5 TIPS PERLU BUAT SUPAYA TAK TERLEPAS MAKAN SAHUR

1:05:00 PM

Assalammualaikum...


Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-6 kita berpuasa. Macam mana puasa korang buat masa ni? Ada yang pernah terlepas sahur tak?



Biasala kadang kala bila badan terlalu penat atau bangun lambat memang kadang tu kita akan terlepas nak bangun sahur. Atau pun kita ni tak sempat nak masak sebab dah nak masuk waktu imsak.

Jadi di sini Ida nak kongsikan 5 tips perlu buat supaya tak terlepas makan sahur.

Related image

1. Masak nasi malam hari. Senang esok pagi tak perlu risau kalau terlewat bangun untuk sahur. At least nasi dah masak, kita goreng telur kicap pun dah ok kan.hehehe.

2. Telur untuk stok. Kalau boleh dikatakan telur ni memang menu wajib untuk makan. Kalau rasa malas, tak sempat nak masak. Goreng telur pun ok..

3. Stok serunding atau sambal kering. Sedap tau kalau makan ni dengan nasi panas-panas. Macam penambah selera gitu.

4. Beli sardin. Ini menu paling cepat la nak sediakan. Sekarang ni pun dah ada yang siap masak dah. Kita cuma perlu buka dan panaskan. Tapi jangan kerap sangat makan makanan dalam tin ye.

5. Nak mudah dan cepat boleh terus je shake..shake dengan ESP shaklee. Nak extra sedap lagi boleh amik Set Mighty 3 gems ni. Campur sekali semua. Sedap dan mengenyangkan. Dah tak makan nasi pun takpe.hehe



Klik di sini untuk order segera



Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya

You Might Also Like

0 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)