boleh menyebabkan korang cepat rasa mengantuk. Tektik paling best,sedialaj snek masa di pejabat. Yang pasti masa sarapan atau makan tenghari jangan makan terlalu banyak. Bak orang cakap la "bila perut dah kenyang,mata pun rasa mengantuk". Jangan la pula makan nasi lemak masa waktu bekerja. Kang tak psal kena marah dengan boss. Ida cadangkan korang jadikan kekacang sebagai snek. Bagus untuk kurangkan berat badan sekali.

6. Muzik




Ini salah satu tips yang Ida suka. Dengar muzik. Bila dengar muzik automatik kita akan ikut rentak die sekali dan sesekali mesti badan tu turut akan bergoyang dan menari, Betul tak?Serius memang akan rasa segar je badan,otak pun boleh dapatkan lebih banyak idea untuk menaip.

7. Air




Minum air suam selalu untuk menyegarkan minda dan tubuh korang. Sekaligus bagus untuk kesihatan korang. Sekurang-kurangnya minum 3liter setiap hari. Bawa je botol air besar dari rumah tu.

8. Bersihkan meja 



Kadang kala keadaan meja yang terlalu berselerak pun akan buat korang senang nak mengantuk. So rajin-rajin la kemas meja tu biar kemas dan tersusun. Buang sampah yang ada atas meja tu. Bila bersih dan kemas kan buat korang rasa selesa dan bersemangat skit nak buat kerja..Ye dok...


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.



Sebab apa Cinch Tea Energy ni dikatakan ubat tahan mengantuk. Kerana kandungan match green tea didalamnya sebagai energy booster. Nama sendiri pun cinch tea energy kan of couse la untuk tenaga.heheheh.

Kalau nak rasa tendangan teh ni yang boleh membuatkan mata korang sampai ke 2pagi,cuba la..hehehe. Badan sendiri sentiasa bertenaga.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Tuesday, July 7, 2015

5 TIPS TINGKATKAN STAMINA AGAR TAK LETIH SEPANJANG HARI

Assalammualaikum...

Semua orang memerlukan stamina sepenuhnya untuk melakukan kerja-kerja seharian. Mahupun pekerja kilang atau pelajar malahan supermom macam kita ni pun perlu tingkatkan stamina supaya kuat.






Ini tidak asal bangun pagi je,badan tu rasa penat sangat. Mata tu asyik mengantuk je. Kalau masa study dulu,mula la nak tidur dalam kelas ke..Takkan la sampai dah berkerja pun nak tidur atas meja opis kan?heheheh.



Para ibu-ibu surirumah sepenuh masa pula. Alahai rasa berat je badan tu nak bangun buat kerja-kerja rumah. Kalau dah ada anak nak taknak kena juga bangun melayan kerenah anak-anak.

5 TIPS TINGKATKAN STAMINA

1. Minyak kelapa



Ia mengandungi lemak yang sihat atau MCT (trigliserida sederhana) yang dapat dicernakan dengan mudah dan akan membantuk satu tenaga. Malah ia meningkatkan imuniti dan memberikan kesihatan secara menyeluruh. Pengambilan secara sederhana membantu mengurangkan lemak.Wow!!

Caranya: 1-2sudu setiap hari atau letak dalam apa-apa jenis minuman.

2. Cuka epal


Ubat keletihan yang paling bagus di mana ia akan membantu alkalikan badan supaya kekal bertenaga. Bagaikan elektrolit yang merangsang peningkatan stamina.

Caranya: 1sudu+ madu dalam segelas air. Minum 2x sehari

3. Kunyit



Merupakan anti radang yang sangat membantu mengurangkan keletihan dan pulihkan tenaga. Ia memberikan keselesaan pada otot selepas bersenam.

Caranya: 1/2-1 sudu kecil serbuk kunyit+susu. Rendam selama 5minit dan minum dengan tambahan sedikit madu.

4. Teh hijau



Ia membantu meningkatkan stamina dan tenaga. Kandungan polifenol di dalamnya membantu melawan keletihan,mengurangkan tekanan dan galakkan tidur dengan baik. Menurut kajian teh hijau membantu meningkatkan prestasi senama sehingga 24%.

Caranya:Minum teh+sedikit madu. Minum 2-3kali sehari

5. Makanan yang mengandungi magnesium



Kekurangan magnesium dalam tubuh juga salah satu punca kurang stamina korang. Magnesium merupakan faktor yang penting untuk membentuk glukos kepada tenaga.

Pengambilan harian yang disyorkan magnesium adalah kira-kira 350 miligram bagi lelaki dan 300 miligram bagi wanita.


Jangan jadi macam si ibu ni. Rasa mengantuk yang terlampau sangat sampai dia sanggup....


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.



Kandungan matcha green tea dan taurina merupakan ENERGY DAN METABOLISMA BOOSTER untuk korang. Ada kes si ibu ni nak buat kerja punya psal. Minum je sampai kul2 pagi pun masih segar mata tu. Sapa ye?hehehehe.

Kalau suami korang yang kerap sangat mengeluh letih selepas balik kerja. Apa kata bagi die minum teh ni setiap hari. Kita tengok apa kesan die nanti.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Saturday, February 28, 2015

UBAT TAHAN MENGANTUK,ELAK SUSAH NAK FOKUS MASA MEMANDU,BACA SINI

Assalammualaikum....

Keadaan cepat penat,mudah mengantuk, dan susah nak fokus selalu berlaku pada kita sebagai seorang surirumah sepenuh masa. Salah satu alternatif yang kita ambil sebagai ubat tahan mengantuk adalah pengambilan kafein atau kopi kan?




Tapi jangan katakan seorang surirumah orang lain yang bekerja juga mengalami benda yang sama. Memang selalu kalau rasa mengantuk mesti akan minum air kopi. Ibu-ibu mesti pernah alami situasi gambar di atas kan?hehehhe

Tak salah sebenarnya nak minum air kopi tapi kalau hari-hari minum benda yang sama, tak elok jugakan. Jangan bandingkan orang dulu dengan sekarang. Faktor pemakanan, persekitaran dan cuaca kena tahu jugak.

Sebab apa Ida cakap macamtu?

Ibu Ida sendiri pernah kata cmni..."dulu Ibu pun suka makan tapi takde la jadi keputihan teruk cmni." Sebab apa? sebab dulu keputihan Ida memang agak teruk. Ibu cakap sebab faktor pemakanan.


Contoh lain ketika memandu perjalanan jauh selalunya suami la yang akan bawa kan.Apa minuman yang selalu suami akan minum semasa memandu untuk tahan mengantuk? Mesti suami minum air nescafe atau redbull kan? Sebab suami Ida kalau memandu jauh mesti akan minum redbull.

Ida juga pernah buat untuk hilangkan rasa mengantuk minum nescafe tapi tu membuatkan Ida lebih mengantuk. Jika kita surirumah juga tak suka pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk, begitu juga dengan ibu ni.Bila terlalu mengantuk menyebabkan kita susah nak fokus.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Sebab apa ibu gorgeous ini sangat sukakan Cinch Energy Mix Shaklee?



Ini adalah salah satu jalan terbaik untuk gantikan kafein sebagai ubat tahan mengantuk korang.

Kandungan matcha green tea dan taurina merupakan ENERGY DAN METABOLISMA BOOSTER untuk korang. Betul no wonder ramai antara kami suka minum teh ni untuk update blog setiap malam.hehhehe..

Malah kandungan white tea membantu membakar lemak sebanyak 4x GANDA!! wow...ini boleh membantu untuk kuruskan badan.HEBAT!!

Ia juga bagus untuk pencernaan kerana terdapat rooibos red tea yang merupakan agen detox yang kuat.

So selepas ni apa kata gantikan air kafein dengan Cinch energy tea mix ni semasa suami membantu perjalanan jauh untuk die lebih fokus dan bertenaga. Malah korang pun boleh minum sama.

Penghantaran Ida akan lakukan segera untuk korang supaya selepas ni boleh kurangkan pengambilan kafein sebagai ubat tahan mengantuk. Teh ni akan sampai dalam masa 2-3hari bekerja,insyaallah...

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Google+ Followers