6 KEBAIKAN BISNES ONLINE SHAKLEE KEPADA SURIRUMAH DAN PELAJAR

Assalammualaikum...

Kebanyakan orang sekarang ni semua nak berbisnes. Walaupun mereka sudah pekerjaan makan gaji yang tetap tapi berbisnes merupakan salah satu pekerjaan yang boleh dikatakan dapat menjamin masa depan dengan lebih baik. Dan rata-ratanya juga surirumah mahupun mereka yang masih belajar juga dah mula menceburi bidang perniagaan ni dari rumah.


Zaman dulu takde teknologi canggih macam sekarang ni. Kebanyakkan zaman dulu melakukan bisnes secara offline maksudnya bersemuka dengan orang ramai. Iklan pun dilakukan melalui flyers atau risalah-risalah yang diberikan secara bersemuka. Takde la istilah whatsapp, wechat sebagainya. Nak order melalui email, mesej atau terus telefon.

Image result for MEDIA SOSIAL

Zaman sekarang bisnes bukan sahaj boleh dilakukan secara offline tapi boleh dilakukan secara online. Dah banyak medium sosial yang boleh diaplikasikan untuk pengiklanan secara percuma mahupun dilakukan secara berbayar. Pesanan, pembayaran semuanya boleh dilakukan dihujung jari sahaja. Sebab itu la ramai surirumah mahupun pelajar sendiri telah mula melakukan bisnes online ni di rumah. 

Image result for bisnes

Ada banyak bisnes online yang boleh dilakukan oleh surirumah seperti kita mahupun kepada pelajar-pelajar yang nak cari duit poket lebih. Para isteri mungkin bagi membantu beban suami kan. Salah satu bisnes online yang sangat bagus ialah bisnes online Shaklee.


Kenapa? Di sini Ida nak kongsikan 6 kebaikan bisnes online Shaklee kepada surirumah dan pelajar berbanding bisnes yang lain.

6 KEBAIKAN BISNES ONLINE SHAKLEE

1. Modal rendah

Related image

Bukan semua orang yang nak mula berbisnes ada modal yang besar. Ada yang nak keluarkan produk sendiri memerlukan modal yang sangat besar. Ada juga yang menjadi agen atau pengedar produk lain memerlukan modal sehingga beratus-ratus dan ada sampai beribu tapi dengan bisnes Shaklee korang hanya perlukan modal sebanyak RM68.90 (belum termasuk kos kit Shaklee sebanyak RM10.60 (sm) dan RM21.20 (ss) ). Jadi modal tak sampai RM100 pun korang dah mula boleh lakukan bisnes Shaklee ni.

2. Tak perlu beli stok

Related image

Ada bisnes yang korang kena beli stok supaya boleh jadi agen atau pengedar sesuatu produk tapi bisnes online Shaklee ni korang TAK PERLU BELI STOK. Bila korang dah dapat pembayaran dari pelanggan, baru korang proseskan pesanan diorang. Tak perlu sampai kena simpan stok bertimbun-timbun di rumah atau bawah katil.

3. Tak perlu risau tentang penghantaran

Image result for shipping

Bukan semua orang ada lesen kereta atau motor kan. Agak susah bagi mereka yang tidak mempunyai kenderaan untuk keluar melakukan pengeposan dan sebagainya tapi korang jangan risau. Bisnes online Shaklee korang dah tak perlu risau tentang pengeposan ni, semuanya Shaklee uruskan untuk korang. Diorang yang akan poskan barang customer korang. Cuma customer kena bayar duit pos je macam biasa.

4. Group coaching

Related image

Jangan risau kalau korang tak tahu menahu bab bisnes online ni. Orang kata "zero about bisnes". Ada group yang akan coaching korang termasuk la Ida. Ida akan ajar korang sampai korang mahir. Dulu pun Ida bermula dari bawah jugak. Bemula dari tak tahu langsung bab bisnes online ni, nak iklan kat macam mana, nak buat pengeposan macam mana tambah masa dulu Ida takde lesen kereta (sekarang dah ada ye..hehehe).

Kalau korang nak tahu bab blogging ni dulu Ida tak tahu apa-apa pun. Macam mana nak menulis, nak setting ni Sekarang ni semua dah boleh, siap boleh edit template sendiri lagi. 

5. Untung runcit

Related image

Bila berniaga mestilah nak ada untung kan. Mana ada berniaga taknak untung. Dengan bisnes online Shaklee juga korang boleh dapat untung runcit dalam setiap produk yang korang jual Untung runcit bagi setiap produk berlainan, yelah vitamin Shaklee ni ada banyak dan semuanya harga berlainan. Kalau sesetengah bisnes lain yang hanya keluarkan satu produk sahaja so korang hanya boleh dapat untung runcit pada satu produk sahaja.

6. Bonus Shaklee


Image result for bonus

Selain korang dapat untung runcit dari produk Shaklee yang korang jual, korang juga akan dapat bonus Shaklee dari Shaklee. Hah jangan kata suriruma atau pelajar tak boleh dapat bonus gaji ye. Korang pun bolehla. Hasil dari jualan produk yang korang jual akan dapat point. Jadi dari point itu la yang akan tukarkan kepada bonus korang. Bermula dari 150 point korang dah boleh dapat bonus dari Shaklee setiap 14hb (wow best tau!)

Siapa kata surirumah atau pelajar tak boleh lakukan bisnes online ni. Semua orang boleh tau termasuk mereka yang bekerja makan gaji ni. Sekarang ni semuanya senang, asalkan ada kemahuan pasti ada jalannya. Korang kena berusaha dan korbankan sedikit tenaga dan masa sahaja.

Jangan terkejut tau sebab ada je surirumah atau pelajar yang lakukan bisnes online Shaklee ni menjana pendapatan hampir 1 juta setahun tau! Bukan tipu tau, realiti.

Jadi mana surirumah, pelajar atau mereka yang nak tambah pendapatan dengan bisnes online Shaklee ni boleh la hubungi Ida untuk pertanyaan atau boleh terus klik kat bawah ni


Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


No comments:

Post a Comment

Followers

social network

APDM SAPS