Segmen Bloglist + Blogwalking by Ombak Bergigi

Assalammualaikum...



klik pada banner

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

Assalammualaikum...

Nak kongsikan dengan korang produk Shaklee yang baru launch awal bulan ni iaitu Youth restoring Eye Treatment


KEISTIMEWAAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT SHAKLEE 


  • 100% Vegan dimana ia berasaskan tumbuhan - tumbuhan 
  • Telah diuji secara klinikal dimana ia selamat digunakan untuk semua 
  • Tidak menyumbat liang pori. 
  • Tidak mengandungi gluten 
  • Bebas Kekejaman / not tested to animal 
  • 100% wanita terbukti memiliki kulit kelihatan lebih muda 
Fungsi Youth Restoring Eye Treatment


1. Memulihkan sel-sel kulit dan menggalakkan kolagen supaya kulit sekeliling mata kekal lembap dan tegang.

2. Mengurangkan masalah seperti :
  • Garis halus 
  • Kedutan sekeliling mata 
  • Sembap 
  • Lingkaran mata 
3. Menyegarkan

Teknologi cooling tip memberikan kesan sejuk dan menyegarkan setiap kali dipakai.

Membantu untuk mengurut dan merangsang pengaliran darah di sekeliling mata.

Ramuan dalam Youth Restoring Eye Treatment shaklee 

1. Peptide – membantu penghasilan kolagen dan pembaharuan sel

2. Ekstrak Licorice – digunakan untuk membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.

3. Lotus Japonicus & Sichsandra Chinesis – membantu penghasilan kolagen, elastin dan fibirilin, memberi lebih banyak nutrien kepada kulit.

4. Hyaluronic acid – menghidrat dengan mengekalkan air pada kulit. Mampu menyerap 1000 kali dalam air untuk mengekalkan kelembapan kulit.

5. Vital repair, polifenol dan muscadine grape (juga ada dalam Vivix) – mengurangkan kesan radikal bebas dengan melindingi sel DNA, melindungi kerosakan kolagen dan elastin


Kajian klinikal telah dilakukan selama 28 hari ke atas 36 orang dengan menggunakan krim mata Youth selama 2 kali dalam sehari. Hasil daripada kajian menunjukkan bahawa:- 

  • Garis dan kedutan di sekeliling mata berkurangan dalam tempoh seawal 7 hari. 
  • Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam dikawasan mata 
  • Menghilangkan kedutan mata disamping ia menghidrat dan menegangkan kulit mata. 
  • Ia membantu menyegarkan dan memberikan tenaga dikawasan mata dengan urutan yang lembut kerana ia mempunyai cooling tip yang unik. 

CARA MENGGUNAKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT





1. Dengan cooling tip

Picit tiub untuk mengeluarkn sedikit produk sebesar saiz mutiara ke atas cooling tip. Gunakan cooling tip untuk meratakan dan mengurut produk ke kawasan mata.

2. Dengan jari dan cooling tip

Picit tiub untuk mengeluarkan sedikit produk sebesar saiz mutiara ke atas cooling tip. Dengan menggunakan jari manis anda, titik produk pada kawasan mata untuk dirawat dan gunakan cooling tip untuk meratakan dan mengurut produk ke kawasan mata.

Klik di sini untuk order segera





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp : www.wasap.my/0174636210
Email : chintashoope@gmail.com 
No Id: 1074293 

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya 


SEGMEN BLOGLIST BY FARAH FARHANA

Assalammualaikum...


klik pada banner untuk join

TAMAT :
1 NOVEMBER 2018 JAM 10.00 MALAM

8 TIPS FOR HEALTHY BONES

Assalammualaikum...


8 TIPS FOR HEALTHY BONES




1. Strength training - 30 min/3x a week

2. Famill history - knowledge is key

3. Healthy weight - BMI of 20-25

4. Side effect - talk to your doctor

5. Healthy diets - 1000-2500mg

6. Vision - annual check- ups

7. Home sweet home - safety first

8. Bone density test - for women 65+

MINGGU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN

Assalammualaikum...

Baru dapat mengadap blog ni. Kat media sosial pun tak menyempat nak update banyak-banyak.

Minggu ni bermula peperiksaan akhir tahun untuk anak-anak yang bersekolah. Walaupun anak Ida, Asyraf baru darjah 1 tapi nak kena ajar dia jugak supaya cemerlang dalam peperiksaan dia.


Masa ujian pertengahan tahun die dapat no 3 dalam kelas. Ini dia target nak lawan kawan dia supaya boleh dapat no 1 plak. Ida tak memaksa tapi tengok pada usahanya. Kalau dia berjaya alhamdulillah.

Agak busy jugak Ida sebab nak mengajar dan buat latihan. Nak tengok sama ada dia faham je tak. Balik sekolah dah memang bagi dia rehat, makan dan tidur sekejap. Bangun petang tu, buat latihan sikit dan bagi dia main. Malam sambung balik belajar.

Kalau belajar memanjang pun tak boleh. Nanti budak-budak jadi bosan dan mula buat main-main je. At least bagi dia rehatkan badan dan otak.

Pagi Ida memang busy nak uruskan rumah. Nak memasak sebelum pergi amik Asyraf sekolah. Mana nak bersihkan kandang kucing lagi. Tambah si Memey baru beranak. Anak-anak kucing tu dah mula buka mata, nak jalan pula. Lahir anak 6 ekor. Mula 2 ekor mati 2 hari selepas dilahirkan sebab terikat kaki dia dengan tali pusat. Lagi seekor dapat bertahan dalam seminggu lepas tu mati sebab kakinya pun dah cacat masa terikat tali pusat tu. So tinggal la 3 ekor sahaja sekarang.


gambar ni masa masih ada 4ekor yang hidup

Pada ibu bapa yang anak-anak pun sedang jalani peperiksaan. Wish your good luck!...

5 CARA HILANGKAN MATA PANDA DENGAN MUDAH

Assalammualaikum...

Kaum wanita terutamanya mesti ramai yang ada masalah mata panda, atau eye bag atau lingkaran gelap mata mata. Dan lebih teruk bila terdapat kedutan kat bawah mata yang nampak semakin hari semakin ketara.




Sebenarnya selalunya lingkaran bawah mata ni akan terjadi apabila kekurangan darah atau kekurangan tidur. Tetapi itu bukan sahaja puncanya. Selain itu puncanya ialah keturunan, usia, persekitaran, alergi dan banyak lagi.


Di sini Ida nak kongsikan 5 cara hilangkan mata panda atau lingkaran bawah mata dengan mudah

5 CARA HILANGKAN MATA PANDA DENGAN MUDAH


1. Uncang teh



Ini memang bahan biasa digunakan di rumah. Mudah sahaja. Gunakan uncang teh yang korang dah guna simpan dalam peti sejuk dalam 10-15 minit. Lepas tu keluarkan dan letakkan kat bawah mata korang selama 15-30 minit. Kemudian cuci dengan bersih.

2. Timun


Caranya sama juga macam korang gunakan uncang teh. Tapi jangan lupa pula supaya timun tu dipotong dulu. Jangan potong terlalu nipis atau terlalu tebal, sedang-sedang je dan letakkan dalam peti sejuk. Lepas tu barulah letak pada mata dalam 15-30 minit.

3. Kentang



Kentang ini dianggap sebagai agen pemutih. Bagi ada masalah ketiak hitam, atau kulit yang nampak kusam, gelap bolehlah gunakan kentang. Selain tu ia juga bagus untuk hilangkan masalah mata panda korang. Korang boleh potong nipis dan letakkan pada mata atau korang parut dan sapukan airnya. Kedua-duanya insyaallah berkesan.

4. Tomato


Ia juga bagus bagi menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. Selain itu ia juga bagus untuk kulit. Ambil jus tomato tu dan campur dengan sedikit lemon dan sapukan pada bawah mata. Biarkan selama 15 minit dan cuci sehingga bersih.

5. Restoring eye treatment Youth shaklee


Kini Shaklee dah produk terbaru untuk selesaikan semua masalah bawah mata ni dengan lebih mudah. Tak kiralah mata panda, lingkaran gelap bawah mata mahupun masalah kedutan bawah mata ni.

Fungsi Restoring Eye Treatment Youth

1. Memulihkan sel-sel kulit dan menggalakkan kolagen supaya kulit sekeliling mata kekal lembap dan tegang.

2. Mengurangkan masalah seperti :

  • Garis halus
  • Kedutan sekeliling mata
  • Sembap
  • Lingkaran mata
3. Menyegarkan

Teknologi cooling tip memberikan kesan sejuk dan menyegarkan setiap kali dipakai.

Membantu untuk mengurut dan merangsang pengaliran darah di sekeliling mata.




Ramuan dalam Restoring Eye Treatment Youth shaklee
  1. Peptide – membantu penghasilan kolagen dan pembaharuan sel
  2. Ekstrak Licorice – digunakan untuk membantu mengurangkan lingkaran gelap bawah mata.
  3. Lotus Japonicus & Sichsandra Chinesis – membantu penghasilan kolagen, elastin dan fibirilin, memberi lebih banyak nutrien kepada kulit.
  4. Hyaluronic acid – menghidrat dengan mengekalkan air pada kulit. Mampu menyerap 1000 kali dalam air untuk mengekalkan kelembapan kulit.
  5. Vital repair, polifenol dan muscadine grape (juga ada dalam Vivix) – mengurangkan kesan radikal bebas dengan melindingi sel DNA, melindungi kerosakan kolagen dan elastin.
Testimoni pengguna:





Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp : www.wasap.my/0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

HEALTH QUOTES 7#

Assalammualaikum..


" A HEALTHY OUTSIDE STARTS FROM THE INSIDE "



~ Robert Urich ~

KATA MADAH 19#

Assalammualaikum...

Salam Ahad semua. Lewat sikit update blog arini. Sekarang ni rasa lebih selesa nak update blog agak lewat sikit.Selalunya awal pagi memang busy, lepas tu nak amik anak sekolah.

Malam ni hujan kat sini, so Ida nak kongsikan sedikit kata madah buat renungan semua.


YANG TAKUT GAGAL, KERANA YANG TIDAK PERNAH GAGAL HANYALAH ORANG-ORANG YANG TIDAK PERNAH MELANGKAH. 


Kata-kata ni Ida kongsikan untuk korang supaya jangan takut untuk memulakan sesuatu, jangan takut untuk melangkah. Jika kita tidak cuba, tidak teruskan niat atau impian,kita takkan tahu bahawa sebenarnya kita boleh berjaya.

Kalau kita gagal, tidak bermakna kita tak boleh mencuba lagi.Mana tahu perubahan kita mungkin akan memberikan impak yang sangat terbesar dalam kehidupan kita.

Mungkin bila kita cuba-cuba untuk buka kedai burger, burger kita menjadi kedai yang sangat viral sehingga boleh membuka cawangan di serata negeri. Siapa tahu kan?

"GPC Kawaii Octopus Giveaway".

Assalammualaikum...



klik pada banner

RESEPI KEK BATIK BISKUT MARIE YANG MUDAH

Assalammualaikum...

Semalam tengok dalam IG ternampak la orang share video resepi kek batik biskut marie. Tengok tu memang terliur tapi mulut asyik kata" aish manis-manis ni, taknak makan". Tapi hari ni tiba-tiba rasa nak cari resepi die dan save dulu. hahahaa..Nampak tak tu boleh tahan, tergoda dengan warna coklatnya.

RESEPI KEK BATIK BISKUT MARIE



BAHAN-BAHAN:
  • 250 gm Butter/Margerin
  • Biskut Marie 600gm ( 2pkt)
  • Milo 1 cawan
  • Serbuk Koko 1 cawan
  • Nestum 1 cawan
  • Telur 3 biji
  • Susu pekat 1 cawan
  • Air 1 cawan

CARA-CARANYA:

1. Biskut Marie di patah-patahkan
2. Dalam kuali cairkan Butter
3. Bila dah cair masukkan Milo,serbuk koko,susu kacau pekat sedikit
4. Kemudian masukkan telur dan air kacau lagi sampai pekat
5. Kemudian tutup api masukkan nestum dan biskut marie. Kemudian kacau rata.
6. Alaskan loyang atau bekas..dan alas dengan plastik
7. Masukkan adunan biskut marie tadi
8. Tekan bagi padat...sejukkan dalam peti
9. Bila dah sejuk dan keras dan siap boleh dimakan

Kredit Resepi: Fatimah Ali..


SELAMAT MENCUBA!

6 TIPS HOW TO MAINTAIN GOOD EYE HEALTH

Assalammualaikum...

7 TIPS HOW TO MAINTAIN GOOD EYE HEALTH





1. Eat for good vision
Nutrients such s omega 3 fatty acids, lutein, zinc and vitamin C and E

2. Quit smoking
Smoking makes you more likely to get cataracts, optic nerve damage, and macular degeneration

3. Wear sunglasses
That right kind of sunglasses will help protect your eyes from the sun's ultraviolet (UV) rays.

4. Use safety eyewear
If you work with hazardous or airborne materials on the job or at home, wear safety glasses or protective goggles every time

5. Look away from the computer screen
Starting at a computer screen for too long can be very harmful for yout eyes.

6. Visit your eyes doctor regularly
It helps you protect your sight and see your best

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalammualaikum,...



klik pada banner


9 TIPS TARIK PERHATIAN PELANGGAN SUPAYA SALE MENINGKAT

Assalammualaikum...

Sudah paparkan iklan sana sini tapi ada satu keadaan sale tetap sedu-sedu je kan. Ada jugak yang pelanggan kita kadang kala pergi kepada orang lain. Mungkin ini masanya kita aturkan startegi untuk tarik perhatian pelanggan supaya datang semula kepada kita.



Di sini Ida nak kongsikan 9 tips tarik perhatian pelanggan supaya sale meningkat.

9 TIPS TARIK PERHATIAN PELANGGAN SUPAYA SALE MENINGKAT


1. Free gift


Ini memang salah satu tip yang sangat bagus untuk menarik perhatian pelanggan. Yelah siapa yang tak suka benda free kan. Tambah kalau beli barang kat mall, item yang ada free gift tu lah kita aka tengok dulu kan.

Banyak jenis free gift korang boleh bagi. Contohnya face mask, keychain atau bagi yang jual supplement boleh berikan pillbox sebagai free giftnya.

2. Diskaun


Kalau sebut pasal diskaun ni memang ramai yang akan tertarik. Yelah kalau benda tu mahal tapi bila korang buat diskaun yang jauh beza harganya, siapa yang tak suka kan. Time ni la mesti ramai yang berduyun-duyun nak membeli dengan korang.

3. Penghantaran percuma (free delivery)



Pelanggan ni kadang kalau memang pelik sikit. Semua benda die nak free dan murah. Bila sebut je free delivery mesti ramai yang suka. Yelah taknyah bayar kos penghantaran.

Tapi korang kena bijak. Pastikan kos pos korang dah termasuk dalam item. So memudahkan pelanggan. Atau korang boleh iklan dengan pembelian sekian akan dapat free delivery.

4. Beli 1 percuma 1


Hah ni satu tips yang paling pelanggan suka. Bila beli 1 item akan dapat lagi 1 item free. Siapa tak suka kan. Andai kata korang beli kasut kegemaran korang lepas tu dapat lagi 1 kasut free. Hah..memang lah ramai yang berebut kan. Mungkin juga boleh iklankan beli 2 percuma 1. Pun berbaloi.

5. Add on



Kalau korang pergi Mc Donalds atau cawangan fast food yang lain mesti ada item ADD ON ni. Kenapa menarik? Sebab bila pelanggan tambah, item itu akan menjadi lebih murah berbanding kalau korang beli asing-asing. Ini dikatakan "upgrade sale". 


Contoh bila customer dah close deal dengan 1 item lepas tu korang offer plak yang lain dengan harga murah, pelanggan akan tertarik jugak kan? Malah sale korang jugak akan meningkat.

6. Free trial


Pernah tengok tak iklan di mall atau sebagainya yang iklankan "free trial". Contohnya facial spa yang iklankan "free facial " bagi pelanggan yang bawa kawan ke spa untuk membuat rawatan. Atau korang yang menjual produk skincare boleh berikan sampel kecil sebagai "free trial".

7. Ganjaran/reward


Kadang kala di mall korang akan diberitahu dengan pendaftaran ahli akan dapat reward dengan pembelian sekian..sekian. Mungkin jugak dalam bentuk point yang akan ditukarkan kepada ganjaran yang menarik nanti.

8. Lebih banyak lebih jimat


Maksudnya macam mana?

Pernah tak beli kuih donut di Dunkin Donuts. Lebih banyak korang beli lebih jimat kan? Ini salah satu startegi yang sangat menarik. Bukan sahaja ia sedap malah pelanggan tertarik dengan tawaran yang diberikan. So korang pun boleh gunakan startegi yang sama.

Contohnya menjual baju kanak-kanak. Beli sehelai RM 7 , kalau beli 3 helai RM 18. Jimat RM 3! Menarik kan? Lebih banyak lebih jimat.

9. Follow up


Jangan sangka kita menjual pada pelanggan setakat itu sahaja. Penting follou up supaya pelanggan akan terus membeli dengan kita. Dan dalam masa yang sama, kita membina hubungan yang baik dengan pelanggan supaya diorang tak cari orang lain.

Ida harap perkongsian Ida ni dapat membantu sale korang lebih meningkat.

SEMOGA INI MEMBERI MANFAAT!

PROMOSI SHAKLEE IN OCTOBER 2018

Assalammualaikum..

Cuaca panas sekarang boleh tahan sampai nak keluar rumah pun jadi malas. Buka aircond pun masih berasa bahangnya.

Hari ni baru berkesempatan Ida nak kongsikan promosi Shaklee bulan ni. So jom tengok



Bulan ni ada 2 produk baru Shaklee yang masuk.





Hah siapa ada masalah mata panda, kedutan bawah mata tu elok sangat la pakau Youth restoring eye treatment ni. Alang-alang pakai sekali dengan skincare Youth untuk kesan kebabom!!


Dulu zinc complex tapi sekarang zinc plus dengan formula lebih hebat. Kaum lelaki elok sangat la konsisten makan ni untuk kesihatan dan kesuburan diri. Tetapi wanita pun boleh makan tau, selalunya ibu-ibu selepas bersalin suka sebab memang bagus untuk sembuhkan luka dan untuk kurangkan masalah rambut gugur.

PROMOSI SHAKLEE OCTOBER 2018!



Siapa beli skincare Youth bulan ni akan dapat travel beg kuning ni. Senang nak letak set skincare korang.



Siapa peminat vitamin C memang wajib grab satu set promosi bulan ni. Boleh jugak korang share dengan kawan-kawan atau adik beradik untuk beli. Kalau beli untuk korang sendiri makan pun boleh. 1 botol tahan 6 bulan, 3 botol tahan 18 bulan tu!!


Dah alang-alang dah masuk produk Zinc plus bulan ni, beli la sekali set lelaki sejati ni. Hah baru la mantap kan! Takkan la perempuan je nak mantap, lelaki pun mesti nak jugak.

Untuk pembelian korang boleh klik je kat gambar tu. Nanti akan direct terus ke peti order. Kalau tak faham boleh wasap Ida untuk order ye!

Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

NURUL AQIDAH AZAHAR
(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)

sms/whatsapp : www.wasap.my/0174636210
Fanpage : Mummysupplementshop
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


KATA MADAH 18#

Assalamualaikum...

Baru dapat bersiaran hari ni buka laptop selepas beberapa hari sakit kepala sampai nak buka mata pun susah. Mungkin sebab cuaca panas sekarang. Bawa kereta ambik anak pun tahan je sakit kepala ni. Balik terus tidur, tu terpaksa semalam telan panadol sebab tak tahan sangat.

So pagi ni Ida kongsikan dulu sedikit kata madah sebelum Ida share promosi Shaklee bulan ni.



KETIKA AKU BERPURA-PURA KUAT, TIDAK ADA SEORANG PUN YANG MELIHAT AIR MATAKU YANG TERSEMBUNYI KECUALI ALLAH.

KETIKA AKU SEDIH DAN MEMBUTUHKAN BAHU UNTUK MENANGIS, TIDAK ADA YANG MENDUKUNGKI KECUALI ALLAH 


Ayat kata madah di atas memang betul sebab Ida sendiri pernah alaminya. Di saat ramai yang sisihkan kita, tak ambil peduli pasal kita. Hanya Allah la tempat Ida meluahkan semuanya.

Manusia di hati mereka lain-lain, sikap mereka lain, Pernah dengar orang kata, baik meluahkan perasaan dengan bunga di taman berbanding orang kerana kadang kala bila kita meluahkan kepada orang, tafsiran mereka lain. Kadang kala bila kita ceritakan kesedihan kita, kita jadi semakin sedih dengan tanggapan diorang pada kisah kita.

Jadi sebaiknya-baiknya ceritakan, luahkan lah semuanya kepada Allah kerana hanya Allah sahaja yang akan memahami kita. Dari Dia kita mendapat ujian, jadi dari Dia jugalah kita kembali.