Pages

8 TIPS SEGARKAN KULIT MUKA AGAK TAK NAMPAK KUSAM

by - 7:48:00 PM

Assalammualaikum...

Nak jaga kulit agar sentiasa nampak segar, nampak cantik, nampak glowing bukannya mudah. Bukan sekadar boleh cover dengan mekap sentiasa tapi ada masa nak juga lebih nampak natural dari sebarang mekap. Jika kulit tak dijaga dengan baik, amat mudah kulit kita kelihatan seperti tak sihat atau kusam.




Di tambah cuaca di Malaysia juga kadang kala sangat la panas, perlindungan kulit akan cepat rosak dan akan menimbulkan banyak masalah sepeti kulit berminyak, kulit kering, jerawat, jeragat, sunburn dan sebagainya.



Jadi ada beberapa tips segarkan kulit boleh diamalkan supaya kulit tak nampak kusam dan sentiasa nampak sihat.

8 TIPS SEGARKAN KULIT MUKA AGAR TAK NAMPAK KUSAM

1. Banyakkan minum air




Setiap hari pastikan diri kita ni konsisten untuk minum air kosong dengan banyak. Ini kerana bila badan kita kekurangan air, kulit kita mudah menjadi kering dan tidak sihat.

2. Pemakanan yang sihat



Pastikan kita mengambil makanan yang sihat dan kurangkan makanan yang tidak sihat. Makanan yang sihat akan membentuk badan yang sihat serta kulit yang sihat kan? Boleh banyakkan makan makanan yang tinggi antioksidan dan kaya vitamin C.

3. Lakukan stim muka



Sekali sekala atau 2 kali seminggu bagus kalau buat rawatan facial stim muka sebelum tidur. Ini membantu kecilkan pori-pori muka dan kurangkan pengeluaran minyak pada kulit dengan lebih baik selepas mencuci muka. 

4. Masker timun



Kisarkan timun dan sapukan pada muka untuk dijadikan masker. Biarkan sehingga kering dan bilas dengan bersih.

5. Masker madu



Banyak kebaikan madu ni. Ia merupakan salah satu pelembap semulajadi yang bagus untuk kulit. Bila kulit lembap, ia akan kelihatan segar dan tidak kusam atau kering. Boleh campurkan madu dengan apa-apa bahan yang ada di rumah. Contohnya bedak sejuk, atau putih telur pun bagus. Biarkan selama 15 minit dan cuci sehingga bersih.

6. Basuh muka dengan ais kiub



Ida suka buat macam ni setiap kali selepas masker atau sebelum nak mekap. Betul-betul kulit rasa segar je. Nampak lebih moist kulit.

7. Senaman muka





Ramai yang jarang buat senaman muka ni. Senaman muka ni bagus sebab akan membantu longgarkan otot-otot muka kita dari nampak terlalu tegang. Mudah sahaja. Lakukan selepas bangun tidur atau sebelum tidur. Sebut "Ma Me Mi Mo Mu" 10 kali setiap hari. 

8. Pengambilan supplement

Pengambilan makanan tambahan ni sebenarnya sedikit sebanyak membantu kita untuk menjaga kulit dengan lebih baik. Ia disebabkan faktor kita susah untuk menjaga pemakanan yang baik setiap hari.

>> ESP merupakan asid amino yang penting untuk kulit yang cantik di mana ia merangsang pembentukan semula kulit dan otot.

>> Vitamin C  membantu merangsang pembentukan kolagen untuk merawat kedutan di samping mencantikkan kulit dan elakkan penuaan.


Testimoni 1: Tiada lagi masalah kulit kusam, berjerawat kulit gelap dan tona tidak sekata selepas pengambilan ESP dan vitamin C




Testimoni 2: Perbezaan selepas pengambilan ESP dan vitamin C, kulit tak kusam, kulit semakin cerah, parut jerawat pudar dan kulit semakin sihat.




Testimoni 3: Kulit muka semakin hari semakin cerah, jerawat pun susah nak timbul. Masalah eyebag pun dah kurang




Klik di sini untuk order gabungan set ini dengan segera




Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya: 

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You May Also Like

2 comments

  1. org lelaki pun kena jaga kulit muka skrg ni.

    P.S. Jemputlah join SPM Fever Giveaway yang sedang berlangsung di blog Abam Kie sehingga 30 Nov 2017. Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2017/11/spm-fever-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yp betul..baik..tq abg kie jemput ida..insyaallah

      Delete

Sponsor