CARA JANA PENDAPATAN SAMPINGAN IBU BEKERJA SEBELUM LETAK JAWATAN

8:46:00 PM

Assalammualaikum..


Zaman sekarang bukan macam dulu. Dulu mungkin tak kisah kalau anak nak ke sekolah naik basikal, bas sekolah tapi sekarang keselamatan anak-anak adalah keutamaan memandang dah banyak kes yang berlaku. 


Walaupun risau tapi terpaksa memandang suami isteri keduanya terpaksa bekerja untuk menyara kos hidup yang semakin meningkat. Perbelanjaan, keperluan semua tu semakin tinggi.

Memang ramai sebenarnya ibu-ibu yang bekerja ni ada satu niat iaitu 'BERHENTI KERJA' untuk jaga sendiri dan uruskan anak-anak. Senang kata memang 24 jam ada bersama-sama anak-anak.

Related image

Sebenarnya ada pilihan terbaik kalau ibu tak nak bekerja tapi masih jana pendapatan dari rumah menyamai gaji pejabat atau lebih tinggi dari gaji pejabat.

Cara jana pendapatan untuk ibu bekerja


Buat perancangan awal sebelum berhenti kerja. Contohnya dalam masa 4 tahun akan berhenti kerja. Jadi mulakan dengan kerja sampingan atau part time mulai hari ini. Semasa korang masih bekerja di pejabat. 

Dan bermacam-macam bisnes part time yang ada sekarang. Sama ada menjual produk, pakaian, makanan dan sebagainya. Itu semua boleh dijadikan kerja sampingan. Bila rasa pendapatan tu stabil secara tak langsung korang takkan rasa takut nak berhenti kerja dan mulakan kerja dari rumah.

Jadi Ida nak ajak ibu-ibu yang ada niat mulakan bisnes sampingan dengan bisnes Shaklee bersama-sama Ida.

Bagaimana?

1. Bisnes Shaklee bukan sekadar korang dapat bonus tapi dapat juga untung runcit. Contohnya harga runcit Vitamin C shaklee ialah RM97.50 kat situ korang dah dapat untung RM14.82. Bayangkan kalau sehari korang jual 10 botol vitamin C dah untung hampir RM150 sehari. Itu belum termasuk bonus tau. 

2. Dalam masa 4 tahun korang buat kerja sampingan insyaallah korang ada potensi untuk dapat gaji yang sama atau mungkin lebih dengan bisnes Shaklee setiap bulan.

3. Terpegun, tergamam dengan semangat salah seorang Master Shaklee yang merupakan seorang engineer tau. Gaji die berapa banyak dah tapi die lakukan bisnes Shaklee ni semasa beliau bekerja dan bonus die melebihi gaji engineer masa tu dah buat keputusan berhenti bekerja.


>>Ikuti perjalanan kerjaya Master Lyna di sini

Kagum dengan semangat beliau yang sangup korbankan kerjayanya demi menjaga anak-anak yang semakin hari semakin membesar.

4. Jangan risau korang ada group yang akan support korang bisnes ni. Bukan Ida sahaja tapi dari kawan-kawan yang lain Master-master Shaklee yang lain. Jangan kata pekerja pejabat, doktor, jururawat, cikgu pun yang melakukan bisnes sampingan Shaklee ni. 




5. Bab marketing. Jangan risau kami akan ajar dari bawah. Dari zero sampai jadi hero. Ida sendiri pun dulu tak tahu bab marketing ni tau. Nak belajar blog pun semua boleh.


Sesiapa pun boleh berjaya dalam bisnes Shaklee ni. Ibu bekerja, surirumah, student yang nak buat kerja sampingan. Ini la masanya. Buat apa tangguh lagi.





Sebarang pertanyaan dan pesanan boleh hubungi saya:

(YOUR TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR)
sms/whatsapp 0174636210
Email : chintashoope@gmail.com
No Id: 1074293

*setiap pembelian anda wajib akan mendapat konsultasi percuma yang berterusan dari saya


You Might Also Like

2 comments

Followers

TRAVEL DESTINATION

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)

GRUP MAMA BLOGGERS MALAYSIA (GMBM)