Showing posts with label ALFALFA COMPLEX. Show all posts
Showing posts with label ALFALFA COMPLEX. Show all posts

Tuesday, February 28, 2017

OFFER BUY 1 FREE 1 DATANG LAGI

Assalammualaikum...

Alhamdulillah...dah selesai closing malam tadi dengan jayanya walaupun tak capai target tapi takpe..insyaallah bulan ni akan lepas juga target.


Image result for february

Bulan ni lagi gempar,promosi beli 1 percuma 1 datang lagi. Sesuai sangat la siapa pengguna tegar produk Alfalfa dan Lecithin ni. Dan jangan risau juga..promosi Ostematrix datang lagi..wah...banyakknya yang best ni. Semua favaourite Ida ni...huawhuwa..





Jadi siapa yang nak order tu, klik je kat bawah ni atau nak direct order dari Ida pun boleh



Offer Alfalfa (s) 330biji <klik sini>
Offer Alfalfa (L) 700biji <klik sini>
Offer Lecithin <klik sini>
Twinpack Ostematrix <klik sini>
Ostematrix beli 6 percuma 1 <klik sini>
Vitalea kids beli 3 percuma 1 <klik sini>


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Wednesday, February 8, 2017

SUPPLEMENT KEGUNAAN KAMI SEKELUARGA

Assalammualaikum..

Kegunaan kami sekeluarga



Mealshakes yang memenuhi nutrisi anak-anak malah membantu perkembangannya..anak-anakmemang jarang sembelit..makan memang berselera. Kalau dah lepas makan nasi..mintak plak roti..pas tu susu plak..adoi..

Omega guard feberet si kecik tu .sebotol die sorang je makan..tahan la sampai 3-4bulan sebab sehari 1biji je bagi. Bagus utk perkembanhan otak die..

Vitamin c dan bcomplex feberet ida..untuk stabilkan aliran darah..cantikkkan kulit..hilangkan jerawat

Alfalfa dan herblax feberet suami..ida pun tumpang sekaki..hehe..untuk buang toksin dalam badan..cuci usus..bila makan fuhhh..lega perut..rasa ringan je badan..berat puj boleh turun tau..

Ada lagi yang kami sekeluarga ambil tapi ni yang selalu topup stok kat rumah..

Apa feberet supplment korang? Boleh la share..tak kisah mana2 produk pun...

Wednesday, November 30, 2016

PROMOSI NOVEMBER BERGANDA-GANDA

Assalammualaikum...

Dah masuk bulan november pun kita. Kejap je...lagi sebulan dah masuk tahun baru. Umur pun semakin meningkat.Musim pun sekarang hujan je. Anak-anak pun ramai yang tak sihat. Anak Ida si abang pun baru baik dari demam campak.


Image result for november


Dah masuk bulan baru ni..Scarlet heart pun dah tamat. Kesian kat Wang So ku keseorangan akhirnya.huhu..

Okeh2...ni Ida nak kongsikan dengan korang promosi berganda bulan ni...

serius rugi sangat kalau korang tak grab..




Lecithin buy 4 at 3 <klik>

Alfalfa buy 4 at 3 (s)<klik>
Vitalea kids buy 4 at 3 <klik>
Nutriferon buy 2 get 5% discount <klik>
Nutriferon buy 6 free 1 <klik>


Cikgu-cikgu bagus amik peluang untuk promo Lecitin! 


Ibu bapa yg mahu anak mereka fokus juga perlu dapatkan Lecithin!

Alfalfa untuk ibu menyusu dan mereka yang nak skin yang cantik!

Vitalea kids untuk anak2 yang suka makan gula-gula. So kita tukar kepada vitamin yg sihat!

Nutriferon untuk semua yang mahukan keluarga yg sihat!


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:


(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya



Monday, November 14, 2016

BADAN KEMBALI MAINTAIN KURUS SELEPAS BERSALIN

Assalammualaikum...

Target ibu-ibu selepas bersalin selain menyusukan anak ialah untuk turunkan berat badan. Ada ibu-ibu yang badan maintain takpelah...setakat naik 1-2kg tak perasan sangat. Ni kalau naik banyak sangat masa mengandung, pastu selepas bersalin pun tak turun risau la juga kan.


Sebenarnya masa berpantang dan menyusukan anak pun boleh turunkan berat badan dengan cepat. Sebabnya 600 kalori kita akan dibakar setiap kali menyusukan anak. Masa berpantang setiap sejam atau 2 jam mesti susukan anak kan. Bayangkan berapa ribu kalori yang kita bakar dalam masa sehari.

Image result for kembali kurus selepas bersalin

Kisahnya akak ni 4 tahun lalu mengambil Alfalfa complex dan Lecithin untuk kempiskan perut. Jadi selepas bersalin akan ni mula balik pengambilan Alfalfa dan Lecithin ni. Selama 9 bulan pengambilan alhamdulillah berat badan kembali kepada asal seperti sebelum bersalin dulu.


Siapa yang tak suka kan. Dapat balik berat badan asal macam anak dara dulu. Suami akak ni pun mula pengambilan Lecithin dan berjaya kempiskan berat.

Lecithin bertindak pengemulsi lemak, mencairkan dan membakar lemak

Alfalfa complex membuang toksin. Macam span yang menyerap lemak untuk di bawa keluar ke sistem pencernaan


Dengan bajet yang tak sampai RM150 pun telah berjaya membantu mereka menurunkan berat badan. Bagi pelajar-pelajar atau ibu-ibu yang turunkan berat badan boleh la cuba set bajet kurus ni. Tak menyesal punya la kalau konsisten




Klik di sini untuk pembelian dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Saturday, November 5, 2016

JATUH CINTA LAGI!!

Assalammualaikum...

kisah ku dah tudung Aidijuma..

eh salah..(padahal memang ada koleksi tudung AJ ni tapi belum tahap fanatik lagi la)



actually nak share set favourite Ida ni..yang lain semua Ida memang dah biasa share

- Alfalfa untuk detox badan
- Lecithin untuk bakar lemak, kurangkan bengkak susu(dulu la sekarang Aqil dah wean off)
- Vitamin c untuk kulit
- Bcomplex untuk tenaga,kulit dan aliran darah lebih lancar
- Herblax..yeay..jatuh cinta masa bulan puasa baru ni..

Al-kisanya..ida tak berani makan herblax ni masa menyusukan anak sebab anak-anak memang tak tahan panas. kejap je dah cirit. So bila dah wean off susukan Aqil baru la berani cuba. Masa bulan puasa baru ni sembelit..yelah kurang air, kurang makan sayur..mula la tak sedap perut. Malam tu telah 4biji herblax..esok nya..hah..3 kali masuk toilet...

Masa raya ni pun sama..makan macam-macam..balik je dari kampung terus telan..habis die cuci usus.. En suami biasalah kalau makan macam-macam je terus telan Alfalfa, Herblax ngan Lecithin...cuci, detox ,bakar habis semua...

*ops maafkan si kecik tu..nak bergambar juga dengan mummy..si kecik ni hantu Omega...bagi 1 biji nak lagi...huhu


Ini pengalaman Ida sejak jatuh cinta menggunakan produk Shaklee..korang macam mana?

Sunday, August 21, 2016

KISAH SEORANG PESAKIT ALAHAN ATAU ALERGIK YANG TERUK

Assalammualaikum..

Dah 2 hari tak terbuka blog ni sebab keadaan kesihatan yang tak berani mengizinkan. Alhamdulillah arini dah sihat skit so boleh la jenguk blog ni. Takpe..sakit tu satu nikmat...insyaallah akan lebih baik nanti.




Kisah pendek yang telah mengubah hidup seseorang yg mempunyai masalah alergik atau alahan yang teruk..

Setelah sekian lama beliau menderita jadi pada satu hari ia buat keputusan utk berhenti mengambil sebarang ubat-ubatan alergik yg bukan mnyembuhkan malah membuatkan beliau bertambah sakit.

Satu hari beliau buat keputusan utk membela kucing


KUCING???

mesti pelik kan..kalau alergik atau alahan ni bulu-bulu kucing ni adalah antara senarai yang patutu dielakkan oleh seseorang yang ada alahan.

Tapi.....dalam masa yang sama beliau telah mengambil Alfalfa complex dan Nutriferon Shaklee. Dan lihat apa yang berlaku!!

Terkejut!!

Sepanjang masa itu beliau...

TAKDE BERSIN
TAKDE GATAL-GATAL HIDUNG
TAKDE RASA TIDAK SELESA
TIDAK MENGAMBIL SEBARANG UBAT-UBAT ALAHAN LAGI!!!

Malah beliau lebih bertenaga..



Nutriferon Shaklee mengamdungi 4 ekstrak tumbuhan iaitu biji labu, biji Plantago asiatica honeysuckle jepun dan bunga safflower yang mendorong pengeluaran interferon. Interferon ini membantu utk tingkatkan sistem imun sebab itu la ia melindungi badan seseorang dari influenza.Ini kerana bila badan seseorang kekurangan interferon di dalam badan ia menyebaban badan seseorang mudah dijangkiti dengan sebarang jankitan mahupun alahan

Sebab itu la Nutriferon amat diyakini mmbantu meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari

Alfalfa complex pula dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan.Sebenarnya tumbuhan Alfalfa ni telah digunakan lebih 2500 tahun dan dikaji oleh makmal yg memang mengandungi makanan yg kaya dengan nutris dan zat galian.

Tahu tak pokok Alfalfa ni amik masa 2 tahun tau nak membesar..akar die boleh sampai 20 kaki dalam tanah..ingat senang-senang ke nak kutip.

Jadi apa kena mengena dengan alergik/alahan?

ya..mestilah Alfalfa dpt membantu melawan alahan pd seseorang. Sebab itu la siapa ada resdung...makan la Alfalfa.





Klik di sini untuk pembelian segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Saturday, June 25, 2016

BERKAT IKHTIAR AKHIRNYA DISAHKAN HAMIL SELEPAS 2 BULAN...

Assalammualaikum....

Betul memang bukan rezeki kita lagi untuk menimbang cahaya mata. Tapi banyak juga penyebab yang boleh mendorong seseorang itu sukar untuk hamil. Contohnya seperti ketidakstabilan hormon atau kitaran haid tak normal, merokok, pemakanan dan banyak lagi.



Malah stress dan gaya hidup sekarang juga mendorong kepada kesukaran untuk hamil. Sebab itu la kita ni jangan la terlalu mendesak atau sentiasa bertanya " Eh bila nak dapat anak". Tension tau sebenarnya.


Ini berita gembira yang diterima oleh akak ni. Pada mulanya si customer ni menggunakan set kesuburan Shaklee disebabkan beliau mempunyai masalah ketidakstabilan hormon dan keputihan yang terlampau banyak. Bila hormon tak stabil mereka tidak mampu menghasilkan progesterone yang mencukupi bagi mengekalkan kehamilan.

Jadi beliau telah dicadangkan untuk mengambil GLA complex untuk hormon dan Alfalfa complex untuk keputihan dan untuk suami sebagai tambahan Zinc complex dan Vitamin E untuk pekatkan sperma dan meningkatkan kualiti sperma.


Selepas 2 minggu akak ni keluar darah haid dengan banyak sampaikan hampir-hampir nak jumpa doktor pakar. Jadi selepas tu die tambah pula ESP Shaklee dan b-complex untuk kesan yang lebih baik. 

Alhamdulillah selepas 2 bulan penggunaan, akak ni disahkan hamil. Syukur.

Tak salah kita ikhtiar selain sentiasa berdoa. Insyaallah....dapat membantu

Nak order? sila klik





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Tuesday, May 31, 2016

MAY IS THE LOVELY MONTH

Assalammualaikum...

Kenapa Ida kata May is the lovely month? Yelah bulan ni ada Hati Ibu kan..Hari Israk Mikraj juga pada bulan ni.Hari ni Hari Pekerja walaupun para ibu-ibu pun masih tetap kena bekerja..huhuuhu.



Pakat bercuti di rumah, esok dah mula balik hai bekerja seperti biasa bagi negeri-negeri tertentu. Sambil korang santai-santai tu, meh la blogwalking blog ambe yang tak seberapa ni. Nak kongsikan psal promosi bulan ni



Alfalfa Complex dan Collagen Powder

Menarik kan? Ada free lagi tu sebab itu la korang kena bijak kongsi beli dengan kawan-kawan, so yang free tu korang boleh dapat.hehehehe



Jadi jangan lepaskan peluang untuk promosi bulan ni ye..
Ingat pilihan bijak biar semua orang merasai kebaikan bersama-sama


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210 
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Saturday, May 7, 2016

MEMORI MALAM PERTAMA KEMBALI LAGI, SUAMI JADI HAIRAN

Assalammualaikum...

Jangan la salah sangka ye. Ini bukan la nak cerita pasal benda-benda lucah tapi hanya untuk perkongsian bagi pasangan yang dah lama berkahwin dan melahirkan anak. Kita ni bila dah beranak anak ramai sememangnya bahagian Miss V kita tu dah mula jadi longgar tak seperti masa malam pertama dulu.



Macam-macam cerita kita pernah dengar, suami cari perempuan lain sebab dah tak rasa nikmat. Ada tu isteri curang sebab suami tak mampu berikan nafkah batin yang secukupnya. Kita bila berpasangan mana la nak hubungan kita sampai macam tu kan. Melainkan la memang si suami tu gatal nak ada isteri lain. Konon nak ikut sunnah Rasullullah...banyak punya sunnah. Rasullullah kahwin ramai tapi tengokla isteri-isteri baginda macam mana. Ni tak, asal nampak perempuan cantik dah gatal..

Jangan marah ye, bukan nak salahkan sesiapa. Jadi pasangan suami isteri kita banyak berfikiran positif.


Ini kisah seorang isteri yang baru beranak seorang tapi teringin nak mencuba Alfalfa Complex yang khabarnya membantu untuk masalah keintiman suami isteri.

Dengan membayar sebanyak RM53.75 bagi sebotol Alfalfa Complex (330biji) dan terus mencubanya. Kebetulan masa tu akak tu datang period. So dalam masa 1 minggu tu die makan Alfalfa Complex.

Macam mana? Akak ni amik 5 biji pagi dan 5 biji malam. Selepas habis period, akak ni 'bersama' dengan si suami. Malam tu muka si suami macam confius je. " Asal ketat sangat ni sayang?". Macam-macam soalan dia tanya.


Hati isteri mana tak berbunga-bunga. Rasa macam memori malam pertama kembali lagi. Jadi tak rugi la akak ni mencubanya dan masih diteruskan sehingga hari ini.

Kenapa mesti Alfalfa Complex?

- Mengandungi phytoestrogens yang menyebabkan ia mempunyai khasiat seperti kacip fatimah untuk merapatkan bahagian intim wanita.
- Membantu meningkatkan libido.
- Meningkatkan keinginan untuk bersama.
- Membantu mengurangkan masalah keputihan.
- Merawat masalah kekeringan vagina


Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Friday, May 6, 2016

JAMU UNTUK IBU BERPANTANG YANG SELAMAT DAN BANYAKKAN SUSU

Assalammualaikum..

Banyak carian dalam FB mahupun google yang mencari jamu terbaik untuk ibu selepas bersalin. Dan yang paling penting ibu-ibu suka mencari jamu bersalin yang bukan sahaja bagus semasa berpantang malah yang tak menganggu pengeluaran susu.



Kebanyakkan jamu untuk ibu selepas bersalin ni memang selamat untuk ibu menyusu tapi ada sesetengah perut anak memang tak tahan dengan jamu. Tapi selalunya diminta untuk kurangkan dos pengambilan untuk elakkan anak cirit-birit.


Shaklee ada jual jamu juga ke?

Jamu ni dijamin 100% selamat dan berkesan untuk ibu berpantang.

Alfalfa Complex


Jamu shaklee ini dihasilkan dari tumbuhan Alfalfa yang akarnya sangat panjang dapat menyerap nutrisi galian vitamin dan mineral penting dari tanah.


Kaya dengan bahan galian, Alfalfa dipanggil Raja Herba kerana mengandungi nutrisi penting termasuk vitamin vitamin lengkap, kalsium, phosphorus, sodium dan fiber yang membantu badan :


- sembuh dari luka
- tingkatkan imuniti
- cergas bertenaga
- tinggi alkali, kurangkan kepedihan perut
- kurangkan kesakitan urat saraf
- bertindak dalam membantu masalah dalaman wanita
pulihkan keintiman wanita (perapat)
- melancarkan peredaran darah
- menghilangkan masalah keputihan

Dan yang paling penting, ia adalah jamu ibu berpantang yang:

- mesra penyusuan ibu
- milkbooster selamat
- boleh diambil jika bersalin secara pembedahan
- yang penting, bantu buang angin badan (buang toksin badan, boleh kurus tau dalam masa yang sama )


Alfalfa Complex telah menjalani kajian makmal secara terperinci dan diyakini keberkesanannya oleh para Saintis dunia.

Dalam sakit berpantang, kita nak cari jamu yang selamat dan tidak menambahkan masalah ketika berpantang lagi, kan? Jadi Alfalfa Complex la antara pilihan terbaik dan boleh terus diamalkan sehingga berterusan cuma kalau tiba-tiba mengandung plak. Jangan nak teruskan plak makan Alfalfa Complex.hehehe




Jadi apa tunggu lagi jom la dapatkan Alfalfa Complex sekarang! Jangan lepaskan peluang untuk buatkan suami tersayang tersenyum gembira

Klik di sini untuk pembelian dengan segera
Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Monday, May 2, 2016

MALU DENGAN MASALAH KEPUTIHAN YANG BERBAU DAN BERKETUL!

Assalammualaikum...

Keputihan ni selalunya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.



" Keputihan merupakan lelehan daripada vagina yang keluar daripada kuantiti biasa(banyak).
Berdasarkan beberapa kes, kita dapati masalah ini bukan sahaja dialami oleh wanita yang sudah berkahwin bahkan gadis remaja turut mengalaminya" - DR Suhaimi Isa (Pakar Runding Perbidanan dan Sakit Puan, Hospital Pantai, Ampang)

Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

Punca keputihan

1. Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya

2. Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.

3. Penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

4. Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

5. Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.


Ini kisah benar akak ni yang mengalami masalah keputihan yang sangat teruk sejak dari bangku sekolah lagi. Sampaikan masa hamilkan anak sulung, keputihan jadi lebih teruk sampai BERKETUL DAN BERBAU! Malu sangat dengan encik suami walaupun die memahami masalah tu.


Dah makan ubat sampai terpaksa masukkan ubat dalam "tut..." pun masalah masih sama datang dan akak ni mula giveup.

Akhirnya die terjumpa dalam google mengenai Alfalfa Complex yang membantu untuk MASALAH KEPUTIHAN.

Dalam masa 1 bulan mengambil Alfalfa Complex, alhamdulillah masalah keputihan dah takde lagi. Kalau dulu pakai pantyliner dari pagi, tengahari dah penuh tapi sekarang pakai pantyliner dari pagi sampai petang pun masih BERSIH!



Siapa tak suka kan. Masalah keputihan ni hilang dengan Alfalfa Complex. Hanya RM53.75 untuk 330biji

Bagi kaum wanita la dari remaja hingga dewasa yang ada masalah keputihan, jangan tangguhkan lagi masalah tu. Cari la ikhtiar. Kita malu nak berjumpa doktor, so kita try dulu ambil Alfalfa Complex.


Ida sendiri pun ada pengalaman masalah keputihan ni, alhamdulillah sekarang dah takde selepas amalkan Alfalfa Complex dah 2 tahun lebih.


Klik di sini untuk pembelian dengan segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


Thursday, November 19, 2015

4 CARA MUDAH BUANG TOKSIN DALAM BADAN SUPAYA LEBIH SIHAT

Assalammualaikum...

Bila usia semakin meningkat kadar metabolisma badan akan semakin menurun. Sebab itu la pada usia ni kita mestilah menjaga pemakanan kita supaya badan dapat berfungsi dengan baik.


Ada juga yang jenis mengambil sebarang nutrisi makanan atau pun makanan tambahan tapi tiada sebarang perubahan yang berlaku. Itu la sebabnya pentingnya untuk buang toksin dalam badan supaya badan dapat menyerap zat dengan baik. Ini ada 4 cara mudah buang toksin dalam badan supaya lebih sihat.

4 CARA MUDAH BUANG TOKSIN DALAM BADAN

1. Sarapan


Ramai yang suka meninggalkan sarapan pagi atas alasan tiada masa atau tak sempat. Dan kemudiannya bila masuk makan tengahari akan makan dalam kuantiti yang banyak.  Tahukah korang pembakaran kalori akan lebih aktif pada waktu pagi dan dengan pengambilan sarapan pagi akan membantu meningkatkan metabolisme dalam badan.

2. Rempah Ratus


Kita orang Asia memang terkenal dengan rempah ratus dalam masakan seperti kari, asam pedas, rendang daln sebagainya. Ini sangat bagus sebenarnya kerana rempah ratus juga mampu meningkatkan kadar metabolisma dalam badan. Menurut kajian Agricultural Research Service of United States dengan mengunyah kulit kayu manis seseorang itu mampu mengurangkan 30% kalori dalam badan.

3. Kromium


Zat kromium membantu tubuh membakar kalori dan lemak dalam badan. Bahan seperti daging, telur, epal, pisang serta bayam mengandungi zat kromium yang tinggi untuk membantu meningkatkan kadar pembakaran kalori. Jika ingin mengambil zat tambahan seperti supplement pastikan ia mengandungi 120mcg kromium.

4. Vitamin D



Vitamin D penting dalam proses penyerapan kalsium yang sekali gus membantu peningkatan metabolisme badan. Menghabiskan waktu beberapa minit di bawah pancaran matahari pagi sama seperti mendapat satu hidangan ikan tuna dan segelas susu.


Nak order? sila kliK


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

Google+ Followers