Showing posts with label ADVANCED JOINT HEALTH TABLET(AJHT). Show all posts
Showing posts with label ADVANCED JOINT HEALTH TABLET(AJHT). Show all posts

Tuesday, February 3, 2015

UBAT SAKIT SENDI,KESIAN MAK AYAH SELALU KENA BERURUT SEHINGGAKAN TERPAKSA....

Assalammualaikum..

Bagi golongan yang berusia perkara normal bila badan-badan dan sendi mula berasa sakit. Tapi jangan kata golongan lain tak boleh dapat sakit sendi ni ye.Apakah ubat sakit sendi yang terbaik kita sebagai anak nak berikan kepada mereka?




Sakit sendi ini disebabkan oleh kerosakan terhadap sendi dan tulang.
Sendi terbentuk apabila dua atau lebih tulang bertemu dan ianya berfungsi untuk melicinkan pergerakan.

PUNCA SAKIT SENDI

1. Aktiviti berat seperti angkat kotak ke. Apa2 la yang menyebabkan otot akan terkoyak sedikit.
2. Obesiti
3. Kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki.
4. Kecederaan. Perkara ni biasanya berlaku bagi sesiapa yang pernah kemalangan atau terlalu kuat bersukan.
5. Sakit arthritis
6. Penyakit tulang seperti osteoporosis
7. Ketumbuhan
8. Jangkitan kuman
9. Penyakit kronik
10. Ubat-ubatan. Biasa la sebab ia akan efek pada mana-mana pun fungsi badan.


RAWATAN SAKIT SENDI

  • penggunaan splint untuk kecederaan ringan seperti terseliuh.
  • guna cold pack dengan meletakkan selama 30minit untuk hilangkan bengkak.
  • pergi berurut dengan tukang urut yang mahir. Jangan main redah je urut kalau tak pandai ye...
  • Penggunaan pek panas untuk ringankan ketegangan sendi
  • Ubat tahan sakit seperti paracetamol dan NSAIDS
  • Kurangkan berat badan. Nak dapatkan ebook percuma? Meh risik kat Ida ye..hehehhee
  • Pakaila kasut tumit rendah. Taknyah la nak style sangat kalau dah sakit sendi tu.
  • Elakkan dari stress...pergi la jerit kat mana2 bukit..huhuh
  • Rawatan khusus

Sebab apa Advanced Joint Health Tablet (AJHT) pilihan terbaik sebagai ubat sakit sendi?

1. Kandungan ekstrak Boswellia menyokong keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Senang citer sebagai anti-radang semulajadi.

2. Ekstrak jagung sebagai 'kusyen' membantu megekalkan tulang rawan. Dimana kandungannya ada 1 sumber yang pekat dengan glukosamina yang penting untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.

3. Zink,tembaga,mangan dan vitamin C penting untuk memelihara tisu penyambung yang sihat. Di mana kandungan nutrien didalamnya memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Nak lebih baik bagi yang sakit-sakit sendi ni sebab ada hubungkait juga dengan tulang. Boleh amik terus SET SENDI TULANG,klik di sini

Apa kata hadiahkan sebotol AJHT ni kepada mak ayah. Mana tahu diorang rasa lebih selesa nanti dan kurang sakit-sakit lagi.

Penghantaran akan dilakukan dengan segera kalau korang dah tak sanggup lagi tengok kesakitan mak ayah sebab sakit sendi ni. Jangan risau ubat sakit sendi ni akan sampai dalam masa 2-3hari waktu bekerja.

Nak order? sila klik


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.

Sunday, February 1, 2015

PROMOSI GEMPAK BULAN FEBRUARI

Assalammualaikum...

Dah berkhir sudah bulan Januari dan sekarang dah masuk bulan baru. Bulan ni promosi gempak giler...sebabnya sekali 4 produk akan dipromosi kan..




BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2B0TOL OFF 5%

BELI 6 PERCUMA 1 @ BELI 2BOTOL OFF 5%

BELI 3 PERCUMA 1

BELI 3 PERCUMA 1


Setiap pembelian dari Ida akan mendapat
  • FREE GIFT
  • FREE CONSULTATION
  • FREE EBOOK
So tunggu apa lagi...jom order dengan Ida sekarang untuk dapatkan semua ni

Penghantaran akan dilakukan dengan segera dan akan sampai dalam masa 2-3 hari sahaja! insyaallah

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : Aqidgirl_88@yahoo.com

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya.


Sunday, April 6, 2014

MASALAH SAKIT LUTUT

MUJARABKAH MINYAK PANAS UNTUK UBATI SAKIT LUTUT?

Semakin meningkat usia kita semakin goyah sendi-sendi kita. Sakit lutut adalah sakit sendi yang sering dialami oleh pelbagai lapisan umur. Ramai rakyat Malaysia mengalami sakit sendi dan lutut. Tahukah kita apakah faktor utama berlakunya sakit sendi ini?

Suka tak suka kita kena akui bahawa faktor umur adalah penyebab utama sakit lutut dan sendi ini terjadi. Kebiasaannya sakit lutut dapat dikesan diperingkat awal dengan berlakunya simptom-simpton seperti ini :-

  • Kesakitan pada lutut apabila setiap kali bergerak atau berjalan
  • Sekejap ia akan bengkak. Sekejap ia hilang. Maknanya ia datang dan pergi.
  • Kesukaran melakukan pergerakan sempurna seperti tidak dapat sujud atau duduk antara 2 sujud ketika solat.
Shaklee menyediakan vitamin untuk sakit sendi dan lutut. Advanced Joint Health Tablet dicipta khas untuk menangani permasalahan lutut dan sendi.

sila klik di sini untuk ketahui kebaikannya


Mari kita lihat bagaimana sakit lutut ini boleh berlaku. 

Apa puncanya :
  • Melakukan aktivit berat seperti angkat berat atau mengangkat guni beras.
  • Pergerakan yang tidak betul menyebabkan kecederaan dan terseliuh sehingga menyebabkan ligamen dan otot terkoyak.
  • Obesiti
  • Kecacatan anggota
  • Sakit sendi Arthritis
  • Sakit dari pangkal saraf (mengalami masalah saraf)
  • Penyakit tulang
  • Jangkitan kuman
  • Ketumbuhan
  • Penyakit kronik
  • Kesan kemalan
  • gan
  • Ubat-ubatan
"Alaa sapu minyak angin hilanglah sakit ni." Minyak angin memang sinonim dengan dengan sakit lutut. Sakit lutut ni macam makan biskut, kejap ada kejap takde. Bila sakit sapulah minyak angin maka hilanglah sakit tu.

Tanggapan dan amalan konvesional ini perlu diubah. Sebelum ia sakit atau sebelum lebih kronik lebih baik dicegah sebelum parah. Jangan tunggu sampai pergerakan kita terbatas (pergerakan dalam rukun solat) baru nak amalkan vitamin. Sediakanlah payung sebelum hujan!

Kalau boleh jangan makan sorang je Joint Health ni. Jadikan buah tangan setiap bulan untukibubapa kita. Sayang ayah dan ibu tak?



Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

Nak order? sila klik



SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Wednesday, April 2, 2014

RAWAT ARTHRITIS

Cara Alternatif Untuk Merawat Arthritis

Biasa dengar tak? Pernah tak berjumpa mereka yang mengidap penyakit ini? Lumrah setiap penyakit pasti ada ubat dan penawarnya. Yang penting kita kena berusaha ikhtiar.

Arthritis adalah radang yang berlaku di sendi-sendi yang menyebabkan sendi sakit, bengkak dan kaku. Ianya boleh di sebabkan oleh mekanisma "autoimmune", jangkitan, perubahan "degenerative" atau kecacatan pada baka.

Jenis-jenis arthritis adalah:
  • Osteoarthritis (OA)
  • Rheumatoid Arthritis
  • Infectious arthritis
  • Polymyalgia rheumatica
Tanda-tanda dan gejala
  • Sakit sendi (lengan, pergelangan tangan, jari-jari, pergelangan kaki, lutut, pinggul dan bahagian bawah tulang belakang terutama semasa dan selepas aktiviti.
  • Bengkak di bahagian sendi dan dalam OA terdapat bengkak yang tegang di persekitaran sendi.
  • Kekerasan sendi.
  • Sakit di sekitar sendi.
  • Deformiti.
  • Krepitus semasa pergerakan (dalam OA).
  • Otot mengecil (Otot peha bagi arthritis sendi lutut).
  • Pergerakan sendi dan fungsi adalah terhad serta kurang upaya.
  • sukar melakukan tugasan tertentu.
  • sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan.
Faktor-faktor risiko osteoarthritis
  • Peningkatan umur
  • Kegemukan :di kedua - dua sendi lutut yang mendapat OA
  • Keturunan:terutamanya OA yang terjadi pada semua sendi.
  • Pergerakan yang keterlaluan.
  • Kecederaan sendi yang teruk:Kepatahan tulang.
  • Koyak pada bahagian meniscus.
  • kerosakan pada ligamen
  • Pekerjaan:OA sendi lutut dikalangan pekerja.
  • OA sendi paha di kalangan petani.
PerawatanPerawatan OA melibatkan pendekatan pelbagai disiplin bertujuan untuk menghilangkan gejala dan memperbaiki fungsi sendi.
Ia melibatkan rawatan tanpa ubatan dan penggunaan ubatan.
Bagi kes-kes tertentu, pembedahan diperlukan.

Rawat dengan Joint Health Tablet Shaklee

  • Tidak mengandungi kondroitin sulfat sebab ia tidak diserap dengan baik bila diambil secara oral.
  • Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap .
  • Ekstrak Jagung, menambahkan fungsi kusyen kepada sendi. Menyebabkan pergeselan antara sendi yang menyakitkan menjadi lega dan kurang sakit.
  • Vitamin C, Tembaga, Zinc dan Mangan, beri kesan tisu penyambung yang sihat. Ini akan mengurangkan risiko sendi rosak dan seterusnya, tulang juga dapat dipelihara.
Cara Ostematrix Membantu?
Dikenali sebagai calcium-magnesium. Pengambilan kalsium penting untuk pembentukan tulang yang kuat. Jika kita kekurangan kalsium tulang akan mudah retak, patah juga rosak. Pengambilan kalsium sangat memberi kesan yang baik kepada tulang. Tulang yang sihat menyumbang kepada sendi yang sihat. Jom kita baca perincian mengenai ostematrix 
di sini.

Bagaimana Omega Guard Membantu?
Dihasilkan dari ikan laut dalam yang berkualiti tinggi. Dengan proses begitu teliti, untuk penghasilan Omega 3 dan Omega 6 yang 'mantap'.
Secara semulajadi, minyak ikan Shaklee ini bersifat anti radang atau anti inflamasi. Jadi, ini akan mengurangakan keradangan yang berlaku akibat sakit sendi arthritis. Ia juga bertindak memelihara sendi. Caranya? Asid lemak Omega 3 mencegah kemusnahan enzim yang bentuk tisu rawan untuk perlindungan sendi. Hasilnya sendi yang lebih sihat akan dinikmati oleh pesakit sendi. Jom kita mengenali dengan lebih dekat Omega Guard ini di sini.

Selagi kita bernyawa kita perlu berikhtiar mengubati penyakit kita. Islam tidak suka umatnya berputus asa. Selagi hayat dikandung badan, selagi ajal belum menjemput kita wajib berbuat yang terbaik untuk diri kita. Jika ada ibubapa, pak atau mak sedara kita yang mengidap arthiritis boleh berikan Joint Health Tablet Shaklee untuk merawat penyakit ini. Insyallah boleh sembuh.



Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

Nak order? sila klik



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
( YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR )
sms/whatsapp 0174636210
Email: Aqidgirl_88@yahoo.com



Tuesday, February 18, 2014

UBAT SAKIT SENDI

Kebaikan dan Khasiat Vitamin Penjagaan Sendi Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi - sendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.






Advanced Joint Health Tablet ini memberi manfaat kepada sendi melalui 3 cara:-
  • Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
  • Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan  dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.
10 Kebaikan AJHT (UBAT SAKIT SENDI PALING HOT)

  • menyokong keselesaan sendi
  • membantu kekalkan tulang rawan
  • memelihara tisu penyambung yang sihat
  • melancarkan pergerakan harian
  • sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal tau)
  • menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  • anti radang semulajadi
  • dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
  • memberi kekuatan kepada struktur sendi
  • bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen
Nak lebih baik, boleh cuba Set Shaklee Ubat Sakit Sendi. Dalam set ini ada AJHT, Omega Guard dan Ostematrix. Omega Guard bertindak sebagai anti radang, menurunkan kolestrol dan menjaga kesihatan jantung. Ostematrix pula sumber kalsium terbaik. Menjaga kekuatan tulang, mengelakkan kejang atau kebas, juga pelancar bahan buangan badan. Nak tahu lebih lanjut boleh klik di sini


SEBARANG PERTANYAAN DAN PESANAN BOLEH HUBUNGI SAYA:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
SMS/WHATSAPP: 0174636210
EMAIL: Aqidgirl_88@yahoo.com

Google+ Followers